Războiul împotriva Morții

31/03/2020    |   de C.J. Hopkins

OK, am niște vești bune și niște vești proaste. Veștile bune sunt în special pentru autoritariștii care au pierdut toată distracția în timpul Războiului împotriva Terorii.  Vestea este… bine ați venit la Războiul împotriva Morții!

Exact, v-ați prins, capitalismul globalist (aka „lumea”) se află acum în război cu Moartea… ceea ce este o știre minunată pentru autoritariști! Gata cu gândirea critică! Vremea în care puneați la îndoială înțelepciunea liderilor noștri a trecut. A sosit timpul să vă țineți gura închisă și să urmați ordinele. Ne aflăm într-o stare de urgență globală, prieteni! Suntem în carantină, soldații sunt pe străzi, drepturile abrogate, arestări arbitrare, detenții indefinite, propagandă pentru isterizare 24/24… tot tacâmul!

Probabil că vă întrebați: ce este Războiul împotriva Morții? Ei bine… pentru aceia dintre voi care nu-și amintesc Războiul împotriva Terorii, Războiul împotriva Morții este exact la fel, doar că de data asta dușmanul cel rău este Moartea… sau, bine, poate că nu chiar la fel, dar sunt câteva asemănări izbitoare.

Pentru început, la fel ca în Războiul împotriva Terorii, nu noi am început. Moartea ne-a atacat pe noi! Noi ne vedeam frumos de treabă, de afacerile noastre capitaliste la nivel global, înăbușind o revoltă „populistă” orchestrată de naziști susținuți de ruși, când ne-a atacat Moartea cu un coronavirus… mai mult sau mai puțin la fel cum ne-au atacat teroriștii în 2001.

Și, la fel ca după acele atacuri teroriste, lumea s-a unit și a răspuns în forță. Nu, nu a fost invadat din nou Irakul (bine, de fapt, a fost bombardat puțin) dar am băgat în carantină întreaga planetă, practic am închis economia lumii și am isterizat masele cum nu s-a mai întâmplat vreodată.

Poliția patrulează pe străzile din Europa, verificând „documentele pentru ieșit din casă ale oamenilor”. În Marea Britanie, soldații asistă la „protejarea posibilelor zone de carantină” sau pentru a „face față la prăbușirea societății”. Macron (acum scăpat de problema Vestelor Galbene) este gata să „conducă prin ucaz” dacă e necesar. California este „pregătită să pună în aplicare legea marțială”. Armata SUA este „pregătită să intevină în cazul unor misiuni extraordinare” inclusiv „potolirea nemulțumirilor civile”.

Departamentul de Justiție cere Congresului puterea de a închide oamenii pe o perioadă nedefinită. Parlamentul Britanic se află pe punctul de a trece o ordonanță „Legea Coronavirus” care le va da, printre altele, autorităților puterea de a aresta și băga în carantină pe termen nedefinit pe oricine este considerat „potențial infectat” … sau cu alte cuvinte, pe oricine doresc (…)

Dar stați așa că lucrurile devin și mai suculente. În Missouri, procurorii au deschis urmărirea penală împotriva unui idiot care a lins niște obiecte la Walmart, pe care îl acuză de „terorism”. Nu glumesc, este un Coronavirus Terorist. Pot să continui, dar cred că v-ați prins despre ce este vorba.

Ideea este că imperiul capitalist global (din indiferent ce motive, reale sau imaginare) a pornit mașina de ISTERIE DEMENTĂ și a dat volumul cât se poate de tare. Oamenii se comportă exact ca acele găini fără cap. Nimeni (sau aproape nimeni) nu mai gândește, sau nu mai ascultă opiniile dizidente, sau mai acordă atenție statisticilor oficiale, sau bunului simț, sau oricărui alt fapt care intră în contradicție cu povestea Războiului împotriva Morții.

Tabloidele britanice publică povești de groază despre „doctori” care asistă neputincioși cum pacienții se sufocă agonizant și mor. Potrivit unor asemenea povești, nu doar că acești „doctori” sunt incapabili să trateze aproximativ 400 de pacienți cu vreunul dintre cele 8000 de ventilatoare din Marea Britanie, dar, se pare, pacienții, ale căror inimi s-au oprit (și care din acest motiv nu sunt conștienți), sunt, de asemenea, capabili să „moară agonizant” cu „spaimă în ochi”.

Potrivit The New York Times, Coronapocalipsa  a început în Elmhurst, unde autoritățile au chemat camioanele frigorifice pentru a îndepărta muntele de cadavre, asta după ce 13 oameni care „au fost testați pozitiv” au murit (de ceva) în cursul unei singure zi.

Restul corporațiilor media au măsurători din minut în minut ale morților, estimări apocaliptice ale milioanelor sau miliardelor de oameni care vor muri, și desigur, publică ultimele știri despre vedetele care au fost infectate și care se luptă pentru viața lor sau care au simptome ușoare de răceală, sau nu au niciun fel de simptom. Greta bănuiește că și ea ar putea fi infectată! Prințul Charles! Colton Underwood (cine o mai fi și ăsta!), Tom Hanks și până și Idris Elba! Chiar noaptea trecută, reputatul dramaturg Terrence McNally (care avea 81 de ani, suferea de cancer pulmonar și emfizem) a fost secerat în floarea vieții!

Pe scurt, autoritățile au dus masele la o orgie de țipete, i-au făcut să se albească de FRICA acestui nou și rău „dușman invizibil” care vine să-i omoare pe ei și pe familiile lor. Milioane de oameni (închiși acum în casele lor) au dat buzna pe internet pentru a pompa isteria, distribuind, din surse complet neverificabile, povești de groază la care a fost martor terapistul contabilului doctorului aflat pe „linia de front” a războiului și vânând orice persoană infectată sau potențial infectată (sau pur și simplu persoane necooperante) care ar putea merge afară să ia niște aer.

Așadar, asta este vestea cea bună pentru voi, cei autoritariști! Pentru noi restul, ei bine, nu e chiar atât de bine.

Ah, stați că era să uit vestea proastă. Veste proastă este… ei bine, vestea proastă este Moartea. Vestea proastă este că tu vei muri. Eu voi muri. Toți vom muri. Noi toți. Toți vom muri. Toți vom muri de… ceva. Cancer. Infarct. Gripă. Diabet. Alzheimer. Poate un coronavirus. Poate chiar acest coronavirus.

În fapt, mulți dintre noi mor chiar acum, potrivit Internetului. Cam 100 pe minut… ceea ce, nu trebuie să o mai spunem, este inacceptabil și reprezintă o tragedie, ceva împotriva căruia trebuie să luăm măsuri drastice pentru a preveni cu orice fel de cost. Nu-i putem lăsa pe acești sabotori ruși, instigatori neo-naziști și fani ai coronavirusului să ne tulbure. Ei vor să ne convingă că Moartea este, da, înspăimântătoare și tristă, dar inevitabilă și naturală. Cât de lipsiți de inimă și maniaci sunt?!

Nu, nu trebuie să fim deschiși față de acest nonsens. Oamenii mor! Nu este normal! Moartea este dușmanul nostru! Trebuie să o învingem! Trebuie urmărită și neutralizată Moartea! Scoateți-o din gaura în care s-a ascuns și spânzurați-o cum am făcut cu Saddam!

Nu glumesc. Există un război acolo, oameni buni! Polițistul Global intră în acțiune din nou. (Știți ce se întâmplă când intră în acțiune, nu-i așa?) Așa că băgați-vă mințile în cap, intrați în rând sau altfel fiți gața să suportați consecințele (…)

C.J. Hopkins este un dramaturg, romancier și satirist politic premiat de origine americană, care trăiește la Berlin. Piesele sale de teatru au fost publicate de Bloomsbury Publishing și Brodway Play Publishing, Inc.

1 Comment

 1. Marius spune:

  Eu sunt inginer si om al cifrelor.
  Conform statisticilor, in Romania mor circa 700 de oameni iar in lume circa 280.000 zilnic !!! din cauze naturale.
  Deci, in 30 de zile au murit cca 21.000 de romani, din care 120 aveau SI cronavirus (aproximativ 1 din 100 de oameni) si cca si circa 8.400.000 locuitori ai TERRA, fara a stii cati au murit DIN CAUZA COVIT 19
  De ce oare aceste date statistice si cu referential comparativ nu se publica, astfel incat sa putem avea un referential corect si o estimare realista atat la nivel mondial cat si la nivelul Romaniei??
  Ni se comunica zilnic date despre infectati si morti avand baza de plecare „cazul ZERO” DAR NIMENI NU FACE O RADIOGRAFIE CORECTA A MOMENTULUI -cati au fost de la inceput, cati mai sunt. tinand cont de faptul ca s-au mai „vindecat” multi in cele 4 saptamani de izolare a populatiei, etc
  In formatul actual in fiecare an vom putea fi inchisi in case circa 6 luni pe an, fara sa ni se mai dea explicatii
  Stim ca sunt „prea multi pensionari” si pamantul „nu mai are resurse pentru 8 miliarde de oameni”. Dar nu ne mai ametiti si nu ne furati si putinele zile pe care le mai avem de trait. Lasati-ne sa murim in liniste. Sau mai bine distribuiti cianura sau gazati-ne ca pe vremea Hitleristilor . Dar nu ne mai aruncati in fata teoria ca „E spre binele vostru”
  Pentru ca imi place rebusul si inca mai gandesc, va spun:
  Degeaba imi vreti binele pentru ca nu sunt dispus sa vi-l dau
  Nimeni nu a mostenit pamantul
  Si TU vei ajunge indezirabil intr-o zi
  Pacat ca EU nu voi mai fi ca sa pot sa rad de tine…
  Va doresc MULTA SANATATE SI LIBERTATE

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *