Dacă voi credeți că asta este libertate, ați uitat cum era viața

13/07/2021    |   de Peter Hitchens

Puteți să vă simțiți cât de liberi doriți, dar eu nu mă simt astfel. Văd cum puterile anti libertate își strâng rândurile pentru un nou regim autoîndreptățit, de reglementări și intruziuni.

Am trăit un an de regim stupid. Mă tem că ne mai așteaptă cel puțin încă unul. Iar în Regatul Stupizeniei, omul inteligent are probleme.

Dacă voi credeți că asta este libertate, atunci ați uitat cum era viața nu demult, în Marea Britanie.

Era o vreme când puteai ieși în oraș la cină și nu te simțeai ca la un parastas sau la un bal mascat de țicniți.
Era o vreme când puteai lăsa totul ca să pleci în străinătate, fără să ai nimic altceva la tine în afara pașaportului și a bagajului.

Era o vreme când studenții învățau la universitate, mergeau la cursuri și chiar își întâlneau profesorii. Același lucru se întâmpla și în școli.

Și era o vreme în care vocea autoritară și enervantă a BBC-ului nu era complet scăpată de sub control. Acum sunt nevoit să-l ascult pe Comisarul Covid, Nick Robinson, care mă informează că dacă nu vreau să port mască sunt lipsit de bun simț.

Una din consecințele prăbușirii rațiunii din ultimele 16 luni este faptul că acum poți spune orice tâmpenie la BBC fără să se întâmple ceva.

Să luăm, de pildă, măștile. Nick Robinson crede că a purta o mască dintr-un material îndoielnic, folosită de multe ori, atinsă constant cu degetele, mă face cumva să fiu altruist și de bun simț. Dacă aleg să nu fac asta, atunci îi pun în primejdie în mod conștient pe ceilalți pasageri.

De ce crede el asta? Ce experimente științifice imbatabile au dovedit asta? Să amintesc din nou că măștile erau văzute nu demult de Guvernul Maiestății Sale și de OMS ca nefiind bune de nimic, inutile atât pentru siguranța celui care le poartă cât și a celor din jur?

Ce s-a schimbat de atunci? Ce dovadă s-a descoperit care să arate că trenurile colcăie de viruși? Niciuna. În urmă cu un an, Căile Feroviare Britanice au făcut mai multe experimente și au ajuns la concluzia că riscul de infecție/pasager este de 1 la 11.000.

Operatorul de tren german Deutsche Bahn a realizat o cercetare similară în aceeași perioadă și a descoperit că: „în mod remarcabil apar foarte puține infecții în trenuri. Nu s-a constatat nicio infecție la persoanele aflate în tren pentru mai puțin de 10 ore.”

S-a făcut vreun experiment de amploare cu măști care să arate cât de bine funcționează? Nu s-a făcut.

S-a făcut, însă, un experiment de către oameni de știință favorabili măștilor, din Danemarca, care le-au cerut unui număr de 3000 de voluntari să poarte măști, iar altor 3000 să nu poarte.

După două luni, 1,8% dintre cei care au purtat mască au luat Covid, față de 2,1% cei care nu au purtat. Oamenii de știință au ajuns la concluzia că diferența dintre cele două grupuri  nu este „relevantă din punct de vedere statistic”.

Acesta este motivul pentru care, exceptând „The Mail on Sunday”, nicio publicație britanică nu a vorbit despre studiu. Din acest motiv, studiul a fost foarte greu publicat.

Știința e o nucă tare, care pur și simplu aruncă la coș credințele infirmate de experimente. Zeloții nu fac altceva decât să se închine la acei oameni de știință care le confirmă credințele, ceea ce este cu totul altceva. Este mai degrabă o credință religioasă în care orice apare sub forma autorității este acceptat.

Am tot comentat prezența printre Comisarii Covid a profesoarei Susan Michie, o comunistă atât de fanatică încât îi stânjenește până și pe progresiști. Am observat, de asemenea, că zona ei de competență este psihologia, nu medicina, nici biochimia, așa cum ai fi înclinat să crezi văzând cât de des apare în dezbaterile Covid.

Dar cred că prezența ei acolo se datorează faptului că vede, la fel ca mulți alții ca ea, că acum a apărut o șansă nemaiîntâlnită de a transforma pe vecie Marea Britanie într-o țară în care cei care cred că sunt buni și deștepți ne pot dicta nouă, celorlalți, cum să ne trăim viața.

Articol tradus de la Mail on Sunday.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *