Modelul suedez a funcționat mai bine decât cel chinez (occidental)

21/05/2021    |   de SWPRS

Graficul de la acest link arată, la mai bine de un an după debutul pandemiei, mortalitatea cumulată cauzată de Covid în Suedia, țară care nu a adoptat carantina, nu a impus măștile obligatorii și nici nu a închis școlile.  Graficul arată că mortalitatea în Suedia a fost semnificativ mai scăzută decât media din Uniunea Europeană și SUA. În cadrul SUA, același lucru poate fi constatat în cazul Floridei, mai ales dacă indicatorul este ajustat la vârsta medie a populației. Într-adevăr, o analiză recentă asupra situației din SUA a descoperit că nici carantina, nici ratele de testare PCR nu au avut un efect asupra mortalității covid.

Graficul infirmă categoric întreaga „abordare occidentală” a pandemiei cu costuri mari și beneficii minore. Tocmai din acest motiv, cei care au promovat această abordare neștiințifică nu pot să arate un tablou mai amplu al datelor legate de mortalitate. Tot ceea ce fac este să compare Suedia cu cei doi vecini, Norvegia și Finlanda, care au cea mai mică mortalitate covid dintre toate țările occidentale care nu sunt insule.

Pentru ca această idee să prindă, totuși, trebuie să se ascundă faptul că atât Norvegia cât și Finlanda au avut măsuri chiar mai relaxate decât Suedia în cea mai mare parte a pandemiei. De asemenea, trebuie ocultat adevăratul motiv privind rezultatul bun al celor două țări: închiderea timpurie a granițelor, măsură contestată la început de OMS și majoritatea „experților în sănătate”, din motive politice, până când, însă, a fost prea târziu.

Faptul că nu există aproape nicio formulă intermediară benefică între modelul mai liberal suedez și cel totalitar (dar în aparență eficient) chinez are probabil de-a face cu modalitatea de transmitere a Sars-CoV-2: aerosolii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *