Cum funcționează dialectica? Cazul Judecătorului Kavanaugh

18/10/2018    |   de Walt Garlington

Lucrurile stau astfel. În iulie așa-zișii conservatori era pesimiști cu privire la nominalizarea judecătorului Kavanaugh pentru a-l înlocui pe judecătorul Kennedy la Curtea Supremă: „Marți, Asociația Americană pentru Familie (AFA), una dintre principalele organizații creștine pro-viață și pro-familie din țară a dat un comunicat de presă în care se opuneau numirii lui Kavanaugh. AFA a afirmat că este foarte îngrijorată cum se va raporta judecătorul la probleme precum avortul și libertatea religioasă”.

Pe de altă parte, invitatul emisiunii „Fox&Friends”, judecătorul Andrew Napolitano și-a exprimat la rândul său îngrijorarea cu privire la nominalizare, afirmând că Kavanaugh este „alegerea mlaștinii”.

Napolitano a afirmat marți că este „dezamăgit de președinte pentru că nu acesta este genul de persoană pe care a spus că îl va alege. Judecătorul Neil Gorsuch era. Brett Kavanaugh provine din inima establishmentului împotriva căruia președintele s-a ridicat.”

„Kavanaugh este „alegerea establishmentului. A fost alegerea lui Bush”, a spus Santorum. „Pare că în acest caz Trump s-a înclinat în fața elitelor de la Washington și cred că îi va irita pe mulți.”

În emisiunea de radio transmisă la nivel național, realizatorul Mark Levin s-a opus categoric poziției adoptate de Brett Kavanaugh în privința Obamacare:

„Trebuie să presupunem că Kavanaugh ar fi votat cu Roberts pe speța Obamacare. Nu este Scalia, nu este Thomas, nu este Alito și în cazul de față nu este nici măcar Kennedy. Așa că vom vedea. Conservatorii din comisia juridică trebuie să urmărească atent, politicos și legitim această nominalizare. ”

Totuși, ca urmare a reacțiilor exagerate venite de la „Stânga” față de numirea lui Kavanaugh, a existat o reacție la fel de exagerată de la „Dreapta”, care anulat complet toate rezervele despre Kavanaugh. Realizatorul evanghelic de emisiuni de radio, Bryan Fischer a pus un imn religios la radio pentru a sărbători „victoria” numirii lui Kavanaugh și a scris înfierbântat: „Numirea lui Kavanaugh la Curtea Supremă, în pofida opoziției dure, murdare și calomniatoare, reprezintă o bornă în politica americană. Reprezintă victoria ordinii asupra haosului, a raționalității asupra nebuniei, a domniei legii în fața dezordinii și violenței. Reprezintă victoria Constituției asupra anarhiei, victoria lui Iisus Hristos asupra lui Satana în lumea nevăzută.”

Fischer nu este singurul entuziast. Cei de la dreapta au temei când afirmă că Stânga se comportă complet dement în SUA, dar sunt orbi cu privire la propriile greșeli, cum ar fi aceea de a vedea o semnificație apocaliptică în fiecare bătălie politică din SUA.

Dar probabil că în mijlocul euforiei de moment, văd ceva penumbre la orizont. Fischer își încheie editorialul astfel:

„Tabloul general arată că acum conservatorismul este într-o revenire clară și indiscutabilă în politica americană. Partidul conservator controlează toate cele trei puteri ale statului. Vestea proastă pentru republicani este următoarea: au rămas acum absolut fără nicio scuză în a-și ține promisiunile.”

Un alt publicist conservator/libertarian a adăugat:

„După tot ce s-a întâmplat, ceea ce este ironic este că Kavanaugh la Curtea Supremă reprezintă o înfrângere pentru conservatori, dar nimeni de la Dreapta nu vrea să admită asta. Am fost păcăliți cu judecătorul Kennedy, cu Sandra Day O Connor, cu David Souter , iar acum tocmai am fost păcăliți din nou. Kavanaugh a fost asistentul judecătorului Kennedy și este din același aluat ca mentorul său. Kennedy a fost un judecător cheie în cazul Roe v. Wade (prin care a fost legalizat avortul – n.trad.), și el este cel care a scris decizia pentru legalizarea căsătoriei homosexuale în America. Se zvonește că Kennedy nu s-a retras până nu a primit asigurări că Kavanaugh va fi numit în locul său deoarece știa că Kavanaugh va fi la Curtea Supremă un judecător exact la fel ca și el. Așadar, conservatorii nu ar trebui să sărbătorească nimic”.

Traducere de la https://confiterijournal.blogspot.com/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *