Tineri cu probleme, ucigași în masă

13/07/2018    |   de Humberto Fontova

Scrierile sale revelau un tânăr cu probleme serioase. „Nările mi se dilată în timp ce savurez mirosul înțepător al prafului de pușcă și al sângelui. Înnebunit de furie îmi voi înroși pușca în timp ce măcelăresc fiecare dușman care îmi pica în mână. Prin moartea dușmanilor mei îmi pregătesc ființa pentru lupta sfântă și mă alătur cu un strigăt bestial proletariatului”.

Cuvântul „ură” apărea constant în scrierile sale: „ura ca un element al luptei”, „ura care este intransigentă”, „ura atât de violentă încât împinge o ființă umană dincolo de limitările sale naturale, făcând-o o mașină de ucis de violentă și fără milă”
Fanteziile sale bolnave includeau un regim stalinist pe continentul american. Pentru a atinge acest ideal, tânărul cu probleme serioase tânjea după „milioane de victime atomice”.
Tânărul argentinian era indiferent și disprețuitor față de toți cei din jurul său: „nu am casă, femeie, tată, mamă, frați. Prietenii mei îmi sunt prieteni doar când gândesc ideologic ca mine.”
Din fericire pentru tânărul argentinian cu probleme, în timp ce era un vagabond prin Mexico City a avut norocul să dea peste un excelent observator al caracterului uman. Acest judecător, un exilat cubanez, a diagnosticat la fix psihoza argentianului și a făcut „o intervenție” la momentul potrivit, canalizându-i talentele și aspirațiile către obiective considerate progresive de intelighenția mondială: înfăptuirea stalinismului.
La scurtă vreme, argentinianul a fost angajat cu folos în Cuba. Setea de sânge nestăvilită a fost satisfăcută din plin de exterminarea cubanezilor anti-comuniști, o specie de mamifere insuportabilă în ochii opiniei mondiale iluminate.
Pentru început, tânărul argentinian a jucat un rol activ în uciderile în masă ale cubanezilor fără apărare, spărgându-le craniile victimelor în convulsii, cu un foc de pistol. Dar dat fiind volumul acestor crime, sarcina s-a dovedit a fi obositoare și la puțin timp argentinianul a angajat niște casapi cubanezi pentru a organiza mai bine baia de sânge.
Nu că ar fi luat distanță față de măcel. În fapt, se simțea atât de bine în timp ce oamenii erau omorâți încât și-a construi în propriul birou o fereastră specială care îi permitea să vadă și să se bucure de orgia sângeroasă care avea loc în curtea de lângă biroul său.
În acest proces, argentinianul îl ajuta pe mentorul său cubanez să întemeieze un regim exclusiv care s-a dovedit a fi destul de rezistent, ca să folosim un eufemism. Din păcate, utilitatea (în viață a) argentinianului pentru mentorul său nu va fi fost nici pe departe la fel de importantă ca moartea sa, și la scurtă vreme „martiriul” său a fost aranjat cu pricepere.
Nicio persoană în toate mințile nu ar purta un tricou cu Che. Nicio persoană decentă nu ar putea tolera așa ceva în preajma sa. Dar imaginea lui Che Guevara este considerată drept cea mai replicată imagine a secolului trecut, apărând peste tot, de la tricouri la postere, de la chiloți la skateborduri, de la celulare la pijamale de copii. Hollywoodul i se pleacă la picioare în blockbustere iar revista Time îl sărbătorește ca unul dintre „eroii și icoanele” secolului alături de Maica Tereza.
Orice analist serios al campaniilor de „gherilă” a lui Che nu poate să nu observe că Ernesto Guevara era în fapt incapabil să pună compasul pe o hartă. Și cu toate acestea, istorici serioși îl așează alături de Mao și al său „lung marș” de opt mii de mile.
Din punct de vedere al scopului, amplitudinii și duratei, farsa Che Guevara o depășește pe oricare alta din istoria modernă. Prin comparație, „The South Sea Bubble” a fost o operațiune de ageamii. Doar cel mai mare impostor și manipulator al epocii moderne – prin concursul dornic al mereu credincioșilor complici din media, academia, publicistica și cinematografia occidentale – putea să creeze un războinic de gherilă desăvârșit și un sfânt secular din acest sadic, laș și idiot de poveste.
Influența lui Fidel Castro asupre intelighenției apusene poate fi descrisă doar ca magică, și face ca fiecare evaluare a regimului său de către băieții isteți să fie complet lipsită de logică. Și anume:
A băgat în închisoare și a torturat într-un ritm mult mai intens decâ Stalin și refuză (spre deosebire de Apartheid din Africa de Sud, Pinochet în Chile și Somoza în Nicaragua) să permită Amnesty International sau Crucii Roșii să inspecteze închisorile sale. Totuși, Cuba are un loc în Comisia pentru Drepturile Omului a Națiunilor Unite, iar când a vizitat New York-ul ca vorbitor la ONU, în 1995, revista Newsweek l-a aclamat pe Castro drept „cea mai tare chestie din Manhattan”, în timp ce Time a titrat „vedeta din Manhattan” făcând referire la agitația socială care l-a înconjurat și la goana după autografe a celor din lumea bună a orașului.
În codul său penal este prevăzută o pedeapsă de 2 ani închisoare pentru cine ascultă o glumă despre sine. Și totuși, Jack Nicholson și Chevy Chase îi cântă în strună.
A abolit Habeas corpus în timp ce măcelarul său numărul unu (însuși Che Guevara) a afirmat „dovezile juridice reprezintă un detaliu burghez retrograd”. Și totuși, Universitatea de Drept de la Harvard l-a avut ca invitat de onoare, l-a aplaudat și l-a ovaționat după fiecare a treia propoziție.
A exilat un procent mai mare de evrei din Cuba decât Țarul Nicolae din Rusia. Și totuși, fondatorul fundației Shoah, Stephen Spielberg, a apreciat cina cu Fidel Castro drept „cele mai importante opt ore din viața mea”.
Este fiul unui soldat european alb prejudecăți rasiale care a răsturnat cu forța un guvern cubanez în care negrii aveau postul de președinte al senatului, șef al armatei și președinte al statului (Fulgencio Batista era nepot de sclavi , născut într-o colibă cu acoperiș din frunze de palmier). Apoi l-a băgat la închisoare pe prizonierul politic de culoare cu cea mai îndelungată pedeapsă din istoria modernă (Eusebio Penalver a stat mai mult în ocna lui Castro decât a stat Mandela în Africa de Sud). Astăzi cei aflați în închisorile staliniste/apartheid din Cuba sunt în proporție de 90% negri, în timp ce daor 9% din partidul stalinist aflat la putere sunt negri. I-a condamnat pe alți negri (Dr. Elias Biscet, Jorge Antunez) la pedepse de 20 de ani pentru că l-au citat pe Martin Luther King într-o piață publică. Și totuși el este un erou pentru membrii de culoare ai Congresului și primește laude frecvente și chiar îmbrățișări pasionate din partea lui Charles Rangel și Jesse Jackson.
A transformat o națiune cu un venit pe cap de locuitor mai mare decât jumătate din Europa, cea mai mică inflație din emisfera vestică, o clasă de mijloc mai numeroasă decât a Elveției și cu un influx uriaș de imigranți într-o țară respingătoare chiar și pentru haitieni. Și totuși, Colin Powell și Times din Londra (deținut de Rupert Murdoch) au recunoscut „realizările revoluției lui Castro”.
Pe scurt, cu excepția „țăcăniților de dreapta”, Cuba nu este analizată cu fapte sau observații judicioase, ci cu lozinci false și la îndemână.
Bucuria lui Che Guevara în moartea cubanezilor a fost posibilă deoarece cubanezii erau complet neînarmați la acel moment. Aplecați și legați la ochi, erau apoi omorâți de Che. Și în exact această manieră erau aliniați în fața plutoanelor de execuție. În alte împrejurări, cu arme de foc deținute de alții, argentinianul cu probleme tremura de frică.
Pe 8 octombrie 1967, de pildă, după ce i-a întâlnit în sfârșit pe dușmanii săi înarmați și perseverenți, Che a aruncat arma încărcată la pământ: „nu trageți. Sunt Che! Valorez mai mult viu decât mort pentru voi”.
Răpitorii săi bolivieni vedea lucrurile altfel. De fapt, au adoptat o poziție care a devenit de atunci preferată de americanii care întâlnesc pe proprietatea lor așa-zise specii pe cale de dispariție: „trage, sapă și taci din gură” (“Shoot, shovel, and shut-up.”)
Nu s-a făcut niciodată mai multă dreptate.
Traducere din engleză de la lewrockwell.com

3 Comments

 1. Mihai spune:

  Ce aberatie de articol , arhicunoscuta propaganda americana plina de minciuni …. sa-l compari pe CHE cu stalin , somoza si pinochet denota lipsa crunta de cultura , poate cineva sa dovedeasca ce e scris in randurile de mai sus ??? … iar ati copiat si imprastiat un lucru despre care nu prea aveti habar . Iar un articol scris de vre-unul din „diaspora”cubaneza protejata de americani , asa cum il protejeaza pe teroristul Luis Posada Carriles ce a pus detonat un avion cubanez omorand 73 de oameni
  Stiti cum a fost Cuba inainte de revolutie ? Stiti cine a fost Batista si ce dictator crunt a fost ? Cati oameni a omorat Batista stiti ? 20.000 acuzandu-i de a fi comunisti , sistem de tortura , si executii in public Stiti ca mafia americana avea toate cazinourile si hotelurile de acolo , stiti ca companiile americane exploatau fara jena tot ce era in Cuba in timp ce poporul murea de foame neavand acces la sanatate si educatie
  Castro si Che au omorat nomenclatura 140 de oameni , ceea ar fi trebuit si noi sa facem la revolutie nu sa lasam securistii sa-si deschida mari firme . Revolutia in Cuba a facut curat in tara si a avut aprobul intregului popor , mai putin cei ce au profitat de pe urma dictaturii
  . Stiti ca , Cuba acum are cei mai multi doctori pe cap de locuitor , invatamant de calitate gratuit , sistem de sanatate gratuit ceea ce super vecinul lor US nu are , da , in Cuba este saracie dar un nivel minim decent il au toti spre deoseire de marile contraste din America … dar tot America are tupeul sa acuze Cuba de saracie cand ei impun sanctiuni dure de peste 55 de ani . De la Bay of Pigs la operatiunea Mongoose si miile de se sabotaje din partea unei super puteri ce urla ca democratie e legea pe care ei se bazeaza …. bullshit ….. Guantanamo e ceva democratic ??
  si pe CHE de ce l-au omoarat ? de ce i-au taiat si mainile ? pentru ca exporta revolutie ???? adica eliberarea popoarelor de sub imperialismul american , despre care vad ca voi nu stiti nimic , stiti numai sa blamati comunismul 24 de ore pe zi (asa e a fost groaznic ) dar imperialismul a fost aceeasi forma de opresiune si control dar pentru ca a fost al tarilor „civilizate” , inchidem ochii si nici macar nu ne intereseaza …. eu am vorbit cu sute de sud si centro-americani , au suferit mult mai mult decat noi sub comunisti …. in El Salvador stiti ca studentii si profesorii au fost pusi in puscarie fiind acuzati de a fi comunisti ….. de School of the Americas ati auzit ? in Virginia amenricanii au antrenat si platit 60.000 de teroristi printre ei si cei mai duri dictatori de la sud de granita , de Iran-Contras ati auzit ??? nu … zeci de lovituri de stat , cum a incercat vre-un popor sa ridice capul cu un lider adevarat , a urmat ori o interventie militara ori un proxywar
  Mai verificati sursa de informare si mai ascultati si opinia celorlalti nu numai a celor ce v-au vrajit mai bine …. asa ar face un jurnalist adevarat , internetul e plin , dorinta de informatie corecta sa fie doar

  Eu am 3 tricouri cu CHE

 2. Maria spune:

  Mihai, te rog sa pleci si sa traiesti in Cuba! Du-te acolo, creste-ti copiii acolo, dezvolta-te spiritual pana la capat acolo, lasa-ti copiii sa se bucure de sistemul de educatie de acolo, lasa-te vindecat, cand va fi cazul, de medicii aia multi de acolo. Pentru tine Cuba este Paradisul terestru, iar Romania te dezamageste ca nu este comunista.

 3. Ovidiu spune:

  Problema e una singura. Până sa înceapă epoca modernă, oamenii aveau modele spirituale: Sfântul Petru, Sfântul Nicolae, Sfântul Spiridon ș.a.m.d. Acum oamenii se lega spiritual de alți oameni: Che, De Gaulle, Hitler, Mao … Indiferent cate fapte bune sau rele a facut un lider, oamenii nu pot progresa spiritual luând drept model un alt om. Cel mai bun om politic din modernitate/contemporaneitate este nul pe lângă Sfântul Spiridon. Si criteriile de evaluare sunt modestia, ajutorarea celui neajutorat, bunătatea sufletească, pacea, iertarea. Ca sa fii fericit ai nevoie de aceste valori sufletești. Un milion de dolari in banca, o vila sau un sistem medical super performant nu iti pot oferi fericirea sufletului. Oamenii se contrazic in privinta sistemelor politice, cand de fapt toate sunt incapabile să te facă fericit spiritual.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *