Fixați-vă baionetele! Să atacăm Rusia și China!

26/02/2018

de Eric Margolis

„Vom continua campania împotriva teroriștilor, dar competiția între marile puteri, nu terorismul, reprezintă acum principalul obiect al securității naționale americane.” Drept urmare, Rusia și China vor fi principalii dușmani ai Americii, cu Iran și Coreea de Nord băgați în mix pentru asezonare.

Așa a declarat secretarul Apărării, James Mattis, săptămâna trecută, într-o declarația de o importanță profundă pentru lume.

În ultimii 17 ani, armata americană a făcut prăpăd în lumea musulmană cu falsul „război împotriva terorismului”. Afganistan, Irak, o mare parte din Siria, Somalia, Pakistan, toate au fost bombardate din greu. Avioanele americane de bombardament greu B-52 și B-1 au încercat să îi pulverizeze pe cei care refuză „recomandările” americane de supunere.

În Afganistan, cel mai lung război al Americii, președintele Donald Trump a ordonat o dublare a bombardamentelor împotriva forțelor talibane care se luptă cu ocupația americană. Acum, dintr-un anume motiv, SUA se confruntă cu un deficit de bombe, de muniție ghidată prin laser și chiar de rachete aer-aer. Depozite de muniții sunt mutate de la comandamentul american din Pacific în Orientul Mijlociu.

În același timp, SUA rămâne rapid fără ținte de bombardament musulmane, acum că sperietoarea ISIS s-a evaporat în neant iar atacurile americane în Siria au fost reduse de frica unui conflict cu Rusia. Iranul rămâne în continuare pe lista de ținte a SUA.

Ceea ce ne aduce la Generalul „Câinele turbat” Mattis. Are întru totul dreptate că așa numiții teroriști (adică oricine ce se opune activ la Lex Americana) nu prezintă niciun pericol serios pentru teritoriul american.

Dar dacă lucrurile stau astfel cum să mai păstrezi un buget militar de 1 trilion de dolari? Ei bine, scoatem din ladă același vechi și bun refren cu rușii. De fapt, Pentagonul a plănuit în ultimii trei ani un nou război cu China, în principal un conflict aerian și naval pentru a domina coastele și mările chineze. Pentagonul lucrează la noi avioane, rachete, sateliți și portavioane pentru următorul război din Pacific și încearcă să înroleze India drept aliat împotriva Chinei.

Dar cum rămâne cu Rusia? Nu-i chiar așa ușor. Teatrul de război cel mai probabil pentru un conflict cu Rusia este pe coasta Balticii, în Ucraina, în Marea Neagră sau în Siria. În acest caz, SUA s-ar confrunta cu aceeași problemă de care s-a lovit Franța în toamna anului 1939.

Puțini oameni știu că Franța a fost cea care a atacat Germania, și nu invers. Ca răspuns la invazia Poloniei de către Germania, Franța și Marea Britanie au declarat război Germaniei. Diviziile franceze au început să invadeze Renania. Dar după câteva altercații, comandamentul francez, sub comanda incapabilului general Maurice Gamelin, nu a mai știut ce să facă. Germania era o țară întinsă, iar francezii, preocupați în principal de apărare, nu se așteptau să ocupe o țară întreagă.

După o scurtă demonstrație de forță, armata franceză s-a retras în spatele Liniei Maginot. Hitler nu a contracarat în speranța că va putea semna un tratat de pace cu Londra și Parisul. Winston Chuchill și amicii săi imperialiști căutau din răsputeri să împingă Marea Britanie într-un război cu Germania. Dar lunile de inactivitate au trecut, cunoscute cu „Sitzkrieg” sau „drole de guerre” (războiul ciudat), până când Germania a decis să acționeze decisiv.

Exact aceasta ar fi și problema Americii într-un război cu Rusia. Cât de profund să fie atacul asupra Rusiei (presupunând că nu sunt folosite arme nucleare)? Cum să protejezi linii de aprovizionare tot mai lungi? Napoleon și Hitler s-au confruntat cu aceleași probleme și au eșuat.

Bineînțeles, această ipoteză presupune că SUA sunt pregătite pentru război. În realitate, nici SUA și NATO, nici Rusia, nu sunt sub nicio formă pregătite să ducă un război adevărat pe uscat, mare sau apă. De ambele părți, forțele militare sunt atât de puține, consumate de războaie minore și tăieri de buget încât există o penurie de muniții, iar echipamentul militar este îmbătrânit.

Germania, un membru cheie al NATO, este în ruină. Armata sa feminizată, condusă de o doamnă drăguță dar incompetentă, este total neputincioasă. Franța nu stă nici ea mai bine. Forțele armate ale SUA și Marii Britanii au rezerve critice de piese de schimb, muniție, transportoare și blindate. Odată formidabila Armată Roșie duce lipsă de orice. Pur și simplu, atât Apusul cât și Estul nu sunt pregătite pentru război.

Ca și cum ar exista vreun motiv de război. Nu există. Acei înfumurați din Congresul SUA și din media care încearcă să facă din teribilismul unor hackeri ruși de 20 și ceva de ani un al doilea Pearl Harbor strigă „foc” într-o sală de cinema plină.

În final, o notă respectuoasă pentru generalul Mattis (tată meu a fost marinar): un general bun nu alege în același timp să lupte cu două mari puteri îndepărtate. Trucul este să-i faci să se încaiere între ei. A declara război Chinei și Rusiei este o idee nebunească. Numai dezertorii și generalii care au pierdut Războiul din Vietnam ar putea să vină cu așa ceva.

Traducere din engleză de la https://www.lewrockwell.com/2018/02/eric-margolis/fix-bayonets-lets-attack-china-and-russia/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *