Valurile de căldură au scăzut în ultimii 75 de ani

20/07/2023    |   de Chris Morrison

Potrivit BBC, valurile de căldură reprezintă „noua normalitate”, asta în timp ce temperaturi de 50 de grade Celsius sunt înregistrate în SUA și China. Oamenii de știință susțin că schimbările climatice au făcut ca valurile de căldură să fie mai lungi, mai intense și mai frecvente. De unde provine această panică e greu de deslușit. Cu siguranță nu din datele oferite de Agenția de Protecție a Mediului din SUA ,U.S. Environmental Protection Agency, (EPA), care indică un declin al valurilor de căldură de mai bine de 75 de ani. Datele EPA pentru 1066 de stații de măsurare a temperaturii arată că în 863 de locații, sau 81% dintre ele, s-a înregistrat fie o scădere, fie nicio schimbare în numărul zilelor neobișnuit de calde.

Așa cum remarcam cu altă ocazie, declinul zilelor caniculare se înregistrează încă din anii 30 ai secolului trecut. De atunci numărul stațiilor meteorologice care au înregistrat 38 de grade C a scăzut la jumătate. Meteorologul american Anthony Watts s-a referit la graficul de aici, de la EPA care indică valuri de căldură mult mai dure decât cele din anii 30, când nu se vorbea în media de schimbări climatice.

 

În pofida a ceea ce susține media, afirmă Watts, informațiile din „lumea reală” demonstrează că valurile de căldură din SUA nu se înrăutățesc din cauza schimbărilor climatice. Dacă privim la graficul de mai sus și avem în vedere cei 75 de ani de statistici EPA, e greu să ne dăm seama cum poate ajunge un om de știință sau un jurnalist la concluzia că SUA e pe cale să aibă parte de un Thermoghedon.

Bineînțeles că e vară în emisfera nordică și, cu o precizie de ceas, gașca ecologistă dă năvală să ceară bani pentru a-și finanța escrocheria Net Zero. Scriind pentru Axios, Andrew Freedman a afirmat că a monitoriza în această vară clima îți poate da impresia că sistemul a luat-o complet razna. Invitatul BBC Dr. Frederieke Otto, care susține că are abilitatea de a sesiza schimbări climatice produse de oameni în spatele evenimentelor climatice individuale, declară că nu trăim într-o „climă stabilă”. Clima va rămâne instabilă până când oamenii nu vor mai arde combustibili fosili. Între timp, Dr. Otto își continuă munca ei, ajutată de finanțele miliardarului verde Jeremy Grantham.

În fapt, s-ar putea să fie mult mai puțin călduros în SUA, adică mai puțin decât sugerează cifrele oficiale. Conform lui Watts, multe dintre stațiile care au înregistrat temperaturi înalte erau localizate în aerporturi sau în alte locații prost alese și care crează o distorsiune. Anul trecut, Watts a produs o lucrare foarte importantă despre localizarea stațiilor meteorologice și felul în care nu pot oferi ele o imagine exactă. El a descoperit că 96% dintre stațiile meteorologice erau situate precar și din acest motiv erau susceptibile să includă factori de căldură non-climatici. După cum se știe, mare parte din valul de căldură înregistrat a fost detectat pe pistele de avion, pe lângă clădirile de beton, iar în felul acesta temperaturile devin mai mari decât maximele așteptate.

Dovezi pentru aceasta pot fi văzute în cele două grafice de mai jos.

 

 

Graph 2A arată că temperaturile maxime nu s-au schimbat prea mult din 1948 încoace. Un număr mic de vârfuri pot fi detectate ici-colo, dar tendința este minimal descendentă. Dar graficul minimelor 2B arată semnele unei mici încălziri și asta ar putea confirma prezența unor factori coruptivi non-climatici.

Știrea BBC cu „noua normalitate” a fost scrisă de Georgina Rannard iar ea susține că mari părți din lume au fost martore de aproape a felului în care viața arată sub aceste temperaturi extreme. Ea a amintit două locuri în care temperatura a crescut peste 50 de grade, anume Death Valley în California și o locație absconsă din China, numită Sanbao din vestul Xinjiang. De ce ar fi legat numele Death Valley de schimbările climatice reprezintă un mister. Cheia o dă chiar numele. Valea Morții este localizată la 86 de metri sub nivelul mării în deșertul Mojave.

Temperaturile peste 50 de grade se înregistrează frecvent aici, de unde și numele de Golful Focului.

Cât privește locația din China, Rennard pare să fi căutat tot globul pentru a găsi în China un loc care să se asemene cu Death Valley. Jurnalistul Paul Homewood notează că Sanbao se află la 150 de metri sub nivelul mării și are un climat deșertic foarte dur. Depresiunea naturală dimprejur captează căldura, ceea ce duce la aceste temperaturi. După cum notează Homewood, e vorba de un microclimat așa că orice conexiune cu temperaturile globale este futilă. „La fel de bine poți să înregistrezi temperatura lângă autostrada ce trece pe la aeroport”, susține el.

Articolul original  poate fi consultat aici https://dailysceptic.org/2023/07/20/heatwaves-have-fallen-in-the-united-states-over-the-last-75-years/

La editura Contra Mundum a apărut cartea „Ghidul Incorect Politic despre Încălzirea Globală” de Christopher Horner.

1 Comment

  1. Un om spune:

    Nu consumul de combustibili fosili este cauza „incalzirii globale”, ci activitatea solara, despre care BBC dar si articolul de fata nu face vorbire. Soarele inevitabil va muri intr-o perioada de timp. Pana atunci va trece inspre o stea in crestere care duce la „incalzirea globala”, idee propagandistica. Daca nu le-a iesit cu pandemia Covid 19, nici cu razboiul din Ucraina atunci poate le iese cu „incalzirea globala”. Scopul e inseminarea fricii si reducerea populatiei de „mancatori inutili” (Noah Youval Harari).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *