MIT a publicat „Comunismul pentru copii”

18/05/2018    |   de Jarrett Stepman

Pentru a face comunismul mai atractiv pentru tinerii americani a apărut cartea „Comunismul pentru copii”.

Noua carte, apărută la MIT Press, „propune un alt tip de comunism, conform idealurilor și dezbărat de autoritarism”.

Bilanțul morților în regimul comunist este bine documentat. Un studiu susține  că în comunism au murit mai mulți oameni decât în omuciderile plus genocidurile secolului XX.  Victimele combinate din Primul și Al Doilea Război Mondial au fost cu nouă milioane mai multe decât cele din comunism.

Un alt studiu a arătat cum uciderile în masă ale civililor de către propriile guverne s-au rărit imediat după prăbușirea Uniunii Sovietice și a comunismului internațional.

Potrivit rezumatului de pe Amazon, cartea spune o poveste despre „prințese geloase, săbii elegante, țărani strămutați, șefi răi și muncitori obosiți”.

Este neînțeles de ce MIT Press ar publica o carte care îndulcește ideologia politică care i-a dat lumii pe Joseph Stalin, Mao Zedong, Fidel Castro și mulți alții prolifici criminali în masă. Niciunul dintre acești dictatori sângeroși nu area parte de vreo mențiune în carte.

În aparență, comunismul este repovestit ca o fabulă drăguță, deși pe de altă parte ar fi de neconceput, de pildă, să apară astăzi o carte similară intitulată „Fascismul pentru Copii”, cel puțin la o editură de prestigiu.

„În timp ce îmi pot imagina că o carte cu un astfel de titlu ar putea contribui la înțelegerea mai bună a adevărului despre comunism, cartea publicată de MIT nu este așa ceva. „Comunismul pentru copii” reabilitează idei care, atunci când au fost puse în practică, au produs mai mult de 100 de milioane de morți”, a declarat Marion Smith, de la organizația „Victims of Communism Memorial Foundation”.

Un studiu realizat de această organizație a relevat că mileniali, în special, sunt incredibil de ignoranți în ceea ce privește tragedia din Uniunea Sovietică și din celelalte regimuri comuniste, petrecută doar cu o generație în urmă.

O treime dintre milenialii care au fost intervievați cred că mai mulți oameni au fost uciși sub președintele George W. Bush decât sub Stalin.

Dacă vreți cu adevărat să-i învățați pe tineri ce reprezintă comunismul ar fi mai bine să le dați spre lectură „Ferma Animalelor”, de George Orwell. Lecția lui Orwell ar fi o cale mult mai bună de a-i învăța pe tineri despre această ideologie distructivă decât relatarea fantezistă despre cum „adevăratul” comunism, fără autoritarism dur și crime în masă, ar fi cu adevărat grandios.

În comunism tirania este partea esențială, nu o eroare.

Traducere din engleză de la http://dailysignal.com/2017/04/21/communism-for-kids-turns-deadly-ideology-into-a-fairy-tale/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *