Invitație la conferință: „Erik von Kuehnelt-Leddihn și originile stângii moderne”

20/04/2023    |   de Contra Mundum

Editura Contra Mundum vă invită joi, 27 aprilie, ora 18:30, la conferința „Erik von Kuehnelt-Leddihn și originile stângii moderne”, care se va desfășura la Facultatea de Drept din București, amfiteatrul 2.

Vorbitorii acestui eveniment vor fi:

Petre Guran, istoric, cercetător la ISSEE al Academiei Române, doctor în istoria civilizaţiilor (2003), cu o teză intitulată „Sfinţenie regală şi putere universală în lumea ortodoxă”, susţinută la EHESS, Paris, autor al volumului „Biserica în cetate. Studii de ecleziologie ortodoxă” (București, 2014)

Vlad Topan, conferențiar universitar al Academiei de Studii economice, fondator al Academiei Private, vicepreședinte al Institutului Ludwig von Mises România

Vlad Mureșan, lector universitar la Facultatea de Studii Europene din cadrul Universității Babeș-Bolyai, doctor în filosofie (2009), specializat în idealismul german și filosofia religiei.

Discuțiile vor avea ca punct de plecare culegerea de eseuri „Monarhie și război” de Erik von Kuehnelt-Leddihn, apărută la Editura Contra Mundum, în colecția „Reacționarii”.

Erik von Kuehnelt-Leddihn a fost un gânditor austriac reacționar, catolic, considerat de multă lume a fi „cel mai interesant om din lume”.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *