Cinci state care demonstrează că nu este nevoie de carantină

27/11/2020    |   de Lockdown Sceptics

Mitul fondator al periculosului cult al carantinei, apărut în 2020, este că fără restricții draconice ale libertății și circulației populației, Covid-19 va afecta și va ucide sute de mii de oameni. Doar această pretenția poate justifica asemenea încălcări grave ale libertății noastre cu toate costurile și daunele extraordinare care vin la pachet. Ceea ce este mai supărător  este că singura bază a acestei credințe este modelarea epidemiologică făcută de Imperial College și alte instituții care încearcă să demonstreze că această calamitate este probabilă sau cel puțin un scenariu foarte probabil.

Mulți au observat că însăși cercetarea făcută de guvern arată că rata R în Marea Britanie a scăzut sub 1 înainte de ultima carantină națională, deși asta nu a oprit guvernă să susțină că responsabilă a fost carantina.

Aceasta nu este nici pe departe singura dovadă că nu sunt necesare carantinele pentru a stopa și a inversa epidemia de Covid-19. Mai jos sunt cele mai noi grafice de la Worldometer pentru cinci locuri (două țări și trei state americane) care nu au impus în această toamnă carantina sau prea multe restricții la nivel local și statal. În timp ce majoritatea dintre ele au avut o toamnă aglomerată la ATI, spitalele nu au fost copleșite și funcționează în parametri sezonieri normali. În toate aceste țări și state, epidemia este în acest moment (în termeni de rezultate pozitive ale testelor) fie în declin fie pe un platou.

Presupunând că aceste tendințe de încetinire și declin continuă, ele vor deveni o dovadă foarte solidă că restricțiile extreme și carantina generală nu sunt necesare pentru a „controla” epidemia de Covid-19, chiar și iarna, și din acest motiv nu pot fi justificate ca o măsură rezonabilă de sănătate publică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *