Richard Poe: „Soros finanțează grupuri specializate în proteste de stradă violente”

20/12/2017

Richard Poe este alături de David Horowitz autorul best-sellerului „Soros. Puterea din Umbră”, carte apărută în luna decembrie la editura Contra Mundum. În acest interviu, acordat publicației FrontPage, Poe explică accesibil și cu ilustrări modul de funcționare al imperiului Soros. Deși exemplele sale provin din spațiul politicii americane, nu va fi deloc greu pentru cititorul român să vadă conexiunile și comparațiile necesare cu ceea ce se întâmplă în peisajul local.

FP: Richard Poe, bine ai venit la Frontpage.

Poe: Mulțumesc, Jamie.

FP: Deci, ce este mai exact Puterea din Umbră?

Poe: Puterea din Umbră este adevărata putere care conduce mașinăria Democrată. Este o rețea de activiști radicali care vor să transforme republica noastră constituțională într-o republică socialistă. Liderul acestor radicali este multimiliardarul George Soros. El a privatizat de fapt Partidul Democrat, aducându-l sub controlul său personal. Puterea din Umbră este instrumentul prin care își exercită acest control.

FP: Cum funcționează?

Poe: Funcționează prin sifonarea a sute de milioane de dolari din campaniile de strângeri de fonduri, bani care altfel s-ar fi dus la Partidul Democrat, dar care ajung în felul acesta la discreția domnului Soros. Apoi, el folosește acești bani pentru a cumpăra influența și loialitatea acolo unde consideră că are nevoie.

În 2003, Soros a pus bazele unei rețele de organizații private care acționează ca o umbră sau ca o oglindă a Partidului. Execută toate atribuțiile pe care în mod normal le-am aștepta de la adevăratul Partid Democrat, cum ar fi să stabilească platforma partidului, să numească candidații, să conducă campaniile șamd. Cu toate acestea, exercită aceste funcții sub supravegherea particulară a domnului Soros și a asociaților săi.

Puterea din Umbră își trage forța din abilitatea sa de a strânge mari sume de bani. Prin controlul pe care îl exercită asupra pușculiței democrate, Puterea din Umbră poate ridica sau distruge orice candidat. Ei decid dacă îl finanțează sau nu.

În timpul alegerilor din 2004, Puterea din Umbră a strâns mai bine de 300 de milioane de dolari pentru candidații democrați, determinându-l pe unul din liderii săi, Eli Parise, directorul MoveOn.org, să declare: „Acum este partidul nostru. Noi l-am cumpărat, noi îl stăpânim”

FP: Este bineștiut că Soros a băgat bani în MoveOn. Puteți numi alte organizații ale Puterii din Umbră?

Poe: Puterea din Umbră este cameleonică. Apar mereu noi grupuri, iar altele vechi dispar. De pildă, America Coming Together, care a strâns 135 milioane de dolari pentru democrați în 2004, a fost trasă pe line moartă, cel puțin până recent. Cele mai active organizații ale Puterii din Umbră azi sunt Center for American Progress, America Votes, Democracy Alliance, The New Democrat Network, The New Politics Institute, ACORN și, desigur, MoveOn.org.

FP: Cum își folosește Soros influența asupra Partidului?

Poe: Încearcă să împingă partidul cât mai la stânga. În mod sistematic, Soros îi elimină din partid pe moderați și îl ticsește cu radicali. De pildă, Puterea din Umbră l-a dat afară pe senatorul Joseph Liberman în favoarea lui Ned Lamont, deoarece Lieberman a refuzat să sprijine o politică de retragere a trupelor din Irak.

FP: Dar nu este vorba până la urmă de un proces politic cu care suntem până la urmă obișnuiți? Donatori bogați care sprijină candidații favoriți?

Poe: Finanțarea candidaților obișnuiți, fie ei democrați sau republicani, este un proces politic cu care suntem obișnuiți. Finanțarea candidaților radicali care vor distrugerea Americii nu este așa ceva. Banii sunt un instrument. Pot fi folosiți bine sau rău. Puterea din Umbră îi folosește pentru un scop rău.

FP: Folosește Puterea din Umbră banii ca să distrugă America?

Poe: Trageți voi concluzia. În ultima sa carte „The Age of Fallibility”, Soros scrie că „principalul obstacol în calea unei ordini mondiale drepte și stabile sunt SUA.” În 2003, a anunțat că este necesar „să fie spart balonul de supremație americană.” Soros lucrează sistematic pentru a atinge acest obiectiv.

Pe plan economic, pariază împotriva dolarului pe piețele monetare, încercând o devalorizare. În același timp, Soros pune la cale o mișcare extinsă la nivel național pentru a încuraja imigranții să vină în SUA și să beneficieze de servicii sociale gratuite. În sine, doar aceste măsuri sunt suficiente pentru a falimenta țara. Cu toate acestea, în caz de eșec, Soros are un alt plan care să-i aducă la îndeplinire scopul. Unul dintre operativii săi, Jeffrey Sachs, a fost numit în fruntea Proiectului Millennium al Națiunilor Unite, care este un program global împotriva sărăciei, menit să transfere fonduri de la țările bogate către țările sărace. Sachs solicită contribuabililor americani 140 de miliarde de dolari anuală pentru birocrația sa asistențială.

Pe partea politică, Soros a băgat sume considerabile de bani în grupuri ca ACLU, care se folosește de procese pentru a hărțui Războiul împotriva Terorismului. De asemenea, Soros finanțează Amnesty International, al cărui director din America a cerut arestarea președintelui Bush pentru crime de război. Un alt grup finanțat de Soros, The Center for Constitutional Rights, a pregătit mai multe materiale detaliate despre cum poate fi eliberat din funcție președintele.

FP: De ce nu află mai mulți americani despre aceste politici distructive ale lui Soros?

Poe: Puterea din Umbră funcționează pe bază înșelătorie. Folosește Partidul Democrat drept camuflaj. Luând chip de democrați obișnuiți, Puterea din Umbră îi păcălește pe votanții să o susțină. Agenda lor reală nu este niciodată dezvăluită. După cum scrie Soros în „The Age of Fallibility”: „Partidul Democrat nu susține politicile pe care eu le susțin; dacă ar face-o, nu ar fi votat.”

Adevărul este că Soros dorește să pună bazele unui regim neosocialist în America. În ediția din februarie a „The Atlantic” el scria: „Principalul dușman în calea societății deschise este, cred, capitalismul, și nu comunismul.”

FP: Spune-mi mai mult despre încercările lui Soros de a rescrie Constituția.

Poe: Domnul Soros susține o schimbare structurală și de profunzime a sistemului nostru de guvernământ. Facultatea de Drept de la Yale University a susținut în aprilie 2005 un eveniment intitulat „Constituția în anul 2020”, al cărui scop declarat a fost să exprime „o viziune progresivistă a ceea ce Constituția ar trebui să fie”. Dintre cei cinci sponsori ai evenimentului, unul dintre aceștia era fundația amiral – Institutul pentru o Societate Deschisă, iar alți doi erau finanțați tot de Soros: Center for American Progress și American Constitution Society. Am poreclit acest eveniment Convenția Constituțională din Umbră

FP: Care părți din Constituție vrea Soros să le schimbe?

Poe: Pare să aibă o dușmănie specială împotriva Legii Drepturilor, a primelor zece amendamente ale Constituției. Luați de pildă libertatea de credință.  Soros ar prefera un soi de apartheid religios în care creștinii serioși ar urma să fie izolați într-un fel de Bantustan socio-politic. De exemplu, într-un interviu acordat publicației „New Yorker”, pe 18 octombrie 2004, el a spus referindu-se la președintele George Bush: „Separația Bisericii de Stat, baza democrației noastre, este în mod clar subminată având la conducerea țării un președinte evanghelic.”

Apoi este Al Doilea Amendament. Soros a cheltuit sume imense de bani pentru sponsorizarea organizațiilor care militează pentru restrângerea sau interzicerea dreptului de a purta arme. Asaltul fără precedent împotriva acestui drept, desfășurat în anii ’90, a fost finanțat în cea mai mare parte de Soros.

FP: Tu și David Horowitz l-ați acuzat, de asemenea, pe Soros că promovează cenzura politică în America.

Poe: Cei mai mulți americani nu-și dau seama că Legea McCain-Feingold din 2002 a fost un cal troian. Scopul său manifest a fost să reformeze finanțarea electorală. Efectul său actual a fost reglementarea discursului politic. Actul a fost o inițiativă a Puterii din Umbră. Soros și o rețea de fundații stângiste au cheltuit peste 140 de milioane de dolari ca să treacă această lege.

Uitați cum funcționează. McCain-Feingold autorizează funcționarii electorali de la nivel federal să decidă cine poate să conducă publicitatea electorală în campanii și ce tip de publicitate pot folosi. Un judecător federal a extins în septembrie 2004 aria de acoperire a acestei legi prin ordinul dat Comisiei Electorale de a cenzura și internetul. Revolta bloggerilor a forțat Comisa să facă un pas înapoi dar legea rămâne în vigoare. Mai devreme sau mai târziu va fi pusă în aplicare, în toate detaliile ei, așa cum au gândit-o creatorii săi. Îi putem mulțumi domnului Soros pentru aceste lucruri.

FP: Pare ironic că Soros s-a chinuit să facă 10 ani lobby pentru reforma finanțărilor electorale doar ca să devină unul din cei mai mari cumpărători de influență de la Washington.

Poe: După cum am spus, Legea McCain-Feingold a fost un cal troian. A făcut posibilă Puterea din Umbră. Printre alte lucruri, a forțat Partidul Democrat să intre într-o criză financiară, ceea ce i-a permis lui Soros să intervină și să cumpere hălci importante din partid la prețuri de dumping.

Democrații, tradițional, s-au bazat pe donații consistente venite de la sindicate, în timp ce republicanii s-au bazat mai mult pe donații mai puțin consistente dar de la un număr mare de oameni obișnuiți. Când legea a intrat în aplicare, practic banii de la sindicate au fost interziși, așa că republicanii nu au fost foarte afectați, însă democrați au intrat în panică. Erau la un pas de faliment.

Și atunci a apărut George Soros. După ce i-a băgat pe democrați în criză, s-a oferit să-i salveze. A pus bazele unei rețele de organizații non-profit, pe teme, adică Partidul din Umbră, și i-a chemat pe toți marii donatori democrați să-și verse cuferele în rețeaua sa. Deci, ei încă puteau să dea bani cauzei democrate, dar fără ca banii să intre direct la partid. Partidul a devenit dependent de Soros pentru a strânge banii pe care legea îi interzicea partidului să-i strângă

FP: Tu și David Horowitz ați susținut că Hillary Clinton are o alianță secretă cu Soros.

Poe: Așa este. Alianța lor trebuie să rămână secretă deorece orice fel de coordonare politică dintre ei ar încălca legea federală. Prin lege, Puterea din Umbră a lui Soros nu poate să-și coordoneze activitățile cu candidații oficiali ai Partidului Democrat cum este Hillary.

Este un secret pe care îl știe mai toată lumea. La conferința anuală „Take Back America”, din 3 iunie 2004, Hillary l-a introdus elogios pe Soros: „Avem nevoie de oameni ca George Soros, care este curajos și doritor să ajute când este nevoie.” Mai important, mâna sa dreapta, Harold Ickes, care a lucrat la Casa Albă în timpul administrației Clinton, lucrează acum pentru Soros, în calitate efectivă de CEO al Partidului din Umbră. Ickes are un rol semnificativ în conducerea simultană a organizației lui Soros și a mașinăriei politice din spatele lui Hillary. Cel mai probabil este ilegal ce face, însă nicio autoritate nu pare dispusă să ia măsuri.

Încarnarea instituțională a axei Hillary-Soros este un grup numit Center for American Progress, al cărui președinte, John Podesta a fost șeful cancelariei prezidențiale de la Casa Albă din timpul lui Bill Clinton. Hillary nu are nicio legătură oficială cu organizația. Totuși, dominația sa asupra organizației pare să fie un secret în văzul lumii, cel puțin pentru stângiști. Un om din interior i-a dezvăluit unui ziarist că „organizația este think-tankul lui Hillary Clinton.” Robert Dreyfuss, de la publicația „The Nation” a scris despre Center for American Progress că „nu este complet greșit să fie văzută ca un guvern din umbră, un fel de Casa Albă în exil a lui Hillary, sau un fel de Casa Albă gata să intre în acțiune pentru președintele Hillary Clinton.” Center for American Progress a primit primii bani de la Soros și a fost, de fapt, proiectul său de suflet.

FP: Unii conservatori se bucură de influența lui Soros. În opinia lor, cu cât se îndreaptă democrații mai spre stânga, cu atât mai puțin vor fi votați de oameni.

Poe: Ar fi, într-adevăr, frumos dacă am putea sta relaxați pe canapea ca să urmărim cum se dezumflă de la sine Puterea din Umbră. Dată fiind miza, totuși, cred că este nevoie de o altfel de abordare.

După mine, cu cât Soros împinge partidul mai la stânga, cu atât devine mai periculos. Partidul se transformă pe zi ce trece într-un cult și devine fanatic. Istoria ne învață că o minoritate fanatică se impune asupra unei majorități democrate. Bolșevicii au demonstrat asta în 1917. În fața ochilor noștri, Partidul Democrat devine un cult totalitarist, pornit să pună mâna pe putere prin orice mijloace necesare. Este momentul să fim vigilenți, nu mulțumiți.

FP: Te referi la Brigăzi Roșii în stradă? E greu totuși de imaginat.

Poe: De fapt, Puterea din Umbră finanțează un număr de organizații specializate în acțiuni de stradă violente. În martie anul trecut, jumătate de milion de protestatari au paralizat Los Angeles, cerând granițe libere și imigrație fără restricții. Unii au ars steagul american și s-au luat la bătaie cu poliție. Proteste similare au avut loc simultan și în alte orașe. Toată operațiunea a fost coordonată de Puterea din Umbră. Practic, fiecare sponsor al manifestațiilor era parte din rețeaua Soros:  ACORN, La Raza, MALDEF și altele.  Unul dintre organizatori, Center for Community Change, a primit 5,2 milioane de dolari de la Institutul pentru o Societate Deschisă.

FP: Care este planul lor? Cum încearcă Puterea din Umbră să preia America?

Poe: Planul lor pare să se desfășoare în trei etape. Primele două faze se bazează pe strategia de succes pe care Stânga a utilizat-o pentru a schimba regimul din America la sfârșitul anilor ’60 și începutul anilor ’70.

Prima fază este îndepărtarea din funcție a președintelui Bush pentru că a băgat țara în război. Am numit această fază Watergate II.

A doua fază este retragerea trupelor din Irak și stoparea ajutoarelor pentru Irak, la fel cum democrații au tăiat ajutorul pentru Vietnamul de Sud, după demisia lui Nixon. Am numit această fază Vietnam II.

A treia fază este revoluția de catifea. Acesta este un termen folosit în Europa de Est pentru a descrie tipul de lovitură de stat pentru care Soros s-a făcut cunoscut în acea parte a lumii. A folosit astfel de metode pentru a da jos guverne din Iugoslavia, Ucraina și Georgia.

Revoluțiile lui Soros funcționează mereu după același model. Revoluționarii așteaptă rezultatul alegerilor, după care declanșează criza, anunțând că a fost vorba de o fraudă la vot.

Noi credem că Puterea din Umbră intenționează să facă la fel și în SUA. Dacă nu câștigă la urne în 2008, vor încerca să strige că a fost un furt electoral.

FP: Va fi Hillary candidata Puterii din Umbră?

Poe: Posibil, dar nu necesar. Până și un candidat „de catifea” are nevoie de iluzia unei susțineri de masă. S-ar putea să fie dificil pentru Hillary. Chiar și așa, ea nu poate decât să câștige de pe urma acestor mașinațiuni. Dacă democrații vor câștiga, putem să fim siguri că Soros și Hillary vor trage sforile din spate, indiferent pe cine vor așeza pe tron.

FP: Cum putem lupta împotriva acestor radicali?

Poe: Trebuie să aflăm tot ce putem să știm despre Puterea din Umbră și să deschidem ochii cât mai multor americani despre planurile lor.

FP: Richard Poe, îți mulțumim pentru acest interviu

Poe: A fost plăcerea mea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *