10 mituri despre încălzirea globală demontate într-un minut

10/09/2021    |   de James Corbett

Mitul 1. Pământul se încălzește!

Care este perioada de timp luată ca referință? 16 ani? 2000 de ani? 10.000 de ani? 420.000 de ani? 65 de milioane de ani?

(Răspuns: niciunul dintre cele de mai sus)

Mitul 2. Anul acesta a fost cel mai călduros din istorie!

Lucrul acesta s-a întâmplat după sau înainte ca NASA și NOAA să modifice informațiile istorice despre temperaturile înregistrate de-a lungul timpul pentru a arăta că ultimii ani sunt mai călduroși?

Mitul 3. 97% dintre oamenii de știință sunt de acord în privința încălzirii globale?

Vreți să spuneți 97% din cei 77 de oameni de știință într-un sondaj online neștiințific?

Mitul 4. Nivelul mărilor este în creștere!

Da…cu o medie de 17 cm pe secol.

Mitul 5. Uraganele s-au înmulțit!

Uraganele care au lovit teritoriul american sunt la cea mai scăzută intensitate din ultimul secol. (Bonus: Energia Acumulată a Cicloanelor este la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.)

Mitul 6. Dar…urșii polari!

Populația de urși polari a crescut de cinci ori în ultimii 60 de ani iar USGS admite că numărul lor se apropie de „maxime istorice”.

Mitul 7. „Climategate” a fost publicitate și a fost demontat.

Un organism britanic independent (The UK Information Commissioner) a descoperit că oamenii de știință implicați în scandal au încălcat legea prin ascunderea unor informații față de public.

Mitul 8. Modelele prezic o creștere a temperaturii de peste 2 grade în acest secol.

Și aceleași modele au supraestimat încălzirea cu 400% în ultimii 15 ani.

Mitul 9. Vremea nu este climă.

De fapt, este. Și asta este adevărat și când este cald afară.

Mitul 10. Scepticismul legat de încălzirea globală este o conspirație foarte bine finanțată.

De fapt, exact contrariul. Industria încălzirii globale a produs peste 140 de miliarde de dolari în fonduri guvernamentale, o piață de certificate verzi de 315 miliarde și este așteptată să genereze încă 10 trilioane de investiții guvernamentale în deceniile următoare.

Articol tradus din engleză de la https://www.corbettreport.com/10-climate-myths-debunked-in-60-seconds/

Cartea „Ghidul Incorect despre încălzirea globală și ecologism” de Christopher Horner a apărut la Editura Contra Mundum.

1 Comment

  1. Sorin spune:

    Gregg Braden a zis într-un interviu pe Digipedia, că planeta are niște cicluri climatice, precum multe cicluri, exprimate în ere geologice. Planeta este un organism viu, cu o dinamică în desfășurare continuă (planeta nu are niciun sistem stabil pe vecie, e în terra-formare continuă, oricând poate începe o mișcare accelerată a plăcilor tectonice, cu activități seismice violente, cu distrugerea chiar și totală a vieții vegetale, animale, umane de ex), independentă de orice acțiune exterioară. Deși Braden nu a precizat care este ciclicitatea termică, a spus că există în Roma, o bancă frigorifică de mostre antarctice, forate la o „adâncime” de 420.000 de ani. Toate Erele de Foc au fost precedate de niveluri crescânde de dioxid de carbon… Aceste cicluri geologice (și astronomice) ale planetei sunt inexorabile! Au avut, au, și vor avea loc indiferent de orice încercare umană de a le modifica, amâna sau a le anihila…
    Ultima glaciațiune s-a încheiat acum 10-12000 de ani, în mod firesc urmează tranziția treptată către Fire Age… cu creșterea naturală a emisiilor de carbon… acest proces este inevitabil, indiferent de orice activitate umană… poate, industriile poluante ar putea accelera procesul cu niște ani, dar ce înseamnă asta la nivel geologic? Pentru planetă, zero, pentru oameni, poate (oricum, aceștia își cam bat joc de sănătatea lor, de evoluția lor spirituală, la nivel geologic este egal cu zero)…
    Este posibil ca pe această planetă să fi fost, de-a lungul istoriei sale de miliarde de ani (umani, calculați artificial, matematic), mai multe cicluri ale vieții în general, chiar și cu ființe inteligente (sunt artefacte tehnologice cu o datare de carbon de sute de milioane de ani, mulți munți par excavați circular, în trepte, ca în orice carieră minieră de suprafață, orașe săpate în munți, care nu ar putea fi realizate cu tehnologia actuală etc)… Oricum, ceea ce numim „viață” nu se rezumă doar la viu (chiar și rocile au viața lor, miezul planetei ar avea un miez de foc, care nu poate fi etern, cum sunt și stelele, sorii”, mai mor și renasc, nimic nu se pierde, totul se transformă…) ori la material / fizic… întregul a ceea ce l-am numit univers, este format din energie, din vibrații… până și un atom este alcătuit din electroni care vibrează aparent haotic și se dau cu (,) capul de pereții atomului, nemaivorbind și mai în profunzime, până la „Particula lui Dumnezeu”… studii la acceleratoarele de particule au evidențiat faptul că simpla observare exterioară influențează procesele nucleare subatomice…
    Deci, totul e în proces, în dinamică, e viu… iar planeta se poate dispensa oricând de un factor perturbator, poate fi omul și tot ceea ce ține de activitatea sa, animale (vezi dispariția dinozaurilor etc), vegetale) etc etc… și da, viața umană poate dispărea ca și când nu am fi existat niciodată! Care ar fi tragedia la nivel macrogeologic? Cui i-ar păsa de noi?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Autentificare

Ai uitat parola?

Creezi un cont?