De ce sunt nefericiți copiii?

26/06/2024    |   de Anthony Esolen

Care este principala cauză a nefericirii copiilor? Păcatele părinților.

Un copil are Dreptul la o mamă și un tată căsătoriți. Un membru al fiecărui sex, unul pe care să-l imite, un altul care să-i fie model pentru persoana cu care se va căsători, ambii părinți o icoană a vieții împreună în căsătorie.

Avem această îndatorire pentru copii cu atât mai mult cu cât în vremurile noastre copilul e puțin probabil să aibă și frați și surori și e foarte puțin probabil să aibă lângă el veri de ambele sexe.

Părinții trebuie să fie CĂSĂTORIȚI iar asta înseamnă – cu unele excepții pentru fapte îngrozitoare și pericol imens – pentru totdeauna. Asta decurge din tipul de ființă care ESTE un copil, adică o ființă umană. Nu suntem creații de moment. Suntem făcuți a ne naște într-o istorie de familie stabilă, care se prelungește dincolo de vremea noastră, atât în trecut cât și în viitor, cu relații familiale în prezent, care se extind către unchi și mătuși, veri și alte neamuri mai îndepărtate.

Aceste legături ar trebui să fie PERMANENTE, nu să fie la cheremul senzațiilor romantice sau al perioadelor de împerechere animală.

Din acest motiv, copiii AU DREPTUL la normalitate și la reguli blânde dar clare pentru acest lucru. Dacă au DREPTUL la un tată și o mamă căsătoriți, decurge că au DREPTUL la tot sprijinul cultural care face acel maraj nu doar posibil, dar și inevitabil. Poți avea o societate care îl pune pe copil în centru, sau poți avea o societate care pune pornirile sexuale ale adulților în centru; dar nu le poți avea pe amândouă. Copiii achită acum din plin nota de plată a revoluției sexuale. Nu că i-ar păsa cuiva.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *