Ar trebui conservatorii să-și scoată copiii din școlile publice?

09/10/2018    |   de Rod Dreher

Nu pot să accentuez îndeajuns cât de puține știu majoritatea părinților despre ceea ce se întâmplă în școlile copiilor în ceea ce privește ideologia de gen. Dacă nu știu ce se întâmplă în școlile copiilor, cu siguranță nu înțeleg natura provocării culturale cu care se confruntă educația americană. Din acest punct de vedere, cartea „Plecați acum: 7 motive pentru care ar trebui să-ți scoți copilul de la școală, înainte de a fi prea târziu”, nu este alarmistă, ci realistă. Volumul este înțesat de exemple și informații concrete despre cum stau lucrurile. Dacă nu te alături mișcării transgender, vei fi un paria, atât la școală cât și în spațiul public, iar dacă ești profesor îți vei pierde slujba. În „Opțiunea Benedict”, am scris despre cum creștinii și alții care nu vor să se alăture revoluției de gen nu vor fi acceptați în domeniile unde ideologia s-a impus.

Gândiți-vă. Să spunem că sunteți profesor la o școală publică dintr-un orășel. Sunteți un creștin tradițional sau cineva ca Jordan B. Peterson, un agnostic care nu acceptă ideologia de gen. Este nevoie doar de un singur student transgender și de părinții săi pentru a obliga școala să rezolve problema. Ce soluție credeți că va adopta școala? Cât de dornici vor fi să fie târâți la judecată? Și ce decizie credeți că va da tribunalul?

În urmă cu câțiva ani, fiica unui prieten protestant, învăța într-o școală publică dintr-un orășel tradițional. Conducerea școlii a îmbrățișat cu totul ideologia LGBT, în special în privința transgender, iar etosul școlii era aproape militant. Fetița era provocată constant de ceilalți elevi în privința religiei sale care „urăște”. Simplul fapt că era o creștină fără rețineri a făcut-o să devină o țintă în cultura acelei școli.

Să nu credeți că școlile creștine reprezintă întotdeauna o scăpare. Anul trecut, de pildă, o prestigioasă școală creștină din orașul meu s-a dovedit a fi promotoare a ideologiei LGBT. Când am scris despre asta, unii părinți s-au supărat că nu au știut ce se întâmplă la școală. Au crezut probabil că școala este creștină. Ei bine, nu vă mai puteți încrede în acest lucru.

În anii care urmează, creștinii vor înfrunta presiuni enorme pentru a-și retrage copiii din școlile publice. Școlile private seculare s-ar putea să ofere o educație mai bună, dar etosul moral și spiritual cu greu va mai fi acceptabil.  Iar școlile creștine reputate s-ar putea să nu mai fie suficient de ortodoxe, provocatoare academic sau sănătoase moral. O rețea comună unită generează capitalul social pentru a lansa o școală sau pentru a reforma și învia una.

Nu se poate accentua îndeajuns importanța educației creștine. Dincolo de construcția soborului de credincioși în Biserică, nu există o lucrare instituțională mai importantă în Opțiunea Benedict.

Știu o grămadă de conservatori care cred că așa ceva nu li se va întâmpla copiilor lor la școală. Ascultați-mă: Vă înșelați! Aceasta este o revoluție culturală. Se apropie cu repeziciune ziua în care ce era odată radical devine comun, iar ce era comun devine radical. Dacă un profesor de muzică din Indiana poate fi dat afară pentru că refuză ideologia transgender,  atunci orice se poate întâmpla.

Ești unul dintre acei conservatori creștini care admite că ai săi copii vor fi în minoritate în școlile publice, date fiind valorile lor morale și religioase, dar care își spune că ei vor fi „sarea pământului”? Cred că trebuie să vă mai gândiți. În „Opțiunea Benedict” am scris următoarele:

„Presiunea de grup începe cu adevărat în mijlocul copilăriei. Potrivit psihologului Judith Rich Harris, în cartea sa clasică „The Nurture Assumption”, copiii la acea vârstă își modelează comportamentul în funcție de presiunea grupului din care fac parte. ”

Harris se folosește de exemplul imigranților și al copiilor lor. Studiu după studiu relevă că indiferent cât de puternică este cultura de acasă, prima generație de copii aproape întotdeauna se conformează valorilor culturale mai largi. „Vechea cultură se pierde în decursul unei singure generații. Culturile nu se transmit de la părinți la copii, copiii imigranților adoptă cultura grupului”

Nu aveți decât o șansă. Săptămâna trecută am scris despre un prieten progresivist care este profesor la o școală publică dintr-un mic cătun din Sud, în epicentrul acelora care l-au votat pe Trump, și care mi-a spus că părinții de acolo habar nu au cât de liberali sunt copiii lor în ceea ce privește sexualitatea și genul. Nu este vina școlii. Este cultura copiilor. Părinții de acolo trăiesc cu impresia că odraslele lor au îmbrățișat cultura de acasă, dar în fapt ei au adoptat cultura americană postmodernă.

Dacă vă puteți permite să vă scoateți copilul de la școala publică, de ce nu o faceți? Poate că aveți un motiv particular să nu o faceți, dar motivul trebuie să fie suficient de serios. Un prieten din Midwest îmi spune că el și soția sa fac mari sacrificii financiare pentru a-și trimite copiii la o școală clasică creștină, și trebuie să îndure scepticismul ostil al familiilor lor extinse. Datorită slujbei pe care o are, el înțelege mai bine decât majoritatea ceea ce se întâmplă în școlile americane – și spune că el și nevasta sa vor face orice sacrificii pentru a-și proteja copiii de această ideologie ostilă.

După cum spuneam mai sus, nu presupuneți că toate școlile creștine sunt la fel. Și ar fi o mare greșeală să vă trimiteți copilul la o școală creștină conservatoare doar ca o strategie de a evita răul mai mare. Nu este de ajuns să fugi de ceva rău. Trebuie să fugi spre ceva bun. Dacă nu îi veți învăța pe copii ce este bine, drept și adevărat despre sexualitate și gen, în cele din urmă vor absorbi valorile culturii ambientale.

Trebuie să venim cu strategii serioase și eficiente pentru a întări credința și convingerile copiilor care rămân în școlile publice. De asemenea, trebuie să întărim acele școli creștine fidele tradiției sau să punem bazele altora noi. Este un adevăr economic trist că mulți conservatori religioși și sociali nu își permit să își scoată copiii din școli. Ce pot face bisericile pentru a-i ajuta? Îi putem ajuta cu burse?  Avem nevoie de cât mai multă implicare pentru a-i salva pe cât mai mulți dintre ei din corabia care se scufundă.

Traducere de la theamericanconservative.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *