Copiii față în față cu Covid19

03/08/2020    |   de Swiss Policy Reasearch

Se știa încă din martie că riscul de îmbolnăvire și transmitere a bolii la copii este minim în cazul Covid19. Principalul motiv este, probabil o imunitate preexistentă datorată contactelor frecentne cu coronavirusurile anterioare. Așadar, nu exista și nu există niciun argument medical pentru închiderea școlilor primare, a grădinițelor și a creșelor, la fel cum nu există un argument în favoarea unor măsuri de protecție specială în școli.

De atunci, au fost publicate mai multe studii despre subiect:

Profesorul epidemiolog britanic Mark Woolhouse, membru al comitetului științific SAGE care consiliază guvernul Marii Britanii, a afirmat că nu există niciun caz de infecție confirmat de la copil la profesor în întreaga lume.

Islanda, o țară pionier în tehnica de urmărire a cazurilor prin intermediul aplicațiilor de mobil, nu a descoperit „nici măcar un singur caz” în care un copil de 10 ani să-și infecteze părinții.

O analiză comună asupra situației din Suedia (unde școlile primare nu s-au închis) și Finlanda (unde școlile primare s-au închis) a ajuns la concluzia că nu există vreo diferență între ratele de infectare printre copiii în cele două țări.

În Statele Unite ale Americii, de trei ori mai mulți copii cu vârsta de până în 14 ani au murit de gripă decât de Covid19 (101 față de 31) de la începutul anului acesta, potrivit CDC.

Un studiu canadian a descoperit că acei copii care au simptome inflamatorii „de tipul Kawasaki” nu au avut niciun fel de infecție cu coronavirus. Boala este „foarte, foarte rară”, au afirmat cercetătorii.

Un studiu german a ajuns la concluzia că în ceea ce privește încetinirea noului coronovarisus copiii acționează din punct de vedere epidemiologic „ca niște frâne”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *