Kanye și democrații

23/05/2018    |   de Walter Williams

Ca urmare a scandalului produs de Kanye West, gândurile mele se îndreaptă către albii care controlează Partidul Democrat. Compasiunea mea survine după ce vedeta hip-hop a anunțat în noiembrie în fața unei săli de concerte arhipline că nu a votat în alegerile prezidențiale, dar dacă ar fi făcut-o ar fi votat pentru Donald Trump. Apoi, pe 21 aprilie, West a scris pe contul său de Twitter, care are 28 de milioane de urmăritori, „Îmi place cum gândește Candice Owens”. Owens este director în cadrul organizației Turning Point USA și a afirmat că fostul președinte Barack Obama a produs în timpul mandatelor sale multe „pagube” relațiilor rasiale din SUA.

Susținerea acordată lui Trump, alături de critica mentalității de „plantație” pe care o are Partidul Democrat, a fost primită cu o furie violentă din partea stângii. Într-unul din cântecele sale, West spune „Vezi, asta e problema cu acest popor blestemat. Fiecare negru trebuie să fie un democrat. Omule, crede-mă, de pe plantație nu am evadat.”  Congresmanul republican Maxine Waters a spus că West „vorbește neîntrebat” și i-a recomandat „să se gândească de două ori înainte de a vorbi despre politică – și poate nu va mai spune atât de multe”.

Păcatul fundamental comis de West îl reprezintă punerea la îndoială a hegemoniei Partidului Democrat asupra negrilor americani. Reacțiile au fost atât de virulente încât West a trebuit să-și angajeze gărzi personale pentru a se proteja în urma amenințărilor la viața sa. Din fericire, poliția investighează aceste amenințări.

Kanye West nu spune ceva diferit față de ce Dr. Thomas Sowell, Larry Elder, Jason Riley, eu și alți libertarieni/conservatori negri au spus de decenii încoace. De fapt, West a preluat pe Twitter citate din Sowell cum ar fi acesta: „Socialismul în general are un palmares de dezastre pe care doar un intelectual le-ar putea ignora sau evita” și „cea mai importantă întrebare nu este ce e mai bine, ci cine anume decide ce este mai bine”. A cita din Sowell reprezintă cea mai cruntă blasfemie în ochii stângiștilor.
Diferența dintre libertarienii/conservatorii negri și West este că el are 28 de milioane de urmăritori și mulțimi uriașe de ascultători pe când puțini negri au auzit vreodată de negri libertarieni/conservatori, cu excepția Judecătorului de la Curtea Supremă Clarence Thomas. (Aș adăuga în trecere că Dr. Thomas Sowell este unul dintre cele mai eminenți și desăvârșiți intelectuali în viață pe care îi avem)

Problema Kanye pentru Partidul Democrat este că dacă nu reușește să-și mențină votul negrilor și pierde chiar și 20 sau 25% din votul lor, poate să-și ia adio de la orice gând de a câștiga alegeri prezidențiale sau pentru Congres. S-ar putea ca democrații să fi văzut deja această amenințare. Acesta este motivul pentru care susțin imigrația ilegală și dreptul de vot pentru noncetățeni. Imigranții de la sud veniți aici ilegal pot fi priviți ca înlocuitori sau ca o garanție pentru un potențial dezastru în a pierde votul negrilor.

A-i ține pe negri obedienți față de Partidul Democrat prin alimentarea temerilor, supărărilor și resentimentelor, și prin descrierea Partidului Republican ca rasist, este vital. Democrații nu și-au dorit niciodată ca negrii să pună întrebări serioase în legătură cu ce a făcut partidul pentru ei. Uitați câteva fapte. Cele mai problematice și periculoase orașe: Indianapolis, Stockton, Oakland, Milwaukee, Cleveland, Kansas City, Baltimore, Memphis, St. Louis și Detroit au fost conduse de democrați, adesea democrați negri, pentru aproape jumătate de secol. Acestea și alte orașe conduse de democrați sunt locurile unde negrii au partea de cea mai mare rată a omuciderilor iar tinerii negri merg la cele mai proaste și nesigure școli.
Democrații nu și-ar permite ca un mare număr de negrii să observe: „V-am pus la conducerea orașelor zeci de ani. Am pus chiar și un democrat negru la Casa Albă. Și ce ne-a adus asta nouă? În plus, președintele pe care ne-ați spus să-l urâm a dus rata șomajului în rândul negrilor la un minim istoric.” Se pare că voturile negrilor contează mai mult decât bunăstarea lor în ochii politicienilor albi și negri. Cât îi privește pe politicienii negrii și pe liderii ong-urilor, dacă au de gând să-i vândă pe negrii pentru a-i menține pe democrați la putere, ar trebui să ceară un preț mai mare.

Traducere din engleză de la https://www.creators.com/read/walter-williams/05/18/kanye-and-democrats

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *