Invazia Noilor Normali

25/08/2020    |   de C.J. Jopkins

Sunt aici! Nu, nu plantele extraterestre din „Invazia jefuitorilor de trupuri”. Nu suntem colonizați de un fruct extraterestru uriaș. Mi-e teamă că e ceva mai grav de atât. Mințile oamenilor sunt copleșite de o forță mult mai distructivă, dar mult mai puțin extraterestră… o forță care îi transformă peste noapte în totalitari agresivi, paranoici, obedienți față de dictate, în papagali ai propagandei.

Știți despre cine vorbesc. Unii probabil că sunt prieteni sau fac parte din familie, oameni pe care îi știați de ani de zile și care păreau a fi mai mereu complet raționali; dar care acum consideră că trebuie să schimbăm radical structura societății umane din cauza unui virus care provoacă simptome slabe-moderate de gripă (sau chiar absolut niciun fel de simptom) în peste 95% dintre cei infectați, iar 99,6% supraviețuiesc; ceea ce este, nu mai trebuie să o spunem, o nebunie completă.

I-am denumit „coronatotalitariști”, dar o să le spun de acum încolo „Noii Normali”, deoarece le descrie mai bine ideologia patologic-totalitară pe care o răspândesc sistematic. Ajunși în acest punct, cred că este important să facem asta deoarece în mod evident programul lor ideologic nu are nimic de-a face cu vreun virus actual, sau cu orice altă amenințare la adresa sănătății publice. După cum este uimitor de evident pentru oricine care nu are mintea copleșită, „apocaliptica pandemie de coronavirus” a fost de la bun început doar un cal troian, o modalitate de a introduce „Noua Normalitate”, ceea ce au făcut de la bun început.

Propaganda oficială a început în martie și a turat motoarele la maxim la începutul lui aprilie. Dintr-odată, referințele la „Noua Normalitate” au ajuns peste tot, nu doar în media corporatistă (CNN, NPR, CNBC, The New York Times, The Guardian, The Atlantic, Forbes, et al.), FMI și Banca Mondială, Forumul Economic Mondial, ONU, OMS, CDC (și lista continuă), dar și pe blogurile organizațiilor sportive, ale firmelor de consultanță, pe siteurile școlilor și pe clipuri de youtube.

Lozinca a fost repetată fără încetare (ca într-un manual de totalitarism) în ultimele șase luni. Am auzit-o repetată de atâtea ori încât mulți dintre noi am uitat cât de dementă este această idee de a schimba drastic și irevocabil structura fundamentală a societății din cauza unui virus care nu prezintă niciun fel de pericol pentru vasta majoritate a speciei umane.

Să nu vă faceți iluzii! Tocmai acest lucru încearcă să îl facă „Noua Normalitate”.  Este o mișcare clasic totalitară (chiar dacă are o miasmă patologică). Acesta este de altfel scopul fiecărui curent totalitar: să transforme complet societatea, să remodeleze lumea după imaginea sa monstruoasă.
În asta constă totalitarismul, dorința de a avea controlul complet asupra oricărui lucru și om, asupra fiecărui gând, sentiment și interacțiune umană. Tema ideologiei se schimbă (i.e., Nazism, Stalinism, Maoism, etc.) dar această dorință de control total asupra oamenilor, societății și în cele din urmă asupra vieții înseși, reprezintă esența totalitarismului… și este ceea ce a câștigat mințile Noilor Normali.

În Noua societate Normală pe care vor să o clădească, la fel ca în fiecare societate totalitară, frica și conformismul vor fi generalizate. Ideologia lor este o ideologie patologică (spre deosebire de exemplu de ideologia rasială a naziștilor), așa că simbologia sa va fi patologică. Frica de boală, de infecții, de moarte și atenția obsesivă la probleme de sănătate va domina fiecare aspect al vieții. Propaganda paranoică și condiționarea ideologică vor fi omniprezente și constante.
Toată lumea va fi forțată să poarte măști medicale pentru a menține un nivel constant al fricii și o atmosferă de boală și moarte, ca și cum lumea întreagă ar fi un mare pavilion al bolilor infecțioase. Toată lumea va purta aceste măști fără oprire, peste tot: la muncă, acasă, în mașină va fi bătut și arestat de poliție sau armată, sau va fi înghesuit de gloate de Noi Normali.

Orașe, regiuni și țări întregi vor fi supuse unor carantine marțiale justificate pe baza amenințării infecției. Oamenii vor fi închiși în casele lor 23 de ore pe zi, lăsați să iasă afară doar pentru motive „esențiale”. Poliția și armata vor patrula străzile, vor opri oamenii, le vor verifica actele, îi vor bate și aresta pe cei care nu au la ei documentele legale, sau stau prea aproape de alți oameni, cum s-a întâmplat recent la Melbourne în Australia.

Amenințarea „infecției” va fi folosită pentru a justifica dictate din ce în ce mai nebunești și autoritariste, iar în cele din urmă pentru a elimina orice formă de dizidență. La fel cum naziștii credeau că duc un război împotriva „raselor subumane”, Noii Normali vor purta un război contra „bolii” și a tuturor celor care „pun în pericol sănătatea publică” contestându-le povestea ideologică. La fel ca în orice altă mișcare totalitară, în cele din urmă vor face tot ceea ce este necesar pentru a curăța societatea de „influențe degenerate” (i.e., oricine le chestionează sau nu este de acord cu ei, sau care refuză să se supună tuturor dictatelor). Deja cenzurează agresiv internetul și interzic protestele politice ale adversarilor. Liderii politici și media corporatistă îi stigmatizează pe aceia dintre noi care au curajul să se îndoiască de povestea oficială: „extremiști”, „naziști”, „conspiraționiști”, „covidioți”, „negaționiști”, „antivacciniști”, ciudați „esoteric”. Un oficial german a mers până într-acolo încât a cerut ca dizidenții să fie deportați … probabil cu trenurile undeva prin est.

În pofida tendinței tot mai accentuate spre totalitarism și a patologizării practic a tot ceea ce există, Noii Normali își vor duce viețile ca și cum totul ar fi… cum să zic… complet normal. Vor merge la restaurante și la filme cu mască. Vor munci, mânca și dormi cu mască. Familiile vor merge în vacanță cu mască. Vor ajunge la aeroport cu opt ore mai devreme, se vor așeza în pătratele lor mici și colorate, după care vor urma săgețile pentru a ajunge la „oficialii responsabili cu sănătatea”, îmbrăcați în costumele de cosmonauți, care le vor lua temperatura și le vor băga un tampon de zece cm în nas. Părinții care nu vor să treacă prin asta vor avea opțiunea de a se vaccina preventiv, pe ei şi copiii lor, cu cel mai recent vaccin experimental (după ce semnează, desigur, o declarație că nu vor da în judecată compania farma) cu o săptămână înainte de zbor, iar apoi le vor arăta oficialilor dovada vaccinării pe pașapoartele lor digitale sau pe cipurile biometrice.
Ca de obicei, copiii vor suferi cel mai mult. Vor fi terorizați și amețiți din momentul în care se nasc, de părinții lor, de profesori și de societate. Vor fi condiționați ideologic prin personaje de desene animate care poartă măști, cărți pentru copii care au imagini paranoice și cu ritualuri de „distanțare socială” nebunești. Această condiționare (sau tortură) va avea loc acasă, deoarece nu vor mai exista școli, sau cel puțin nu școli publice. Copiii bogați vor merge la școli private unde pot fi „distanțați social” eficient din punct de vedere al costurilor. Ceilalți copii vor sta acasă, singuri, uitându-se la ecrane, purtând mască, hiperactivitatea și neliniștea lor urmând a fi tratate cu medicamente antidepresive.

Și așa mai departe … Cred că vă dați seama ce urmează. Sper cel puțin, pentru că nu mai am forță să continui.

Sper că această privire aruncată spre viitorul Noii Normalități v-a îngrozit și v-a mâniat destul încât să faceți ceva înainte de a fi prea târziu. Prieteni, nu e de glumit. Noii Normali sunt foarte reali. Dacă nu vă dați seama încotro se îndreaptă, înseamnă că nu înțelegeți totalitarismul. Odată ce ajunge la stadiul acesta, nu mai dă înapoi fără luptă. Merge spre concluzia logică. Felul în care se petrec lucrurile este că oamenii își spun că nu se întâmplă nimic anormal sau că nu ni se întâmplă nouă. Își spun asta în timp ce totalitarismul se implementează pas cu pas. Se conformează deoarece la început miza nu este mare, iar conformismul lor duce la și mai mult conformism, iar următorul lucru pe care îl spun nepoților este că nu au nici cea mai mică idee încotro se duc trenurile.

Dacă ați răzbit până la sfârșitul acestui eseu, atunci mintea nu v-a fost preluată încă … Noii Normali s-au oprit la al doilea paragraf. Asta înseamnă că aveți responsabilitatea să vorbiți și să faceți tot ceea ce puteți pentru a opri viitorul Noii Normalități să devină o realitate. Nu veți fi recompensați. Veți fi ridiculizați și prigoniți. Noua voastră familie Normală vă va uita. Noua poliție Normală s-ar putea să vă aresteze. Oricum ar fi, este responsabilitatea voastră să o faceți… după cum, desigur, este și a mea.

2 Comments

  1. Nestor spune:

    Nu este clar cine doreste noul normai,omul nou,etc.,cine este noul Hitler,Stalin,Mao,etc….

  2. Stefan Mihai spune:

    Da … o fac deja și așa e … este o viziune distopică foarte realistă și deja palpabilă, însă cred că se va termina curând acest circ, odată cu realegerea lui Trump.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *