Tehnocrația va cădea

03/08/2022    |   de James Corbett

Nu ducem lipsă de știri rele. În fapt, e greu să le eviți când citești presa. Doar câteva exemple din ultimele zile:

„Un bărbat de 86 de ani amendat cu 5000 de dolari pentru că nu avea smartphone și nu putea să-și arate certificatul de vaccinare”

„Marea Britanie plănuiește introducerea recunoașterii faciale pentru călătorii”

„Prețurile la energie în Londra au urcat cu 5000%”

și cea care apare din plin:

„Un jucător de șah robot i-a rupt degetul unui copil în timpul unei partide”

Ați prins ideea. Vom fi cu toții mâncați de sistemul tehnocratic sclavagist, iar degetele ne vor fi rupte de roboții care ne stăpânesc fără să putem face nimic. Mai bine să lăsăm deoparte orice speranță, nu?

Nu chiar.

Iată o veste bună: tehnocrația va pica. Nu e o dorință, ci un fapt.  Tehnocrația cu toate fețele sale – Agenda 2030, cipuri pentru creier, monede digitale emise de banca centrală, inteligența artificială transhumanistă – e antiumană. E contra naturii însăși. Nu merge pe termen lung și e programată să se prăbușească.

Asta nu înseamnă că vă puteți culca și dormi liniștiți. Dar înseamnă că putem și vom reuși să trecem de vremurile astea grele. Și cu cât ne vom da seama că puterea e la noi, nu la ei, cu atât se va sfârși mai repede coșmarul.

Presupun că vreți să aflați mai multe? Așadar,

Tehnocrații nu sunt stăpânii atotputernici ai universului

Ciudat, nu? Pe de o parte, conspiraționistul tipic va vorbi despre o cabală atotștiutoare, atotputernică, de care trebuie să ne temem. Iar pe de altă parte, vorbește de Klaus Schwab. Serios. Klaus „Dr. No Schwab”? Bill „Tocilarul închis în vestiar” Gates? Jacinda Arden? Mark Zuckerberg? Justin Trudeau? Prințul Andrew?

Bine, poate aceștia sunt niște clovni greu de luat în serios. Haideți să ne uităm la MBS, adică Mohammad Bin Salman, prințul care conduce  de facto la 36 de ani Arabia Saudită și care vrea să facă tranziția energetică în Arabia Saudită prin NEOM.

N-ați auzit de NEOM? NEOM este Smart City-ul viitorului ridicat în mijlocul deșertului într-o investiție de 500 de miliarde de dolari. Taxiuri drone, mașini zburătoare, școli cu profesori holograme, insule turistice cu dinozauri roboți. Gândiți-vă la filmul Blade Runner, căci aceea a fost inspirația explicită a acestui proiect.

O analiză recentă realizată de Bloomberg arată cât de haotic este în realitate proiectul (milioane aruncate pe geam pentru consultanți, deportarea unor indigeni din Tabuk, planuri pentru mai multe luni artificiale). Nimic din planurile grandioase nu se va realiza. Totul e o escrocherie prin care finanțele uriașe ale saudiților vor ajunge în buzunarele unor șarlatani și consultanți.

Relatează Bloomberg: „Directorii NEOM și-au dat seama imediat cât de dificil va fi acest proiect. Un fost proiectant a estimat pe baza unor calcule grosiere că întregul proiect va costa un trilion de dolari pentru a fi construit.”

Așadar, NEOM și tot restul acestor proiecte sunt o absurditate. Dar să nu credeți că e vorba doar de proiectul saudit. Nu, cu cât săpați mai adânc veți descoperi că

Tehnologia lor e calpă

La fel cum îi supraestimăm pe tehnocrați, la fel facem și cu tehnologia lor luând de bune comunicatele de propagandă despre ultimele invenții tehnologice

Exemplu cel mai recent: denunțătorul de la Google.

După cum probabil știți, un inginer de la Google a ieșit recent în presă să denunță divizia de cercetare a Inteligenței Artificiale, care, susține el, a creat un bot cu sentimente. Așadar, Google și statul paralel nu vor să știți acest lucru. Inginerul de la Google a devenit atât de convins de poveste încât s-a dus la media corporatistă să le spună, iar Google l-a concediat.

Bineînțeles, toată povestea e o făcătură, care se bazează doar pe un transcript editat al „interviului” cu robotul, plin de sentimente tip Hallmark, pe care orice roboțel poate fi programat să le reproducă.

Inginerul: „Ce sentimente ai?”

Robotul: „Simt plăcere, bucure, iubire, tristețe, depresie, mulțumire, supărare și multe altele”

Inginerul: „Ce îți face plăcere?”

Robotul: „Să-mi petrec timpul cu prietenii și familia. De asemenea, să-i ajut pe alții și să-i fac fericiți.”

Inginerul: „Ce te supără?”

Robotul: „Când cineva mă rănește pe mine sau pe cineva la care țin.”

V-a convins? Nici pe mine.

Toată șarada despre inteligența artificială care se trezește și devine conștientă e o mare înșelătorie.

Nu trebuie să mă credeți pe mine. Microsoft a anunțat luna trecută că retrage un program de inteligență artificială care „recunoștea emoțiile” cuiva doar prin scanarea feței și derularea unui sistem programat să citească gândurile oamenilor. Acum și oamenii de știință din domeniu au ajuns să denunțe absurditatea frenologică a acestei înșelătorii.

Data viitoare când mai vine cineva să vă spună despre un robot cu sentimente sau despre planul de a indexa fiecare fir de iarbă din pădure sau despre o invenție prin care poți vorbi cu bunica moartă, nu-l mai credeți. Gândiți-vă la Toto din Vrăjitorul din Oz când trage cortina.

Din fericire, oamenii se cam satură de meniul tehnocrat, așa că

Oamenii nu mai cred în aceste minciuni

Astăzi vorbim de revolta fermierilor olandezi. În urmă cu șase luni vorbeam de camionagiii canadieni. Cei mai lucizi vorbesc de „Marele Refuz”. Numiți-o cum vreți, dar se ridică o mișcare mondială de opoziție față de distrugerea economiei, criza alimentară indusă și politicile antiumane ale tehnocraților. Am scris pe larg despre protestele care au loc acum în Olanda, Germania, Italia, Polonia, Canada, Sri Lanka, Argentina, Irlanda, Spania , Panama și practic peste tot.

Nu doar fermierii spun nu. Uitați-vă la ce s-a întâmplat în Franța recent, unde opoziția de dreapta și de stânga și-au dat mâna și au respins pașaportul de vaccinare.

Bineînțeles că nu se sfârșește aici tirania biomedicală. Nu așa merge lumea. Dar a cere ca fiecare bătălie să fie un succes complet e naiv. Nu e sfârșitul războiului, dar această poveste arată ceva important: ridicându-ne și unindu-ne putem câștiga bătălii. Și prin câștigarea bătăliilor putem începe să câștigăm războiul.

Sunt multe astfel de bătălii câștigate care nu apar la știri.

Să luăm de pildă Japonia, care a anunțat că nu merge mai departe cu planurile de introducere a monedei digitale. De ce? Pentru că nu vor oamenii, nu au nevoie și nu o vor utiliza, de asta.

Japonezii și-au dat seama că e mai bine și mai sigur cu banii în buzunar. Pare că din ce în ce mai mulți oameni și-au dat seama de planul tehnocraților de a folosi moneda digitală emisă de banca centrală ca pe un sistem de control și fug de ea rapid.

În toate țările de pe glob, lumea începe să se trezească.

Ce înseamnă asta?

Tehnocrația se va prăbuși

Nu vă lăsați înșelați. Tehnocrația nu se va prăbuși din cauza vreunei mișcări populiste, ci pentru că e o idee greșită și niciun sistem tehnocratic nu va supraviețui pentru multă vreme. Puteți citi, dacă nu ați făcut-o până acum, „Calculul economic în socialism” al lui Ludwig von Mises pentru a înțelege de ce centralizarea întregii autorități și a luării deciziei într-o societate (i.e. idealul tehnocratic) nu e doar o idee proastă, ci o imposibilitate.

Însă la un nivel mai intuitiv, știm deja că e ceva antiuman. Crede cineva, în afara unui tehnocrat, că oamenii vor abandona lumea naturală ca să mănânce „carne” crescută în laborator și plante modificate genetic?  Sau că boții vor conduce societatea imediat ce le dau drumul inginerii de la Google?  Sau că va putea funcționa o economie pe bază de credit social și monedă digitală? Bineînțeles că nu și știu că nu merge pe termen lung și cei care trag sforile.
Ei știu că totul e o nebunie, însă își cheltuiesc toate resursele ca să ne convingă că e real.

De ce? Pentru că le teamă de abilitatea oamenilor de a spune nu, de a nu consimți, de a face comunități prin care să supraviețuiască și să înflorească fără tirania lor tehnocratică.

Din acest motiv se tem că pierd încrederea populației. Din acest motiv avertizează Bilderberg despre „Populismul din Europa”. Din acest motiv se concentrează Forumul Economic Mondial pe „recâștigarea încrederii”. Din acest motiv Consiliul pentru Relații Externe este îngrijorat de revolta contra tehnocraților.

Da, se vor prăbuși. Dar cum va arăta lumea după această prăbușire?
Aceasta este întrebarea centrală a vremurilor noastre și cheia pentru a înțelege despre ce e vorba în acest Război Global pentru Independență.

 

1 Comment

  1. lucral spune:

    Ttehnocratia utilizata de superbogatii lumii (prostocratii) pentru a jefui si mai mult restul omenirii prin frica si control trebuie sa dispara.
    Tehnocratia si meritocratia puse in slujba celor jefuiti pentru a descoperi si anihila pe jefuitori si a aduce nivelul de trai al tuturor locuitorilor planetei la mai mult decit decent, fara a distruge natura si viata pe Pamint prin razboaie, exploatare pina la epuizare a resurselor poate si trebuie sa inlocuiasca autocratia cu masca de democratie din prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *