Nu legalizați psihedelicele

18/05/2023    |   de Walt Garlington

În statele republicane există o tendință libertariană crescândă cu privire la droguri. Multe au legalizat într-o formă sau alta marijuana, iar acum Missouri și Oklahoma iau în discuție legalizarea ciupercilor psihedelice. Te aștepți la asta din partea stângiștilor amorali, dar e greu să împaci această înclinație cu orice fel de ethos tradițional/conservator pe care republicanii pretind că-l susțin. Răul făcut minții și trupului e suficient de grotesc, după cum arată reportajele din utopiile drogurilor precum Oregon, care aduc a ceva între o apocalipsă zombie și un documentar despre mafie:

„În problema reducerii dependenței și a supradozelor, decriminalizarea drogurilor în Oregon a fost un eșec abject. Decesele din supradoză au crescut cu 33% în 2021, la un an după ce a trecut legea, comparativ cu o creștere de 15% în restul SUA. Cât privește afirmația că legea va oferi o cale de tratament pentru dependenți, mai puțin de 1% dintre oamenii eligibili pentru tratament au ajuns în centre. În fapt, dintre cele 2576 de amenzi înmânate de poliție pentru posesie de droguri, doar 116 oameni au sunat la centrală pentru a le fi anulată amenda, restul, marea majoritate, preferând să plătească în schimb amenda minimă. După cum a avertizat Coelho, fără amenințarea încarcerării și programele obligatorii care vin în urma arestului, dependenții au rareori vreun interes să meargă la tratament.

Impactul decriminalizării drogurilor nu se oprește la dependență și supradoză. Potrivit poliției din Portland, toate categoriile de infracțiuni au explodat. Drogații au nevoie de bani, pe care îi obțin din furturi. Piața drogurilor se deschide, iar dealerii își fac apariția, drept urmare încep luptele pentru teritoriu. După cum declara un polițist, aproape toată lumea poartă arme , iar mafiile se jefuiesc unele pe altele; nu are legătură cu Covid, deoarece avem un mediu de infractori care este tolerat și căruia i-a fost permis să se dezvolte.”

Acestea fiind spuse, există un pericol mai profund, care privește sufletul uman, deoarece substanțele psihedelice deschid ușa pentru influențe demonice, care pot pătrunde în viețile indivizilor și în societate.

Drogurile nu merită pentru că ne plasează într-o poziție foarte vulnerabilă cognitiv, făcându-ne predispuși la manipulare demonică.

Ideea că drogurile psihedelice au o natură pur halucinatorie este în cel mai bun caz o poziție slabă secularist-sceptică, menită să fie înlăturată de o poziție mai sofisticată, dar mai periculoasă, care recunoaște puterea spirituală a acestor substanțe, în același timp în care minimizează (sau ignoră complet) pericolele asociate lor. Aceste droguri te pot pune în contact cu o realitate spirituală, dar într-o manieră susceptibilă să dea naștere unor false interpretări: inflația egoului mascată sub formă de smerenie, dorința de confirmare, sau chiar forme de înșelare vădi demonice.

Există diferențe între ele. Unele, precum ciupercile halucinogene reprezintă o personalitate specific demonică. LSD este coroziv pentru fundațiile psihicului uman și poate deschide porțile demonilor. Chiar și marijuana nu este de recomandat, tinzând să aibă efecte mai puțin acute, dar asemănătoare celorlalte psihedelice.

„Experți respectabili” susțin cu tărie normalizarea psihedelicelor, dar trebuie să ne dăm seama de ce se întâmplă. Multe studii științifice au metodologii deficitare. Poveștile personale despre cum substanțele halucinogene au rezolvat probleme specifice nu dovedesc că aceste substanțe ar trebui folosite pe scară largă. Avocații drogurilor pretind că au o viziune neutră asupra lumii, ceea ce e absurd. Iar când își fac cunoscute pretențiile metafizice, e același amalgam ridicol New Age, susține Rod Dreher.

Nu există niciun motiv pentru a decriminaliza drogurile care afectează astfel mintea umană.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *