Un bărbat numit Diane

15/07/2019    |   de Joseph Sobran

Habar nu am cine este „Diane”, dar mi-a trimis un e-mail foarte supărat. În fapt, Diane spune că este „profund jignit” de „bigotismul pur” al editorialului meu, „Când egalitatea o ia razna”, pe care îl găsește „înjositor”.

Puteți crede că Diane este un nume ciudat pentru un bărbat, dar tocmai aici este argumentul lui Diane. El pretinde că este o femeie, „pur și simplu o femeie”, și se identifică, în cazul în care nu ați ghicit deja, ca fiind „transsexual”.

Îmi pare rău Diane, dar nu ești o femeie. Ești un bărbat mutilat. Și nu ești un „transsexual” pentru că nu există așa ceva. Anunță-mă când vei rămâne însărcinat și îmi voi schimba ideile.

Diane mă informează că este „legal femeie” – ceea ce nu mă miră dat fiind ce a ajuns legea în zilele noastre – și este astfel identificat pe certificatul de botez. Mai spune că este căsătorit cu „soțul” de 20 de ani  și că este „un catolic practicant”. Trebuie că aparține parohiei lui John Kerry.

Iluminându-i pe fiii întunericului, Diane explică (sic!) că eu confund transexualii cu travestiții, homosexualii, drag queens și așa mai departe. Transsexualismul „nu este o alegere” mă asigură el.

Iată ceva nou pentru mine! Mâ gândeam că dacă există vreo operație voluntară, ei bine… era tocmai asta. Dar potrivit lui Diane, cineva se naște transexual – creierul unei femei captiv într-un corp de bărbat și altele asemenea – și doar mai târziu se decide să apeleze la doctor pentru a-l readuce la normal.

„Studiile și cercetările oferă o susținere puternică acestei perspective”. Așa stau lucrurile mereu cu studiile și cercetările, nu-i așa?

Dar stați că mai vine ceva. Diane, care mi-a scris spre sfârșitul lui octombrie, mă avertizează că s-ar putea să înclin balanța în favoarea lui Kerry. Se pare că mulți transsexuali înclină spre președintele Bush, dar sunt dezgustați de partizani ca mine, „bigoți transfobici”, îi numește el, care predică „ura” și  declanșează „atacuri nefondate” împotriva lor.

Iar dacă alegerile din 2004 vor fi la fel de strânse ca cele din 2000, votul transsexual ar putea face diferența.

Ei bine, este rândul meu să fiu profund jignit de presupunerea lui Diane că sunt un fan al lui Bush. Am spus-o de nenumărate ori că îl consider pe George W. Bush unul dintre cei mai nocivi președinți pe care i-am avut. De ce oare atât de mulți transsexuali cred în stereotipul că noi „bigoții transfobici” suntem republicani?

Nu pretind să vorbesc în numele întregii comunități transfobice, dar convingerea mea puternică este că transfobia nu este o chestiune de alegere. M-am născut astfel și nu este nimic „în neregulă” cu acest lucru. Suntem cu toții copiii lui Dumnezeu iar etichetele oricum nu înseamnă nimic. Respect din tot sufletul convingerea lui Diane că este femeie, ceea ce reprezintă un drept constituțional american, dar când încearcă să legifereze acea credință pentru alții, prin folosirea guvernului pentru a-l certifica drept femeie, trag o linie. Această judecată trebuie lăsată în seama fiecăruia dintre noi.

Știu mulți bărbați care se consideră pe sine femei, și rareori dezbat acest subiect cu ele. Majoritatea dintre ei se simt încrezători și confortabili în feminitatea lor și nu au nevoie de niciun fel de intervenție chirurgicală. Multe dintre ele se căsătoresc și au copii. Dacă Diane ar fi avut vreun copil, sunt sigur că ar fi menționat acest lucru. Ar fi furnizat o ilustrare perfectă a ignoranței mele în privința transsexualismului.

Există întotdeauna pe ici, pe colo, oameni ciudați, dar astăzi trăim într-o epocă a anormalității agresive: oameni gata să sară pe tine deoarece iei de bun ceea ce toată lumea a luat de bun dintotdeauna, cum ar fi existența a două sexe. Bunul simț sau chiar o glumă mușcătoare sunt denumite acum „ură”.

Pare să decurgă din prezentarea lui Diane că transsexualismul survine și în lumea animalelor – creierul unei scroafe prins în corpul unui mistreț, creierul unei găini captiv în corpul unui cocoș. Dar dacă lucrurile stau astfel, știința veterinară pare să nu știe și practic nu face nimic în privința aceasta. Poate că studiile și cercetările sunt încă într-un stadiu primitiv.

Pentru mine una dintre replicile clasice favorite a fost întotdeauna: „nimic din ceea ce este omenesc nu îmi este străin”. După ce am cugetat la mesajul lui Diane, nu mai sunt sigur că pot spune asta fără rezerve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *