Toate informațiile voastre personale le aparțin lor

16/04/2018    |   de James Corbett

Vă spun, este șocant, șocant! Se pare, și abia ce am aflat din niște titluri de breaking news așa că urmăriți-mă în continuare, deci, se pare că Facebook nu a fost tocmai ok în ceea ce privește protecția datelor personale. Este incredibil, știu. Vreau să spun că abia ce au apărut primele informații, așa că va trebui să așteptăm pentru a vedea toată povestea, dar…
… Gata. Destul sarcasm. Dar probabil că de-acum ați văzut titlurile

Facebook scanează fotografiile și linkurile pe care le trimiți pe Messenger.
și
Zuckerberg afirmă că majoritatea utilizatorilor de Facebook ar trebui să presupună că informațiile lor publice le-au fost colectate
și
Australia a deschis o investigație asupra Facebook cu privire la scandalul datelor personale
și
Facebook decide că acum nu este timpul potrivit să colecteze datele medicale ale pacienților

Și așa mai departe și mai departe. Da, pare că până și cei care merg cu turma sunt acum conștienți de ceea ce noi știam de ani buni: Facebook nu este atât o platformă de social media cât este un aspirator uriaș de date personale pentru distracție și profit (și inginerie socială și control politic).

Dar decât să-i luăm în derâdere pe dependenții de MSM care află acum ce se întâmplă, de ce să nu facem și altceva mai productiv? De ce să nu îi informăm cu privire la tabloul complet? Și să le oferim chiar și fapte care să susțină ceea ce spunem!

Cum ar fi de pildă un link la de-acum faimosul schimb de mesaje trimise de Zuckerberg imediat după ce a lansat Facebook, în care se lăuda că „am peste 4000 de emailuri, fotografii, adrese, sns. Oamenii se înscriu pur și simplu. Nu știu de ce o fac. „Au încredere în mine”. Proștii naibii.”

Sau un link la povestea despre cum a intrat Zuckerberg în emailul rivalului său folosindu-se de date de pe serverul Facebook? Sau un link la povestea despre cum îi promitea Zuckerberg cancelarului german Angela Merkel că lucrează asupra „problemei” gândirii politice neconforme pe Facebook?

Dar există riscul să îi conducem pe piste greșite pe prietenii noștri însetați de știri mainstream care vor crede că tot acest întreg scandal al furtului de date începe și se sfârșește cu Facebook și Zuckerberg.

Așa că suntem nevoiți să punctăm repetatele încălcări și abuzuri ale vieții private ale utilizatorilor de către Google, și cum, în pofida recentului scandal sinistru despre Facebook, Google încă reușește să găsească modalități de a fi mult mai sinistru când îți încalcă viața privată. (Poate cineva să se îndoiască de faptul că Google știe mai multe despre tine decât știi tu despre tine la acest moment?)

Și apoi, desigur, putem începe pentru prietenul nostru confuz să subliniem adevărata istorie a Silicon Valley. Știi tu, istoria despre cum toate marile firme tehnologice ale ultimilor 50 de ani au fost asociate într-un fel sau altul cu complexul militar-industrial, inclusiv Oracle și Mitre și, desigur, Google, cu de-acum îndelung recunoscuta relație cu NSA. Și să nu uităm de Facebook și legăturile sale cu In-Q-Tel, divizia de investiții a CIA.

Poți oferi prietenului tău chiar și niște informații „distractive”. Cum ar fi cea despre cum aplicația Pokemon Go, care anul trecut i-a transformat dintr-o dată pe toți în niște zombie, avea propriile legături cu banda Criminali In Acțiune.

Credeți că este suficientă această cantitate de informații dintr-o dată pentru o singură persoană? Pentru că putem merge, bineînțeles, și mai departe. Și mai departe. Și mai departe. Dar să nu-i încărcăm cu informații. În pași de bebeluș.

Dar poate, spun doar poate, data următoare când vei vrea să-i spui amicului tău despre cum CIA vrea să te spioneze cu ajutorul mașinii de spălat vase poate se va uita și la link în loc să râdă de tine că ești un ciudat.

Traducere din engleză de la https://steemit.com/internet/@corbettreport/all-your-data-are-belong-to-them

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *