Se întâmplă lucruri ciudate în Europa de Est și Centrală care nu sunt menționate în organele de presă. Doi lideri de stat, prim-miniștrii din Slovenia și Slovacia, au demisionat aproape în același timp.
Primul ministru slovac Robert Fico a fost victima unui scandal care a avut în centru uciderea lui Jan Kuciak, un jurnalist care investiga corupția guvernamentală. Primul ministru a trebuit să demisioneze sub presiunea protestelor de stradă.
Fico era renumit pentru că susținea întărirea rolului Grupului de la Visegrad. S-a opus Bruxellesului în multe probleme. (…)
Primul ministru nu a ascuns faptul că dezicia sa a fost luată sub o mare presiune. Demisia sa a fost orchestrată de forțe externe, inclusiv de miliardarul filantropist George Soros. De pildă, președintele slovac Andrej Kiska a avut o întâlnire privată în septembrie 2017 cu milardarul. A fost o conversație în doi. Niciun diplomat slovac nu a fost prezent.
Potrivit ministrului de externe slovac Miroslav Lajcak „George Soros este un om care a avut o influență majoră asupra evoluției Europei Centrale și de Est și chiar dincolo. Acesta este un fapt indiscutabil”. Primul ministru Viktor Orban a declarat în legătură cu acest eveniment: „George Soros și rețeaua sa se folosesc de orice oportunitate posibilă pentru a debarca guvernele care se opun imigrației.”
Primul ministru sloven Miro Cerar a fost atacat de Soros pentru opoziția sa față de politica europeană în privința imigrației. George Soros nu a ascuns că este un adversar pătimaș al poziței lui Miro Cerar. „Este o obligație pentru Europa de a primi imigranți”, le-a predicat finanțistul american europenilor. Acum, primul ministru a trebuit să plece, după ce rezultatele referendumului pentru un proiect economic important au fost anulate de instanța supremă iar atacurile media împotriva politicii sale legate de imigranți s-au accentuat. Fără Cerar la conducere, mișcarea de opoziție față de dictatura Bruxellesului a fost slăbită.
Cine urmează? Probabil Ungaria, care a devenit o țintă pentru atacurile lui Soros. Miliardarul a investit mai mult de 400 de milioane de dolari în țara sa nativă, începând cu 1989. Și-a anunțat și intenția de a influența alegerile din Ungaria și a angajat 2000 de oameni pentru acest scop (între timp alegerile au fost câștigate fără probleme de opoziția anti-Soros – n.trad.). Guvernul dorește ca documentele sale „Stop Soros” să devină legi. Fără îndoială că Ungaria va fi sub atac penru că se opune rețelei conduse de finanțist.
Bruxellesul va stârni gălăgie, criticând „regimul nedemocratic” care conduce țara. (…)
Operațiunile lui Soros au parte de opoziție și în Republica Cehă. Președintele ceh Milos Zeman a acuzat organizațiile afiliate lui Soros de intruziune în afacerile interne ale țării. Finanțistul pune presiune pe UE să sancționeze și Polonia pentru a „garanta domnia legii”/
Macedonia se opune și ea activităților subversive îndreptate spre schimbarea regimului.
„Rețeaua Soros” are o mare influență în Parlamentul European și în alte instituții. Scandaloasa listă a aliaților lui Soros include 226 de parlamentari din 751. O treime dintre membri” Dacă asta nu este corupție, atunci ce mai e corupție? Legislatori ademeniți să danseze pe muzica lui Soros. (…)
Traducere din engleză de la www.lewrockwell.com
Despre rețeaua Soros și modul de operare al miliardarului puteți afla mai multe din cartea „Soros. Puterea din umbră”, apărută la Editura Contra Mundum.