Soros și Partidul din Umbră în atenția Parlamentului European

07/12/2017

de Contra Mundum

Nu cu mult timp în urmă Nigel Farage, arhitectul Brexitului, a ținut un nou discurs remarcabil în Parlamentul European. Vorbind în contextul anchetelor declanșate în Marea Britanie și SUA despre posibilitatea ca Rusia să fi fost implicată în procese electorale externe, Farage a atras atenția că vinovații trebuie căutați în altă parte.

„Tocmai săptămâna trecută Comisia Electorală din Marea Britanie a lansat o investigație pentru a descoperi dacă în campania „Leave” a fost vorba de bani rusești sau fonduri provenite din conturi offshore.  Inițiatorul întregului demers a fost un individ pe nume Ben Bradshaw, o persoană afiliată la o organizație cu numele de Fundația pentru o Societate Deschisă. Mă întreb doar dacă atunci când vorbim de bani din conturi offshore, când vorbim de subsversiune politică și de înțelegeri secrete, mă întreb dacă nu îi ocolim pe oamenii care trebuie investigați”, a spus Farage.

El a continuat: „Și spun asta deoarece George Soros tocmai ce a donat 18 miliarde de dolari Fundației pentru o Societate Deschisă, o organizație care face lobby pentru libera imigrație și care susține structuri supranaționale, cum este Uniunea Europeană. Iar influența sa aici, la Bruxelles, este într-adevăr extraordinară.”

Potrivit lui Farage, Fundația pentru o Societate Deschisă se laudă că a avut 42 de întâlniri anul trecut cu Comisia Europeană: „Au publicat până și o listă cu prietenii de „încredere” din Parlamentul European și acolo sunt 226 de nume.”

(În rândul „prietenilor” fundației se numără și europarlamentarii români: Daniel Buda, Corina Crețu, Andi Lucian Costea, Damian Drăghici, Monica Macovei, Sorin Moisă, Norica Nicolai, Ioan Mircea Pașcu, Cristian Preda – cel care a cerut recent în Parlamentul European suspendarea dreptului de vot a reprezentanților României în Consiliul UE, Adina Vălean, Iuliu Winkler, Renate Weber.)

Farage și-a continuat acuzațiile și sugerat că instituțiile europene și reprezentații lor sunt folosiți de George Soros și organizațiile sale pentru a distruge suveranitatea statelor naționale.

„Săptămâna trecută Guy Verhofstadt făcea lobby pentru domnul Soros, la conferința președinților, în lupta pe care acesta o duce împotriva primului ministru al Ungariei, Viktor Orban. Dacă tot este să avem o dezbatere și dacă tot vorbim despre transparență politică și financiară totală, atunci să o avem! Așa că o să vă scriu tuturor celor 226 pentru a vă pune câteva întrebări cinstite: Ați luat bani vreodată, direct sau indirect, de la Fundația pentru o Societate Deschisă? La câte evenimente organizate de ei ați participat? Ne puteți furniza o listă a celor cu care v-ați întâlnit, incluzându-l aici și pe George Soros?”

Farage nu s-a rezumat doar la întrebările adresate membrilor parlamentului, ci a cerut instituției crearea unei comisii care să ancheteze cazul.

„Mi-e teamă că avem în față una din cele mai mari înțelegeri secrete din istorie”, a încheiat politicanul englez.

Acțiunile subversive ale organizațiilor finanțate de George Soros nu au atras atenția doar lui Nigel Farage sau guvernului de la Budapesta, care a decis să închidă porțile universității stipendiată de miliardarul american.

În primăvara acestui an, guvernul polonez și-a anunțata intenția de a opri distribuția fondurilor norvegiene prin Fundația Batory, aflată tot sub sfera de influență a lui George Soros. Organizația nonguvernamentală poloneză controlează fonduri de peste 800 de milioane de euro, alocate în special promovării „drepturilor” LGBT, egalității de gen șamd.

Potrivit unor analiști independenți, scopul acestor finanțări este dărâmarea guvernul legitim al Poloniei, care s-a remarcat printr-o politică națională coerentă menită să restaureze valorile creștine ale țării. Practic, Soros lupta cu trecutul și prezentul catolic al Poloniei. De asemenea, guvernul de la Varșovia s-a remarcat și prin opoziția față de proiectul Uniunii Europene de a permite libera imigrație a refugiaților, un proiect susținut intens de George Soros.

Până la apariția unor voci politice la fel de consistente și îndrăznețe în spațiul românesc nu ne rămân decât aparițiile editoriale cum este cartea lui David Horwitz și Richard Poe, „Soros. Partidul din Umbră”, care va apărea luna aceasta la Editura Contra Mundum.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *