Zeii falși care caută să ne înrobească

18/02/2022    |   de Jeff Minick

În Geneza 3:5, șarpele o ispitește pe Eva să mănânce din fructul oprit spunându-i: „Vi se vor deschide ochii și veți fi ca Dumnezeu”.

Asta ar trebui să sune ca o alarmă pentru noi. O mulțime de oameni de azi par să creadă că sunt zei.

Din China în Rusia până în Canada și Statele Unite, elitele și-au asumat puteri asemănătoare unor zei asupra noastră a celorlalți, pretinzând că știu ce este cel mai bine pentru umanitate și instituind legi și reglementări menite să impună această cunoaștere. Formează cabale cu cei mai bogați oameni din lume, care își varsă vastele lor resurse în cauze precum schimbările climatice și controlul populației, convinși că posedă înțelepciunea de a face raiul pe pământ, atâta timp cât noi restul ne ținem gura și facem ceea ce ni se spune.

Se poate ca grecii și romanii antici să se fi lăudat cu un batalion de zei și semi-zei, dar magnații noștri celești, politicienii noștri omniscienți și celebritățile noastre de inspirație divină alcătuiesc un panteon infinit de ființe supreme care cred că pot controla clima lumii, eradica un virus și crea bogăție prin tipărirea de bani.          

Muncitorul în construcții care stă la măsuța minusculă din bucătăria rulotei sale știe că trebuie să-și drămuiască salariul pentru a supraviețui, dar zeitățile care stau în Washington D.C. râd de prudența lui și îi aruncă taxele în cele patru zări.

Funcționara unei bănci care crede că poate face diferența între un bărbat și o femeie este batjocorită de zei din turnul lor de fildeș pentru ignoranța ei.

Aceiași zei postmoderni rânjesc disprețuitor la medicii care se opun avorturilor tardive, anulează podcasterii care se opun narațiunii lor și râd de „țăranii” care văd prin înșelăciunile lor.          

În timpul acesta, un alt set de zei, invizibili, dar la fel de reali ca lutul și fierul, așteaptă în culisele dramei noastre moderne și, în cele din urmă, își vor face apariția pe scenă. Aceștia sunt „Zeii titlurilor de caiet” ai lui Rudyard Kipling. Ei sunt zeii consecințelor.

În poezia lui Kipling, titlurile de caiet se referă la maximele care apăreau cândva în partea de sus a paginilor la caietele folosite de elevii de școală în urmă cu peste un secol în Marea Britanie. Tinerii transcriau aceste proverbe pentru a-și exersa caligrafia, și absorbeau în același timp adevăruri străvechi.          

Adevărurile pe care le copiau nu îmbătrânesc niciodată. În poemul lui Kipling, acestea includ zicale precum „Rămâi cu diavolul pe care îl cunoști”, „Răsplata păcatului este moartea” și „Dacă nu muncești, mori.”          

La polul opus al acestor adevăruri se află Zeii Pieței. În circumstanțele noastre actuale, aceștia i-ar include pe Big Pharma și Big Tech, birocrați precum Dr. Fauci, plutocrați precum Bill Gates și tot restul elitelor noastre înfometate de putere. Pentru moment, ei par să aibă oamenii de gât, dar mai devreme sau mai târziu Zeii titlurilor de caiet își vor face apariția:

Atunci Zeii Pieței s-au rostogolit, iar vrăjitorii lor cu limba dulce s-au retras

Și inimile celor mai răi s-au smerit și au început să creadă că este adevărat

Că Nu Tot Ce Strălucește Este Aur, și Doi Și Cu Doi Fac Patru

Iar Zeii Titlurilor De Caiet s-au ridicat șchopătând pentru a mai explica o dată.

Suspectez că acești zei șchiopătează spre noi chiar acum, și mi-e teamă că își vor transmite mesajul bine și dur. Suntem pe cale să suferim pentru greșelile și înșelăciunile „vrăjitorilor noștri cu limba dulce” care se cred zei.          

Dar iată vestea bună. Zeii Titlurilor De Caiet vin purtând darul adevărului și al realității, iar acest adevăr ne va elibera de aroganța și de minciunile zeilor falși care caută să ne înrobească.

Sursă: https://www.intellectualtakeout.org/the-false-gods-who-enslave-us/

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *