Problema pașapoartelor digitale

26/02/2021    |   de SWPR.org

În linii mari, problema medicală reprezintă doar faza operațională a pandemiei de coronavirus: în țările în care vârsta medie a deceselor de covid este peste 80 de ani, impactul pandemiei asupra sănătății publice va fi destul de restrâns. Chiar OMS a recunoscut recent că pandemia de coronavirus „nu a fost în mod necesar cea mai mare pandemie”.

Faza strategică a pandemiei de coronavirus este aceea despre care whistleblower-ul Edward Snowden avertizase deja în martie 2020: pandemia temporară ar putea fi utilizată ca un mijloc pentru expansiunea perpetuă a sistemelor de supraveghere și control a populației globale. De la avertismentul lui Snowden, atât Apple cât și Google au inserat o interfață de „urmărire a contacților” – complet inutilă pentru controlul pandemiei – în sistemele de operare a trei miliarde de telefoane mobile.

Mai mult, într-un interviu TED Talk din martie 2020, miliardarul cu investiții în vaccinuri Bill Gates deja prezicea – sau mai degrabă anunța – că „în cele din urmă vom avea certificate care să ateste cine a avut boala și cine s-a vaccinat” iar „în cele din urmă va apărea această dovadă digitală de imunitate care va facilita redeschiderea lumii.”

Fraza din urmă, cea apodictică, a fost mai târziu editată de producătorii TED Talk, dar o înregistrare audio completă a rămas accesibilă astfel încât propoziția cu pricina poate fi auzită.

În mod evident, „dovada digitală de imunitate” proclamată de Bill Gates este tocmai ceea ce multe țări – inclusiv Suedia – intenționează să adopte în viitorul apropiat. Mai multe guverne intenționează să ceară „pașapoarte de vaccinare” chiar și pentru activități domestice, făcând astfel vaccinurile obligatorii. Pe lângă Bill Gates, un alt promotor de seamă al „pașapoartelor de vaccinare” este fostul prim-ministru britanic Tony Blair al cărui „Institute for Global Change” a primit bani de la Fundația Gates.

Aceste „pașapoarte de vaccinare” sunt o componentă de bază a proiectului biometric ID2020 condus de „Digital Identity Alliance”, fondată de Bill Gates – prin Microsoft și alianța vaccinurilor GAVI – și Fundația Rockefeller, fiind la rândul ei legată de programul „Cunoaște călătorul” inițiat de Forumul Economic Mondial și US Department of Homeland Security. Ideea de a folosi o pandemie pentru a impune un control mai strict de sus în jos, după un model chinez, a fost descrisă într-un raport din 2010 al Fundației Rockefeller (așa numitul scenariu „lock step”).

Merită notat că atât Fundația Gates cât și Forumul Economic Mondial au sponsorizat celebrul „Event 201”, ținut în octombrie 2019, la New York, în care se simula o pandemie de coronavirus, cam la o lună după apariția probabilă a noului coronavirus, dar cam cu două luni înainte ca publicul să afle. Fundația Gates sponsorizează de asemenea contractorul Pentagonului de arme biologice „Eco Health Alliance” care a efectuat cercetări genetice în privința coronavirusului alături de Institutul de Virusologie din Wuhan.

Cineva s-ar putea întreba de ce multe publicații – dintre care destule primesc bani de la Fundația Gates – au exagerat riscul noului coronavirus până într-acolo încât mare parte din public exagerează acum mortalitatea virusului de peste 100 ori.

Din punct de vedere medical „pașapoartele de vaccinare” nu sunt nici necesare nici folositoare pentru a termina actuala pandemie. La fel ca și în cazul gripei, cei care doresc să primească o protecție (experimentală) din partea vaccinurilor o pot face oricând, dar la fel ca în cazul gripei, un vaccin s-ar putea să nu protejeze împotriva noilor tulpini. Și din aceste motive, profesorul olandez J.H. Hoepman a numit aceste documente „inutile” și o „risipă totală de timp și muncă”.

Dar Bill Gates și prietenii lui au altă părere.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?