Nu mai speriați copiii!

01/06/2023    |   de Stephen Moore

Școlile noastre, după cum o arată orice test standardizat, au niște rezultate catastrofale când vine vorba de învățat copiii să citească sau să scrie. În unele cazuri, elevii care termină liceul abia dacă știu să citească ceea ce scrie pe diplomă.

Dar școlile au un succes nebun când vine vorba de îndoctrinarea copiilor cu privire la schimbările climatice. Când discut cu un tânăr și îl între care e cea mai mare amenințare la adresa generației sale, răspunsul nu e agresivitatea Chinei.  Nu este problema drogurilor, principala responsabilă de moartea copiilor noștri. Nu este dezastrul din școli, corupția guvernamentală sau încălcările zilnice ale libertății de exprimare. Nu este datoria națională de 32 de trilioane de dolari care va ajunge la 50 de trilioane de dolari. (Le reamintesc mereu copiilor că nu eu voi plăti această datorie, ci ei o vor face.)

Nu, aproape de fiecare dată ei ridică mâna și afirmă că îi îngrijorează încălzirea globală sau „schimbările climatice”. Creștem o generație de Grete Thunberg. Un sondaj realizat de Daily Telegraph a arătat că mai bine de jumătate dintre adolescenți sunt îngrijorați că lumea „s-ar putea sfârși în timpul vieții lor” din cauza schimbărilor climatice. Nu le-a spus nimeni că s-a tot schimbat clima de când există planeta. Se pare că nu au auzit niciodată de epoca glaciară. Pământul a trecut prin secole de încălzire – și asta înainte de aerul condiționat, pe care satrapii climei vor să ni-l ia pentru a combate încălzirea globală. Gândiți-vă numai.

Nu încerc să argumentez despre „știința” încălzirii globale. Ceea ce știu este că e considerată singura „știință dată” deoarece oricine ar încerca să pună la îndoială „experții” e considerat nebun sau șarlatan. Între timp, cei care ne-au avertizat cu privire la „bomba populației”, la iarna nucleară, la foametea în masă, la epuizarea energiei, la răcirea globală și la un viitor atât de poluat încât trebuie să porți măști de gaze în orașe, ne spun acum să avem încredere în ei deoarece sunt ocupați să construiască o schemă industrială complexă de multe trilioane de dolari care va salva planeta: turbinele de vânt.

Dar a-i speria de moarte pe copii pentru a obține victorii politice reprezintă o tactică detestabilă. Copii sunt terorizați de informații false. Asta duce la tot felul de maladii inclusiv la o creștere a numărului de copii depresivi, sinucigași și dependenți de dorguri.

Mai mult, observăm contrariul a ceea ce se numește bomba populației. Asistăm la una din cele mai scăzute natalități din istoria Americii. Rata natalității se prăbușește și nu e nicio surpriză. Cine vrea să facă copii într-o lume care va fi de nelocuit pesste 50 de ani?

Psihologii atribuie aceste probleme unui nou sindrom numit „eco-anxietate”. E frica că Planeta Pământ ne va pedepsi curând foarte rău.

Ironia face ca adolescenții și copiii de astăzi să trăiască într-o planetă mai curată și cu un standard de viață nemaicunoscut de înalt de-a lungul istoriei. Nici măcar regii de acum 100 de ani nu avea acces la așa ceva. Dacă ei cred că e o problemă clima, să se gândească la ciuma neagră care a ucis o treime din populația Europei, la TBC, la barbari sau la munca de 60 de ore pe săptămână într-o mină de cărbuni.

Dacă părinții mei au făcut parte din „cea mai măreață generație” care a trecut prin două războaie mondiale și prin marea criză, atunci asta este generația psihotică. Sunt ei de vină? Nu, noi, părinții, suntem vinovați. Noi suntem aceia care am asistat pasiv la transformarea de către Stânga a copiilor noștri în ecologiști. Moarte mașinilor. Închideți luminile. Fără automobile. Fără apă la toaletă și mașini de spălat. Ce urmează? Euthanasia?

Asta se întâmplă când îi înveți pe copii că nu moștenesc un pământ, ci un iad.

La Editura Contra Mundum a apărut „Ghidul Incorect politic despre Încălzirea Globală”.

 

2 Comments

  1. rodica spune:

    exrem de adevarat !! e o mare ,mare rusine si o ingrijorare si mai mare ,ca nimeni nu observa tot ce scrie in acest articol !! nimanui nu-i pasa de generatia actuala ..de proprii copii sau au ajuns la un asemenea EOISM de nu le pasa atita timp cit nu-i atinge in mod direct !!!

  2. Varga spune:

    Foarte bun articol!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *