Ce dorește Black Lives Matter?

26/06/2020    |   de Tom Goodenoug

Orice om responsabil este de acord că viețile negrilor contează. Dar care sunt valorile care susțin organizația „Black Lives Matter” (BLM – viețile negrilor contează) sucursala UK? Îngrijorător pentru cei 34.000 de britanici care au depus în ultimele săptămâni peste un milion de lire în conturile organizației, nu este ușor să descoperi acest lucru.

În pofida faptului că este copleșită de bani, BLM UK nu pare să aibă un site propriu site și nu este o fundație legală. Mai mult, organizația refuză să se înregistreze legal. De ce? „O structură caritabilă nu ne-ar oferi libertatea și flexibilitatea de a continua munca noastră politică în felul în care ne-o dorim”, susțin reprezentanții organizației. Care este atunci munca politică? Iată 11 politici pe care BLM UK le susține și care i-ar putea face pe susținătorii organizației să se gândească de două ori înainte să doneze:

1. BLM dorește „distrugerea capitalismului”

Obiectivul acesta s-ar putea să li se pară șocant celor care au dat bani cauzei BLM. S-ar putea să fie extrem de surprinzător pentru fotbaliștii din Premier League, precum jucătorul de la Man City, Kevin De Bruyne, al cărui tricou era la meciul contra lui Burnley inscripționat cu sloganul organizației. De Bruyne are cel mai mare salariu de la Manchester City fiind plătit cu 350.000 de lire săptămânal. Este puțin probabil că s-ar descurca la fel de bine în absența capitalismului.

2. BLM susține că schimbările climatice sunt „rasiste”

Încercarea BLM de a bloca aeroporturile Heathrow și London City în 2016 a fost primită cu o uimire generală. De ce încerca „Black Lives Matter” să-i oprească pe oameni din a merge în vacanță? Răspunsul „criza climatică este o criză rasistă”, a afirmat pe Twitter organizația. „Negrii sunt primii care vor muri, nu primii care vor zbura, în această criză climatică rasistă”, au adăugat ei.

3. BLM dorește abolirea închisorilor

„Închisorile și centrele de detenție ar trebuie desființate” susține organizația. Pare foarte probabil că cei 80.000 de deținuți din Marea Britanie ar fi de acord, dar miile de oameni care au donat bani organizației sunt de aceeași părere? Cum rămâne cu cei care comit crime violente, în absența închisorilor?

4. BLM dorește desființarea granițelor

Granițele din Marea Britanie sunt „apărate printr-o violență extremă”, conform BLM, iar răspunsul la această violență ar fi deschiderea granițelor.

5. BLM susține că șomajul reprezintă „violență”

Să nu ai o slujbă este neplăcut, dar este într-adevăr „violență”? Da, potrivit BLM UK.

6. BLM condamnă perchezițiile

În mod tragic, un sfert dintre cei uciși cu cuțite în Marea Britanie, anul trecut, erau negri. Este cea mai mare proporție de când a început să fie înregistrată această statistică în urmă cu 20 de ani. Perchezițiile sunt departe de a fi strategia perfectă, dar reprezintă o cale importantă prin care poliția îi apără pe adolescenții negri. Cu toate acestea, BLM descrie o creștere a perchezițiilor drept „rasism” și „violență”

7. BLM dorește să scăpăm de poliție

Organizația spune că se află în căutarea unor strategii pentru desființarea poliției.
8. BLM afirmă că numirea unei femei de origine pakistaneză de către guvern în fruntea unei comisii este „rasism”

Munira Mirza reprezintă una dintre poveștile de succes importante din Marea Britanie. Mirza, o fată dintr-o familie de muncitori din nord, de origine pakistaneză, a fost singurul copil din clasa ei care a ajuns la Oxford. Mirza conduce acum o unitate de poliție. Cum a reacționat BLM când Mirza a fost desemnată de primul ministru să conducă o comisie care să studieze inegalitatea rasială? „Este o numire rasistă”, a spus BLM.

9. BLM condamnă sufragetele

Sufragetele sunt cele care au obținut dreptul la vot al femeilor din Marea Britanie. BLM nu pare să fie convinsă de asta: „în pofida a ceea ce ați învățat la școală, multe sufragete lucrau de asemenea pentru a promova puterea Albă”, a scris pe Tweeter organizația.

10.BLM susține că Winston Churchill este un „rasist înveterat”

Fără Churchill pare destul de sigur că Marea Britanie ar fi pierdut războiul împotriva Germaniei. Dar cu toate acestea, deși Churchill nu era vreun înger, este oare just să-l descrii – așa cum face BLM pe pagina sa de Facebook – drept un „rasist înveterat”?

11.BLM descrie marile fundații drept „colonizatori”

„Marile fundații nu sunt altceva decât colonizatori reambalați pentru secolul XXI”, potrivit paginii de Facebook a organizației.

Ca urmare a acestor politici, obiective și propuneri, a început să apară o nemulțumire crescândă în rândul celor care susțin organizația și care au descoperit abia acum care sunt obiectivele ei. BLM UK refuză în continuare să spună cine sunt liderii ei din cauza unor posibile amenințări din partea activiștilor de extremă dreaptă. În loc de asta, BLM UK spune: „vă asigurăm că toți organizatorii din cadrul BLM UK sunt negri (nu politic, ci au origini africane și caraibiene) iar fondurile obținute vor fi folosite cum trebuie pentru a schimba natura vieții negrilor din Marea Britanie.”

Este suficient pentru a-i liniști pe acei oameni care sunt de acord că viețile negrilor contează dar care nu sunt de acord cu proiectul politic al mișcării?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *