Globalitarianism: Goliat vs. David

11/03/2021    |   de Joseph Pearce

În ultimele alegeri din SUA a fost vorba despre Goliat contra poporului, iar Goliat a făcut tot ceea ce i-a stat în puteri, inclusiv foarte multe lucruri ilegale și imorale, pentru a înfrânge poporul.

Goliat este numele generic pentru un conglomerat de giganți care încearcă să impună un viitor globalitarian oamenilor de peste tot: Corporații Globale, Instituții Financiare Internaționale (FMI, Banca Mondială, etc.), Partidul Comunist Chinez, Giganții Social Media (Google, Facebook, Twitter, etc.), Marile, i.e. Falsele, Instituții de Presă (CNN, MSNBC, etc.) De partea cealaltă este voința populistă a oamenilor.

Goliat este clădit pe Mândria și infanticidul sistemic. Prima este dependentă de al doilea. Prin închinarea la sine ca la un zeu narcisist, Mândria își sacrifică propriii copii pe altarul pe care și l-a ridicat. În SUA, Mândria a insistat ca toată lumea să fie nevoită să plătească taxe pentru infanticid la cerere. Chiar și aceia care cred că uciderea copiilor este ceva înfiorător sunt forțați să plătească. Nu există libertatea de a alege altceva. Din acest motiv Joe Biden a numit Polonia un regim totalitar, deoarece guvernul de acolo a ales să prevină sacrificarea copiilor. În schimb, este puțin probabil să-l auzim pe domnul Biden numind China un regim totalitar, chiar dacă Partidul Comunist Chinez a ucis zeci de milioane de adulți și nenumărate milioane de copii prin avorturi forțate. Pentru domnul Biden, un slujbaș credincios lui Goliat, China este un tovarăș indispensabil în înfăptuirea globalitarianismului total.

Dacă această confruntare între Marea Putere și micul om pare descurajantă, aflați că la fel i se părea Imperiul Sovietic lui Soljenițîn. Imperiile apar și dispar. Goliații sunt uciși. Sau cel mai adesea se sinucid din cauza propriei lor slăbiciuni. Dar sunt întotdeauna înlocuiți de alte imperii și alți Goliați. Oamenii se găsesc mereu sub bocancul celor puternici. Așa a fost dintotdeauna.

Tot ceea ce avem de făcut pentru a rezista în fața răului este să trăim virtuos. Putem face asta prin fiecare dolar cheltuit. Trebuie să-l înfometăm pe Goliat, cheltuind banii noștri, de câte ori este posibil, într-o manieră care să-l slăbească. Trebuie să știm că fiecare ban este un vot și votăm în fiecare zi.  Astfel putem face lumea un loc mai bun prin fiecare bănuț cheltuit. Astfel punem umărul la lupta contra lui Goliat în fiecare zi din viața noastră și ne iubim aproapele.

Așadar să nu credem că aceste ultime strigăte groaznice ale lui Goliat arată sfârșitul lumii. Singurul sfârșit al lumii care ar trebui să-l preocupe pe fiecare dintre noi este sfârșitul lumii care survine pentru fiecare dintre noi atunci când murim. Atunci lumea se va dezintegra pentru noi, iar noi vom fi judecați după principiile celeilalte lumi, pe care principii acestei lumi o detestă.

Trebuie să fim cu ochii pe linia de finiș. Trebuie să ne păstrăm comoara în rai, acolo unde nu va pieri și să nu investim în deșertăciunea lumii și în puterea ei temporară și temporală. Trebuie să ne aducem aminte că suntem soldații lui Hristos în Biserică. Trebuie de asemenea să ne reamintim nouă și celorlalți că bătălia finală a fost câștigată deja de către Biserica din rai. Dacă ne luptăm bine și curajos în această luptă temporară împotriva puterii temporale a lui Goliat, nu avem de ce să ne facem griji și nu avem nimic de pierdut în afara lanțurilor!

Joseph Pearce a semnat prefața volumului de eseuri „Dacă Dumnezeu nu ar exista” de G.K. Chesterton, apărută la Editura Contra Mundum.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *