Puciul din Minneapolis

02/06/2020    |   de C.J. Hopkins

Ei bine, se pare că mult anticipatul „Al Doilea Război Civil” al Rezistenței a început în sfârșit … mai mult sau mai puțin după semnal. Răscoalele au izbucnit de-a lungul țării. Oamenii jefuiesc și atacă magazinele și unii pe alții în stradă. Robocopii bat, dau cu gaze și trag în oameni cu proiectile non-letale. Au fost mobilizate Gărzile Naționale ale Statelor, a fost declarată „urgența”, oamenii nu mai au voie să iasă din casă după lăsarea nopții. Oamenii din servicii se luptă cu hoarde mânioase care încearcă să ia cu asalt Casa Albă. Trump scrie pe Twitter dintr-un „bunker subteran”. Experții oportuniști de pe social media, indiferent de spectrul politic, îi isterizează pe oameni. Americanii sar unii la gâtul altora, divizați de politicile identității, mistuiți de furie, ură și frică.

Lucrurile nu ar putea merge mai bine pentru Rezistență nici dacă ar fi scris ei scenariul.

De fapt, într-un fel au scris scenariul. Nu moartea sărmanului George Floyd, desigur. Polițişti rasişti au ucis negri de când sunt polițişti rasişti. Nu, nu Rezistența a creat rasismul. Rezistența s-a ocupat în cea mai mare parte a ultimilor patru ani creînd și promovând o poveste oficială în care majoritatea americanilor sunt „suprematiști albi” care l-au ales la modul literal pe Hitler ca președinte și care doresc să transforme țara într-o dictatură rasistă.

Potrivit acestei narațiuni oficiale, care a fost diseminată fără întrerupere de media corporatistă, de intelighenția neoliberală, de industria culturală și de nenumărați isterici, de demenții care îl urăsc, Donald Trump a fost pus președinte de ruși cu niște emailuri pe care nu au pus vreodată mâna și cu niște reclame plătite pe Facebook care, se presupune, i-au hipnotizat pe negrii americani și i-au făcut să nu o voteze pe Clinton. Putin a ordonat asta, ca parte din planul său de a „distruge democrația”. Planul era ca Președintele Hitler să-i îmbrobodească pe fanii săi suprematiști ca să dea drumul la „RaHoWa” sau la „Boogaloo”, după care să declare legea marțială, să dizolve legislativul și să se proclame Führer. După care, conform aceste fantezii progresiste, urma să-i adune și să-i omoare pe evrei, pe negri, pe mexicani și pe celelalte minorități.

Am urmărit începutul și răspândirea aceste povești oficiale încă din 2016, așa că nu o voi mai relua aici. Să zicem doar că nu exagerez prea mult. După patru ani de condiționare mai mult sau mai puțin constantă, milioane de americani cred această poveste, în pofida faptului că nu există nicio dovadă care să o susțină. Ceea ce nu reprezintă vreo surpriză sau mai știu eu ce. Ar fi mai degrabă surprinzător dacă nu ar crede-o. Vorbim de cea mai puternică mașină de propagandă oficială din istoria mașinilor de propagandă oficială.

Iar acum propaganda culege roadele. Protestele și tulburările care urmează în mod tipic după ce un negru a fost ucis de un polițist s-au multiplicat într-o revoltă internațională, încurajată de media corporatistă, de corporații și de establishmentul progresist, care în mod normal nu susține astfel de acțiuni, dar dintr-odată a simțit o schimbare, o renaștere spirituală sau politică, și este de acord cu o distrugere serioasă a proprietății, cu jafurile, dacă de asta e nevoie pentru a readuce America la starea de paradis pașnic, prosper și fără suprematiști albi cum era înainte ca rușii să-l pună în frunte pe Donald Trump.

În orice caz, mass-media Rezistentă au abandonat acum urmărirea fără întrerupre a Corona-Holocaustului care nu a existat pentru a urmări fără întrerupere „revoluția”. Poliția americană, care doar săptămâna trecută era distribuită în rolul de erou pentru că oamenii legi își riscau viața ca să bată, să aresteze și în general să intimideze pe „cei care încălcau carantina” fără mască, a devenit acum infanteria fascistă a Reichului Trumpian. Compania Nike a scos o reclamă în care le cere oamenilor să spargă vitrinele magazinelor sale și să fure adidași. Ziariștii liberali au dat iama pe Twitter, cerându-le protestatarilor să „ardă rahatul ăla” … asta până când rebelii ajung la comunitatea lor închisă cu garduri și încep să le ardă Starbucksul. Vedetele le Hollywood se costumează în negru și oferă sprijin legal. Chelsea Clinton le predă copiilor despre David și Goliat Rasistul. Bicicleta lui John Cusack a fost atacată de porci. Încă nu am verificat să văd cum se descurcă Rob Reiner dar presupun că face cocktailuri Molotov într-o pivniță a Rezistenței, undeva pe dealurile de la Hollywood.

Bine, nu spun că Rezistența neoliberală a orchestrat și a pus la cale aceste răzmerițe, nici nu vreau să „neg liberul arbitru” al celor din stradă. Indiferent ce se întâmplă acolo, o mulțime de negri supărați își varsă frustrarea pe polițiști sau pe oricine sau pe orice li se pare că reprezintă în ochii lor rasismul și nedreptatea (…)

Nu îmi fac iluzii cu privire la rasismul din America. Dar aici nu este vorba despre rasismul din America. Aici este vorba despre felul în care rasismul a fost instrumentalizat cu cinism, nu de către ruși, ci de către așa-zisa Rezistență, pentru a-l delegitima pe Trump și, mai important, pe toți cei care l-au votat, ca fiind o grămadă de suprematiști albi și rasiști.

A sădi conflicte rasiale a fost de la bun început strategia Rezistenței. „Acuză tabăra cealaltă de vina care îți aparține” este un citat atribuit lui Joseph Goebbels, foarte potrivit în cazul de față. Din momentul în care Trump a câștigat nominalizarea republicanilor, media mainstream și restul Rezistenței ne-au spus că omul este la modul literal Hitler iar planul său este de a ațâța ura rasială în „baza sa de suprematiști albi” și în cele din urmă de a pune la cale un incident de tip „Reichstag”, ca să declare legea marțială și să se proclame dictator. Ne-au spus povestea asta de mii de ori, la televizune, în presa progresistă, pe social media, în cărți, în filme, și oriunde au mai putut.

Așadar, înainte de a ieși afară și a lua parte la „răzmerițe” uitați-vă la titlurile de azi, dați pe CNN sau pe MSNBC și gândiți-vă pentru o clipă. Nu vreau să vă stric petrecerea, dar v-au pregătit pentru asta vreme de patru ani.

Nu pe voi, negrii. Nu vorbesc cu voi. Nu-mi arog dreptul de a vă spune ce să faceți. Vorbesc cu albii ca mine, care sărbătoresc jaful și haosul și care vin să dea o mână de ajutor, dar care se vor întoarce acasă în comunitățile lor închise cu porți, când cenușa se va răci, când media va înceta reportajele iar polițiștii vor patrula cartierele voastre.

OK, iar aici trebuie să mă repet că nu sunt un fan al lui Donald Trump despre care cred că este un clovn narcisist și un șarlatan și … blah blah blah, deoarece atât de mulți oameni au fost polarizați de propaganda dementă și de isteria în masă încât nici nu mai pot citi sau gândi, pur și simplu scanează rapid articolele pe are le întâlnesc pentru a vedea de ce parte este autorul iar apoi se bucură sau îl înfierează pe autor în funcție de tabără.

Dacă faceți asta, dați-mi voie să vă ajut… indiferent de tabăra voastră, eu nu fac parte din ea.

Îmi dau seama că este foarte dificil pentru mulți dintre voi să înțelegeți lucrul acesta, zilele astea. Voi încerca din nou, cât de limpede pot.

America este încă o țară rasistă, dar America nu este mai rasistă astăzi decât era în vremea președinției lui Barack Obama. Mulți polițiști americani sunt agresivi, dar nu mai agresivi decât erau pe vremea lui Obama. America nu s-a schimbat radical de când președinte a devenit Trump. Tot ce s-a schimbat a fost povestea oficială. Și se va schimba din nou când Trump va pleca iar clasele care conduc nu vor mai avea nevoie de această narațiune.

4 Comments

 1. mariusmioc spune:

  Răzmerițele din SUA au loc mai ales în zone unde la conducere sînt democrații și unde măsurile de oprire de activități sub pretextul carantinei au fost mai dure. Anume aceste măsuri au dus la deznădejde o mulțime de oameni din tagmele sărace ale societății, care dacă au un prilej să fure și să jefuiască îl folosesc. Într-o societate prosperă, numărul oamenilor dispuși să spargă geamurile la prăvălii pentru a fura e mult mai mic.

 2. Decebal Marcusanu spune:

  Trump e un mascarici si nu are nicio legatura cu Hitler.
  In SUA presedintii se impusca, nu-i asa?

 3. Alin spune:

  intr-un fel multi din proprietarii vandalizati din NY, LA, Chicago etc. au votat democrat itoată viata lor, au instigat la socialism . Ei acum li se intoarce socialismul fix in firma lor și in casa lor. Să guste si ei un pic de redistribuire că prea mult au dorit-o votând democrații in mod continuu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *