Războiul de propagandă

24/08/2021    |   de CJ Hopkins

Ceea ce veți citi în continuare este propagandă. Exact, ați auzit bine… propagandă. Nu e satiră sau comentariu politic, nu sunt știri sau informații, nici afirmații științifice verificate. Este pur și simplu propagandă.

Aceasta nu este o mărturisire sau o avertizare. Nu mi-e rușine să scriu propagandă. Mai tot ce vedeți sau citiți pe internet, în ziare, la tv, în manuale și romane, în reclame și peste tot, este propagandă. Nu e nimic în neregulă cu propaganda. Problema este cine o face și de ce o face. Iată care este definiția din Cambridge Dictionary:

„informații, idei, opinii sau imagini, care adesea prezintă doar o parte din argument, și care sunt emise, publicate sau răspândite printr-o altă modalitate cu scopul de a influența opiniile oamenilor.”

Exact despre asta e vorba în acest text: o încercare de a influența opiniile oamenilor. Bineînțeles că nu este doar despre asta. Nicăieri nu este vorba doar de un singur lucru. Dar este propagandă absolută. Și tocmai asta este ceea ce veți citi astăzi.

Îmi pare nespus de rău dacă sunteți șocați, dar să știți că nu există un tărâm mirific „obiectiv”, în care nimeni nu va încerca să vă convingă sau să vă influențeze cumva să faceți un lucru. Lumea aceasta de vis, „obiectivă”, în care „sursele autorizate” descriu „fapte”, unde „faptele” sunt „verificate”  de „controlori de fapte” neutri, unde securiști trecuți pe la NSA și CIA sunt angajați drept comentatori la MSNBC și CNN deoarece le pasă de „adevăr” și unde „știința” este imună la manipulare, ei bine, această lume nu există. Această fantasmă reprezintă un alibi al autoritariștilor, al liderilor de cult și al altor ciudați împătimiți de putere și al oamenilor pe care aceștia i-au spălat pe creier pentru a crede acest lucru.

Toată lumea – și chiar la modul literal toată lumea – încearcă să vă convingă de ceva. Prietenii, familia, colegii, șeful, publicitarii, lobiștii, oficialii guvernamentali, media, artiștii, profesorii, doctorii, ziariștii, bloggerii, boții de pe Twitter etc. Nu trebuie să deveniți paranoici. Este o parte naturală din comportamentul social uman. Se întâmplă chiar acum în timp ce citiți această propoziție. Încerc să vă conving de ceva. Peste o clipă, o să vă cer să faceți ceva.

În felul acesta noi creăm „realitate”, colectiv, influențându-ne și convingându-ne unii pe alții, sau lăsându-ne influențați și convinși, în principal de forțe ideologice puternice cărora nu le pasă de noi și care nu doresc decât să ne controleze; dar ne influențăm și unii pe alții, în fiecare clipă, prin fiecare cuvânt spus și fiecare acțiune efectuată.

Fiecare alegere pe care o facem reprezintă o reclamă, o poziție politică, o profesiune de credință … o mică contribuție la o operă de artă pe care o facem împreună, ceea ce este „realitatea”.  Tu și cu mine facem acest lucru chiar acum. Fac tot ce pot să te influențez, și tu decizi dacă mă lași să fac asta, dacă ai încredere în mine, dacă împărtășim aceeași „realitate”.

Acest proces (sau, dacă vreți, această negociere) este fără sfârșit și nu putem evada din ea. A pretinde că nu se întâmplă – că nu creăm „realitatea” împreună prin fiecare alegere pe care o facem – este ceva copilăresc, și e cu atât mai periculos în aceste vremuri, când în lume se impune un nou tip de totalitarism. Nu e momentul să ne refugiem în fantezii. După cum spuneam în prima parte, ne aflăm în mijlocul unui război de propagandă și suntem pe cale să pierdem partida. GloboCap confecționează o nouă „realitate”, o „realitate” patologizată-totalitar. Fie o accepți și i te supui, fie i te opui. Acestea sunt opțiunile. Nu există altele.

În regulă, acum că am stabilit cum stau lucrurile să trecem la propaganda actuală și la ce vă voi îndemna să faceți.

Cred că tinerii numesc acest lucru o „memă”. Oricine poate face asta. Faceți o postare ca cea de dinainte, cu numele, fața, țara și detaliile, adică ce restricții vi se aplică. Folosiți un hashtag. Răspândiți-l. Încurajați-i și pe alții să facă același lucru. Nici măcar nu menționați virusul sau „vaccinurile”. Aveți în vedere doar totalitarismul. Faceți-o vizibilă. Faceți-o personală. Trebuie ca Noii Normali să vadă fețele oamenilor pe care îi demonizează pentru că nu se conformează la noua lor realitate „normală”.

Nu, pentru fanatici nu va conta absolut deloc, dar majoritatea nu sunt fanatici. Cei mai mulți sunt pur și simplu speriați și confuzi și complet deraiați mintal … ca și cum nu le-ar funcționa mințile. La modul literal. Nu mai sunt capabili să gândească. Provocați-i și vor începe fie să devină agresivi fie să repete mecanic propagandă la fel ca membrii unui cult. Oricine a luat contact cu ei (și intuiesc că ați făcut-o) știe că sunt complet insensibili la fapte, argumente și raționamente de bază, ca să nu mai vorbim de bun simț, motiv pentru care am renunțat la această strategie și mă concentrez pe propagandă.

Propaganda i-a programat pe acești oameni și tot propaganda îi poate deprograma … sau cel puțin poate interfera cu programarea actuală, chiar dacă pentru o clipă trecătoare, poate chiar suficient încât să-i facă să gândească, ceea ce i-ar putea face să pună sub semnul întrebării „realitatea” oficială … care, așa cum îți va spune orice deprogramator al unui cult, reprezintă primul pas pentru ieșirea din cult.

Știu, e doar o poză și câteva cuvinte, dar dacă vă îndoiți de puterea propagandei vizuale, gândiți-vă ce a reușit GloboCap în doar 17 luni. Au impus o nouă ideologie oficială (cu alte cuvinte, o nouă „realitate” ) peste tot în lume.

La modul serios, gândiți-vă o clipă … au implementat o nouă „realitate” globală. Au făcut acest lucru în special prin propagandă, mare parte vizuală, care funcționează la un nivel primar, instinctual. Au inundat lumea cu imagini ale bolii, spitalelor, pacienții puși pe ventilatoare, saci cu cadavre în camioane, îngropări colective, oameni car cad morți pe stradă. I-au forțat pe toți să poarte măști pretins medicale și să facă ritualuri mereu schimbătoare pentru a genera o atmosferă de „molimă mortală”. În esență, au transformat întreaga planetă într-un spectacol pandemic din care nu poți scăpa, în care actorii terorizați sunt în același timp și spectatori.

Au făcut asta mai ales prin propagandă vizuală, imagini și comportament observat. (Nonsensurile pe care Noii Normali ni le recită robotic nu au scopul de a fi crezute; ele sunt gândite pentru a fi memorizate și repetate întocmai, precum dogmele religioase sau punctajul unui reprezentant de vânzări).

Și dacă voi credeți că un post sau un tweet nu contează … ei bine, au trecut două zile de când am postat și mii de oameni din întreaga lume iau parte la această acțiune. Twitter cenzurează haștagul #NewNormal etichetează tweeturile cu „conținut sensibil”. Noii Normali fanatici, mânioși că văd fețele oamenilor pe care îi demonizează, au început să azvârle cu insulte, urări de moarte, amenințări, jigniri, și încearcă disperați să ne cenzureze prin orice mijloace.

Dacă vocile noastre nu ar conta, nu s-ar fi întâmplat acest lucru.

Ceea ce facem este o versiune online a clasicei nesupuneri civile. Subminăm noua poveste oficială, ideologia oficială, „realitatea” oficială, chiar dacă marginal, chiar dacă pentru o clipă. Luați și voi parte. Ignorați-i pe Noii Normali care ne abuzează pe internet. Întrerupeți spectacolul pandemiei. Faceți cât mai vizibil noul totalitarism. Faceți-l personal … pentru ei și pentru noi.

Dacă vă întrebați care este miza, iată o fotografie cu niște graffiti într-un loc din Germania. Pentru cei care nu știu germană, acolo scrie „Gazați-i pe nevaccinați”.

Articol tradus de la Consent Factory.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *