Unde e Hitler?

18/12/2020    |   de CJ Hopkins

Gata, asta a fost. Mi-am pierdut răbdarea. Nu mai accept să veniți cu scuze. Unde e Hitler?

Da, da, m-ați auzit. Cu voi vorbesc. Voi, ziariști respectabili și analiști politici. Voi, ofițeri de informații și oameni politici. Voi, fanatici progresiști. Voi, pseudo antifasciști. Voi, toți membri ai „Rezist” Globocap care ați tot urlat isteric că „Trump e Hitler!” de când a câștigat președinția în 2016.

Ei bine, suntem în decembrie 2020. Showul aproape că s-a terminat. Când ne pomenim cu Hitler?

Nu, nu îmi spuneți „în orice zi”. Asta ne-ați spus în ultimii patru ani. Chiar arătăm ca o gașcă de cretini buni de prostit pe care îi poți împinge patru ani de zile spre ură și paranoia strigând la nesfârșit „Hitler!” iar apoi să nu produci un Hitler real?

Ei bine, nu suntem niște cretini. Ținem minte ce ați spus. Ni l-ați promis pe Hitler și îl vrem pe Hitler, sau cel puțin o variantă decentă a lui Hitler.

Și nici măcar să nu încercați să pretindeți că nu ni l-ați promis pe Hitler. Ați promis. Vreți să v-o dovedesc? Bine.

Mai țineți minte cum în 2016, The Wall Street Journal, The New York Times, The Guardian, the Washington Post, The Inquirer și multe alte „ziare de frunte respectabile” și alte reviste online ca Mother Jones, Forward, Slate, Salon, Vox, Alternet, plus multe altele ne-au avertizat că Trump își trimite „semnalele” către armata sa secretă de teroriști naziști vorbind despre „bănci internaționale”, „elite globale”, „establishmentul politic” și chiar despre „corporații” și „lobiști” … toate acestea presupunându-se a fi un nume de cod pentru „evrei”, pe care îi va extermina dacă va câștiga alegerile.

Eu țin minte. Țin minte foarte precis.

Cum rămâne cu câștigarea alegerilor când The Guardian a titrat „suprematismul alb a triumfat” iar The New York Times, NPR, Keith Olberman și alte surse de știri verificabile au avertizat că America a ajuns într-un „orwellianism rasial” sau „sionism anti-semitic” sau în „groapa fără fund a fascismului” sau în ceva?

Mai țineți minte toate acestea? Căci eu le țin minte cu siguranță.

Mai țineți minte scrisoarea lui Aaron Sorkin către fiica sa în care îi spunea că „milioane de americani musulmani, mexicani americani și afro americani tremurau în ghete” în timp ce îl așteptau pe Trump să vină să-i încoloneze și să-i trimită spre lagăre, alături de „elitele evreiești de pe coastă”?

Și cum rămâne cu revista Stern care l-a pus pe prima pagină pe Trump îmbrăcat cu steagul american și salutând ca Hitler? Sau când Philadelphia Daily News l-a arătat tot pe copertă exact ca pe Hitler?

Sau cum rămâne cu faptul că media corporatistă a spus că Trump i-a numit pe acei naziști cu torțe din Charlottesville „oameni foarte buni” (în pofida faptului demonstrabil că nu făcut-o)? Sau când l-au prins pe Trump numind pe cineva „globalist”? (Episodul acesta a fost pentru mine foarte neliniștitor în plan personal deoarece nu aveam până în acel moment ideea că sunt un nazist, asta până când presa corporatistă și ADL mi-au explicat că a vorbi despre „capitalismul global” sau „neoliberalism” sau, Doamne ferește, „bănci” sunt nume de cod pentru „ucideți-i pe evrei!”)

Și cine ar putea uita cum The New York Time a publicat o fantezie complet distopică în care Trump, Marine Le Pen, AfD și alții au format în secret o Axă a Răului („Alianța Statelor Autoritare și Reacționare”) au dizolvat Uniunea Europeană și NATO, au declarat legea marțială pe plan internațional și au purificat etnic lumea de imigranți? Sau când au publicat filmul de propagandă „Dacă nu ți-e teamă de fascism în SUA, ar trebui să-ți fie!”

Sau „lagărele de concentrare”. Știți voi, cele pe care Biden și Harris le vor deschide în dimineața când vor câștiga alegerile. Cele în care îi pun pe copii în cuști și îi forțează pe deținuți să bea apă din toalete. Cum de am uitat asta?!

Sunt doar câteva dintre atracțiile principale ale propagandei

Uitați cum stau lucrurile … voi „Reziștii” ne-ați promis timp de patru ani că vine Hitler iar acum vă comportați ca și cum tocmai l-ați înfrânt pe Hitler, dar îmi pare rău nu merge așa. Vom avea nevoie de ceva Hitler înainte de a trece la Minunata Nouă Normalitate sau altfel am putea începe …. știți voi, să vă punem la îndoială credibilitatea.

Adică, să fim serioși. Procese? Renumărări? Audituri? Postări mânioase? Golf, pentru numele lui Dumnezeu? Acesta nu e nici pe departe comportament hitlerist. Ne-ați promis o lovitură de stat, o incendiere a Reichstagului, miliții naziste care ocupă congresul, stadioane pline de țărănoi care salută nazist, suprematiști albi care terorizează toată lumea … și cu tot ce ne alegem acum este Rudy Giuliani asudând prin al său păr vopsit?

Bine, pot să admit că părea destul de înspăimântător, dar nu era tocmai Joseph Goebbels care lătra fanatic despre „razboiul total”.

Așa cum văd eu lucrurile, mai aveți patru sau cinci săptămâni să ațâțați lumea cu Donald Trump care devine Hitler și dă lovitura de stat sau se apucă să omoare în masă evrei. Altfel, publicul va începe să se simtă păcălit și jignit și chiar puțin supărat. Vor începe să se simtă că voi „Reziștii” îi priviți ca pe o mână de idioți fără pereche pe care îi puteți manipula de câte ori vreți, cu o propagandă complet caraghioasă pe care oricine cu jumătate de creier o poate detecta.

Acum, la modul serios: fascismul, Hitler, Holocaustul … sunt subiecte sensibile. Nu sunt doar niște butoane emoționale la îndemână pe care poți apăsa pentru a-i băga pe oameni într-o isterie paranoică și o ură ucigașă de fiecare dată când ai nevoie de a demoniza un lider străin sau un președinte neautorizat. Același lucru este valabil și pentru rasism și anti-semitism. Nu sunt doar cuvinte cheie de marketing pe care le puteți scoate din jobenul cu trucuri ieftine ca să le aruncați în fața dușmanilor voștri ca și cum nu ar însemna nimic. Dacă îți consumi patru ani acuzând pe cineva că este la modul literal Adolf Hitler sau reîncarnarea lui Hitler, iar apoi speli pe creier milioane de progresiști creduli ca să creadă că America va cădea în mâinile fascismului, nu poți spune dintr-odată: „Am glumit. Nu vorbeam serios când spuneam că e Hitler sau că fascismul e în ascensiune.” Oamenii nu vor înghiți asta. Se vor revolta.

Sau, dacă mă gândesc  mai bine, nu. Poate că puteți să treceți neobservați după ce ați arătat spre un clovn miliardar țipând „Hitler!” fără oprire, zilnic, ani la rândul, fără să aduceți vreo dovadă că acel clovn are ceva din Hitler sau face ceva comparabil cu Hitler. De ce nu? Ați reușit să-l hitlerizați pe Corbyn, pe Saddam, pe Gaddafi și pe Milosevic și o lungă listă de alte „amenințări la adresa democrației”. Veți scăpa și cu hitlerizarea lui Trump.

La urma urmei, se pare că ați convins publicul (sau mare majoritate a publicului) că este atacat de o ciumă apocaliptică care provoacă simptome slabe și moderate (sau cel mai frecvent niciun fel de simptom) în 95% dintre cei infectați iar peste 99,7% supraviețuiesc, drept pentru care trebuie să anulăm constituțiile, să lăsăm guvernanții să conducă prin decrete, să devastăm economia (sau măcar micile afaceri), să punem corporațiile globale să cenzureze dizidenții, să-i punem pe toți să poarte măști, să punem societăți întregi în arest la domiciliu, să terorizăm psihologic copiii, și astfel să transformăm întreaga planetă într-un mare parc totalitar paranoic.

Dacă îi faceți pe oameni să înghită asta … ei bine, atunci probabil că vor înghiți orice.

4 Comments

  1. Marian spune:

    ” Unde e Hitler? ” LA COTROCENI UNDE SA FIE ?!!

  2. Vasile spune:

    Un articol foarte bun. Respect pentru persoanele care încă scriu ce este nu ce se cere.

  3. Dan Predescu spune:

    Dl Hopkins îşi menţine părerea şi azi 8 ianuarie 2021?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *