La ce ne putem aștepta de la vaccinul anti Covid19?

17/06/2020    |   de Swiss Propaganda Research

Mai mulți politicieni din Europa și din SUA au afirmat că actuala „criză provocată de coronavirus” nu va putea lua sfârșit până când nu vom avea un vaccin, la care se lucrează în prezent.

Cu toate acestea, mulți experți au notat că un vaccin rapid împotriva noului coronavirus  nu este necesar și nici folositor din cauza mortalității scăzute și a deja răspândirii în declin. Protecția grupurilor de risc, în special în azilurile de bătrâni, ar putea reprezenta o țintă mult mai adecvată.

Unii experți precum virusologul elvețian Dr. Pietro Vernazza au observat de asemenea că experiența arată că grupele cu riscul cel mai mare beneficiază cel mai puțin în urma vaccinării, din moment ce sistemul lor imunitar nu mai reacționează cum trebuie la vaccin.

Mulți alți experți au arătat riscurile de sănătate majore pe care le presupune administrarea unui vaccin expres. În fapt, vaccinarea contra așa numitei „gripe porcine” din 2009/2019 a condus la unele probleme neurologice severe, în special la copii, și la procese în care pagubele cerute au fost de ordinul milioanelor.

Cu toate acestea, mai multe miliarde de dolari din fonduri publice și private au fost deja colectate pentru dezvoltarea unui vaccin. Se discută în prezent și despre un „pașaport de imunitate” pentru muncă și călătorii. Totuși, în pofida marii majorități a reportajelor din presă, cele două proiecte de vaccinare au întâmpinat probleme serioase.

În cazul vaccinului Oxford University, toate cele șase maimuțe pe care s-au făcut experimente s-au îmbolnăvit de Covid19, asta deși erau vaccinate; mai mult, ele erau la fel de infecțioase precum maimuțele nevaccinate. Cu toate acestea, vaccinul a fost trecut la testarea pe oameni. Totuși, managerul de proiect a explicat că deja coronavirusul a devenit atât de rar întâlnit în populație încât testele clinice s-ar putea să nu dea niciun rezultat.

În cazul noului vaccin RNA de la Moderna, care în mod neobișnuit a fost testat direct pe oameni, 20% dintre participanții în grupul cu dozaj mare au avut „un puternic efect colateral”, asta deși Moderna a permis experimentul doar pe oameni foarte sănătoși.

Unul dintre participanții la experiment a fost prezentat și intervievat de CNN ca fiind un „erou”. Însă, s-a convenit să nu se menționeze că participantul la experiment a leșinat după vaccin și a devenit „bolnav cum nu a mai fost vreodată în viața lui”. Mai mulți experți au criticat Moderna pentru că nu a dezvăluit suficient informațiile clinice.

Directorul Programului pentru Dezvoltarea Rapidă a unui Vaccin contra Corona din SUA a fost în trecut director la Moderna. Președintele Trump a anunțat de asemenea că vaccinul ar putea fi distribuit la nivel național cu ajutorul armatei. Unele țări, cum ar fi Danemarca, au creat deja baza legală pentru vaccinarea obligatorie a întregii populații. Chiar și în Germania, diverși politicieni au vorbit în favoarea vaccinării obligatorii.

Avocații vaccinării obligatorii, precum președintele World Medical, Frank Montgomery, susțin că populația trebuie vaccinată pentru a-i proteja pe cei care nu pot fi vaccinați din motive de sănătate. Luând în considerare mortalitatea scăzută a Covid 19 și prevalența deja largă a virusului, argumentul pare îndoielnic. Pe lângă toate acestea, există riscuri serioase ale vaccinului după cum am arătat mai sus.

Totuși, directorul celui mai mare portal de tickete la nivel european, Eventim, a afirmat că „evenimentele majore s-ar putea să nu se mai țină până când nu va exista un vaccin sau o medicamentație eficientă”.

Primul-ministru britanic Boris Johnson care a fost copreședinte al summitului despre vaccin la începutul lui iunie, alături de miliardarul american Bill Gates, a descris alianța vaccinurilor GAVI ca pe un fel de „NATO al sănătății”. Cu toate acestea, „pașapoartele imunitare” s-ar putea să eșueze din moment ce testele de anticorpi pot identifica doar 20% dintre toate infecțiile, după cum a demonstrat studiul profesorului Boyman.

Material tradus de la https://swprs.org/a-swiss-doctor-on-covid-19/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *