Adevărata problemă a negrilor din America

09/06/2020    |   de Walter Williams

Deși nu este un adevăr foarte popular în lumina noilor mișcări de stradă, adevăratele probleme ale negrilor au prea puțin sau chiar nimic de-a face cu poliția sau cu ceea ce se cheamă „rasism sistemic”. În loc de asta, ar trebui să ne uităm la responsabilitățile celor care conduc marile noastre orașe.

Unele dintre cele mai periculoase orașe din America sunt: St. Louis, Detroit, Baltimore, Oakland, Chicago, Memphis, Atlanta, Birmingham, Newark, Buffalo și Philadelphia. Trăsătura cea mai comună a acestor orașe este aceea că timp de decenii, toate au fost conduse de democrați progresiști. Unele orașe – precum Detroit, Buffalo, Newark și Philadelphia – nu au mai avut un primar republican de mai bine de jumătate de secol. Pe deasupra, în multe din aceste orașe, primarii sunt negri, negrii domină consiliile locale iar șefii poliției și inspectorii care supervizează școlile sunt de asemenea negri.

În anul 1965, nu existau negri în Senatul SUA, nici nu existau guvernatori negri. Doar șase membri din Camera Reprezentanţilor erau negri. În 2019, 52 dintre membrii Camerei sunt negri. Nouă negri au fost în Senat, inclusiv Edward W. Brooke pentru Massachusetts, Carol Moseley pentru New Jersey, Barack Obama pentru Illinois, Tim Scott pentru South Carolina, Cory Booker pentru New Jersey, Kamala Harris pentru California. Mai recent, am avut și trei guvernatori negri. Pe scurt, astăzi negrii din America au o putere politică semnificativă la toate nivelurile statutului. Însă ce au însemnat toate astea pentru o mare parte din populația de negri?

Orașele controlate de democrați au cele mai proaste rezultate în educația publică, în pofida unor bugete școlare mari și în creștere. Să luăm de pildă Baltimore, Maryland. În anul 2016, în 13 dintre cele 39 de licee din Baltimore nici măcar un elev nu a obținut competența la examenul de matematică. În șase alte licee, doar 1% au reușit acest lucru. Doar 15% dintre elevii din Baltimore au trecut testul de engleză. În același an, în Philadelphia, doar 18% dintre elevii de clasa a 8-a au trecut competența la matematică și 16% la citit. În Detroit, doar 4% dintre cei de clasa a 8-a au obținut competența în matematică, iar 7% la citit. Aceeași poveste a unui dezastru școlar se repetă în toate orașele conduse de democrați.

Infracțiunile violente și educația lamentabilă nu sunt singurele probleme în orașele controlate de democrați. Din cauza infracționalității ridicate, a școlilor slabe și a unui mediu neplăcut, orașele își pierd în număr mare baza lor economică și oamenii lor cei mai productivi. La sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, populația Washington D.C., era de aproape 800.000 de persoane. Astăzi este de 700.000. În anul 1950, populația Baltimore era de aproape 950.000, astăzi este 590.000. În anul 1950, populatia Detroitului era de aproximativ 1,85 milioane, astăzi este la 673.000. Populația din Camden, New Jersey era de aproape 125.000 în 1950, iar astăzi a scăzut la 74.000.  Populația din St. Louis  era de mai mult de 856.000 în 1950, iar astăzi este de mai puțin de 294.000. O poveste asemănătoare a declinului populației poate fi întâlnită în majoritatea orașelor noastre care odată erau prospere și aglomerate. În unele orașe, declinul populației începând cu anii 50 depășește 50% , iar aici putem include Detroit, St. Louis, Cleveland și Pittsburgh.

Progresiștii din universități, avocații drepturilor și civile și alți experți pun acest exod pe seama rasismului – „albii zboară” spre suburbii pentru a evita negrii. Dar negrii au zburat din aceste orașe în rate mult mai mari decât albii. Cele cinci orașe ale căror suburbii au cea mai rapidă creștere a populației de culoare sunt Miami, Dallas, Washington, Houston și Atlanta. Se pare că negrii, ca și albii, vor școli mai bune și mai sigure pentru copiii lor și nu le place să fie jefuiți sau să aibă proprietățile vandalizate. Și la fel ca și albii, dacă au mijloacele necesare, negrii abia așteaptă să părăsească aceste orașe cu probleme.

Progresiștii albi și politicienii negri își concentrează atenția asupra acțiunilor poliției, dar cât de relevant este asta în tragedia generală? Potrivit Statista, în acest an poliția a omorât 172 de albi și 88 de negri. Pentru a pune lucrurile în context, doar în Chicago în acest an au fost 1260 de incidente armate și 256 de omucideri, negrii fiind principalele victime. Asta înseamnă un incident armat la fiecare trei ore și un omor la fiecare 15 ore. Trei oameni au fost uciși de poliție în Chicago. Dacă cineva este cu adevărat preocupat de moartea negrilor, omuciderile poliției ar trebui să fie foarte jos în listă – ceea ce nu scuză comportamentul rău al unor polițiști.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *