Tinerii moderni vs. Părinții Fondatori

12/02/2018

de Annie Holmquist

Când te gândești la Declarația de Independență a SUA și la cei care și-au pus semnătura pe document, te gândești firesc că oamenii respectivi erau niște bătrâni înțelepți.

În timp ce unii chiar se aflau la vârsta senectuții, cum era cazul lui Benjamin Franklin, care avea 70 de ani, alții erau remarcabil de tineri. Să aruncăm o privire pe lista de mai jos care prezintă ce vârste aveau unii dintre semnatari în anul 1776, în care a fost semnată Declarația:

  • George Walton (Georgia), John Penn (North Carolina) și Samuel Chase (Maryland) aveau 35 de ani.
  • Arthur Middleton (South Carolina), James Wilson (Pennsylvania) și William Hooper (North Carolina) aveau 34 de ani.
  • Thomas Jefferson (Virginia) și Thomas Stone (Maryland) avea 33 de ani.
  • Elbridge Gerry (Massachusetts) avea 32 de ani.
  • Benjamin Rush (Pennsylvania) avea 31 de ani.
  • Thomas Heyward Jr. (South Carolina) avea 30 de ani.
  • Thomas Lynch Jr. (South Carolina) avea 27 de ani.
  • Edward Rutledge (South Carolina) avea doar 26 de ani!

Poate chiar mai remarcabil decât tinerețea acestor oameni este vârsta incredibil de fragedă la care mulți dintre ei au început ceea ce considerăm azi „viața adultă”. Un număr de semnatari (John Hancock, Samuel Adams, William Ellery, Robert Treat Pain și Elbridge Gerry) au intrat la facultăți prestigioase, ca Harvard, la vârste cuprinse între 13 și 16 ani. Alții (George Ross, John Penn, Benjamin Rush, and William Whipple) deja își începeau carierele ca oameni de afaceri, avocați și doctori la o vârstă la care mulți tineri moderni abia își termină liceul.

Tinerii din ziua de astăzi sunt renumiți pentru incapacitatea lor de a se maturiza. Căsnicia, copii, locurile de muncă și educația, sunt amânate indefinit iar unii tinerii adulți merg la pediatru chiar și când trec cu bine de 30 de ani.

Când comparăm educația, responsabilitatea uluitoare, dificultățile și suferințele pe care tinerii Părinți Fondatori le-au experimentat, incapacitatea tinerilor moderni de a se maturiza poată părea un pic jalnică.

Traducere din engleză de la http://www.intellectualtakeout.org/blog/amazing-maturity-young-declaration-signers

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *