10 mituri despre încălzirea globală demontate într-un minut

01/02/2018

De James Corbett

Mitul 1. Pământul se încălzește!

Care este perioada de timp luată ca referință? 16 ani? 2000 de ani? 10.000 de ani? 420.000 de ani? 65 de milioane de ani?

(Răspuns: niciunul dintre cele de mai sus)

Mitul 2. Anul acesta a fost cel mai călduros din istorie!

Lucrul acesta s-a întâmplat după sau înainte ca NASA și NOAA să modifice informațiile istorice despre temperaturile înregistrate de-a lungul timpul pentru a arăta că ultimii ani sunt mai călduroși?

Mitul 3. 97% dintre oamenii de știință sunt de acord în privința încălzirii globale?

Vreți să spuneți 97% din cei 77 de oameni de știință într-un sondaj online neștiințific?

Mitul 4. Nivelul mărilor este în creștere!

Da…cu o medie de 17 cm pe secol.

Mitul 5. Uraganele s-au înmulțit!

Uraganele care au lovit teritoriul american sunt la cea mai scăzută intensitate din ultimul secol. (Bonus: Energia Acumulată a Cicloanelor este la cel mai scăzut nivel din ultimii 30 de ani.)

Mitul 6. Dar…urșii polari!

Populația de urși polari a crescut de cinci ori în ultimii 60 de ani iar USGS admite că numărul lor se apropie de „maxime istorice”.

Mitul 7. „Climategate” a fost publicitate și a fost demontat.

Un organism britanic independent (The UK Information Commissioner) a descoperit că oamenii de știință implicați în scandal au încălcat legea prin ascunderea unor informații față de public.

Mitul 8. Modelele prezic o creștere a temperaturii de peste 2 grade în acest secol.

Și aceleași modele au supraestimat încălzirea cu 400% în ultimii 15 ani.

Mitul 9. Vremea nu este climă.

De fapt, este. Și asta este adevărat și când este cald afară.

Mitul 10. Scepticismul legat de încălzirea globală este o conspirație foarte bine

Hollywood ezoteric

finanțată.

De fapt, exact contrariul. Industria încălzirii globale a produs peste 140 de miliarde de dolari în fonduri guvernamentale, o piață de certificate verzi de 315 miliarde și este așteptată să genereze încă 10 trilioane de investiții guvernamentale în deceniile următoare.

Articol tradus din engleză de la https://www.corbettreport.com/10-climate-myths-debunked-in-60-seconds/

Cartea „Ghidul Incorect despre încălzirea globală” de Christopher Horner este în curs de apariție la Editura Contra Mundum.

4 Comments

 1. Danila spune:

  Am speranta ca imi veti publica comentariul, dar imi e teama ca nu va fi asa.
  O intrebare simpla si fara nici un fel de malitiozitate:
  Domnule, gheata se topeste de la caldura, asa-i?
  Apai, daca e asa, si in oameni de stiinta nu aveti incredere, uitati-va cu proprii ochi si vedeti o baza de date cu fotografii ale ghetarilor montani din toata lumea care contine peste 16000 de poze incepand de pe cand s-a inventat fotografia pana in zilele noastre. Puteti vedea acolo cati s-au retras si au pierdut gheata, si in ce masura. Le gasiti la NSIDC (National Snow and Ice Data Center (http://nsidc.org/data/g00472#). Iata si o aplicatie interesanta care contine si alte date si masuratori legate de ghetari in afara de fotografii: http://wgms.ch/fogbrowser/
  In rest, de dragul de a fi contra, putem sa credem ca o gramada de institutii, inclusiv NASA, fac parte dintr-o imensa conspiratie globala. Iaca ce zic satelitii mincinosi ai NASA de banchiza arctica ..ca si aia e de gheata: http://nsidc.org/soac/sea-ice.html#seaice
  Mai puteti analiza un studiu: http://www.grid.unep.ch/glaciers/ sau accesa si alte site-uri ale unor institutii si organizatii care fac parte din conspiratia asta planetara:: http://nsidc.org/; http://wgms.ch/;
  Depre consensul ala al climatologilor eu nu stiu de unde a scos omul ala de la care ati tradus ca e vorba de 77 de insi chestionati online? Iata un material, zic eu, mai valoros despre asta: http://iopscience.iop.org/article/10.1088/1748-9326/11/4/048002
  la chestiunea de la pct. 1: Ce doreste autorul sa spuna, ca acum milioane de ani au fost si perioade mai calde decat acum? Pai sigur…de ex la trecerea paleocen la eocen maximul termic atins a fost cu 6 grade medie globala mai mare decat in zilele noastre. Acele 6 grade au fost suficiente sa nu existe deloc calote polare. Insa atunci temperatura a crescut in conditii cu totul diferite fata de cele prezente si in cca 20000 de ani, acum cu aproape un grad in 150 ani. Ei bine, aceasta e problema: poate civilizatia sa se adaptate unor schimbari atat de rapide?
  Sincer, parerea mea este ca se trece prea usor peste alte cauze posibile ale incalzirii (legate de activitatea solara, cauze cosmice, campul magnetic al Terrei etc) insa a nega incalzirea in ciuda atator evidente este hilar.
  Vad ca anuntati publicarea unei carti de Christopher Horner. Iata ceva despre el:
  „In 2015, bankruptcy court documents for the coal company Alpha Natural Resources revealed Horner was privately funded by grants sent to his home address.In early June 2015, the Coal & Investment Leadership Forum, a trade show, sent a message to its email list confirming coal industry support of Horner:
  „As the ‘war on coal’ continues, I trust that the commitment we have made to support Chris Horner’s work will eventually create great awareness of the illegal tactics being employed to pass laws that are intended to destroy our industry.”
  The email was signed by Alliance Resource Partners Joe Craft III, Alpha Natural Resources Kevin Crutchfield, Drummond Company’s Gary Drummond, Arch Coal’s John Eaves and United Coal Co.’s Jim McGlothlin. „

 2. Vasile Bouleanu spune:

  Incorrect Gheata se se rupee pluteste so intra in zone under temperaturile apel sarate o dizolva

 3. Danila spune:

  Domule Vasile, ceea ce spuneti dvs se refera la gheata din calote sau a ghetarilor montani de la latitudini f inalte (Alaska de ex) unde limba ghetarului coboara pana la nivelul marii. Descrierea dvs se refera strict la felul cum se produce un fenomen, nu si la variatia lui in timp. Insa primul meu argument era legat de ghetarii de tip alpin de pe tot curinsul lumii. Cei mai multi nu prea se varsa in mare. Pierd masa majoritatea, se retrag mai sus…si cei din regiunile calde si cei de la latitudini temperate sau mai inalte. Bilatul precipitatiilor nu s-a modificat asa mult incat sa putem vorbi de o rata mult mai mica de formare a ghetii care sa justifice pierderea in masa de gheata si retragerea ghetarilor spre altitudini mai mari. E vorba de temperatura, deci. Dar si in cazul ghetarilor de self, de calota, gheata „curge” mai repede in prezent din cauza ca apa topita de la suprafata e in cantitati mai mari, intra pe crevase, le adanceste, creaza galerii, ajunge la roca de baza, sub gheata, ceea ce o face sa alunece mult mai repede spre ocean. Cercetatorii aia care au observat accelerarea fenomenului n-or fi toti parte din conspiratie. A existat misiunea Grace a NASA care a masurat printre altele si pierderile in masa de gheata de pe calotele polare si a confirmat accelerarea pierderilor de gheata. Potrivit datelor puse la dispozitie spre sfarsitul misiunii, prin 2012, Groenlanda pierdea la momentul ala de 5 ori mai multa masa de gheata decat cu 20 de ani inainte in timp ce in Antarctica, desi lucrurile stateau mai bine, totusi pierdea si ea cu 50% mai multa gheata.
  (erata la primul mesaj: adapteze 🙂 )

 4. Mircea Puscasu spune:

  Se pare ca incalzirea globala este mai putin un fapt stiintific si mai mult capital politic, industrie media, cercetare oneroasa sponsorizata electiv de politicile guvernamentale, pretext pentru legislatii restrictive ce sporesc controlul autoritatilor asupra multor aspecte ale vietii private ale persoanei, manifestare pseudo-religioasa neo-marxista, subiect de propaganda, virus mediatic, tema politic correcta din ordinea de zi a globalizarii fortate si altele asemenea.

  Multi specialisti sustin cu argumente ca incalzirea globala e o pacaleala interesata, o forma de propaganda moderna. Printre ei, oameni de stiinta de marca precum

  Prof.Tim Ball, Dept.of Climatology, University of Winnipeg,

  Prof.Ian Clark,Dept.of Earth Sciences, University of Ottawa,

  Prof.Patrick Michaels, Dept.of Environmental Sciences, University of Virginia,

  Prof.John Christy, Dept.of Atmospheric Science, University of Alabama & IPCC (Intergovernmental Panel on Climate Change),

  Prof.Philip Stott,Dept.of Biogeography,University of London ,

  Prof.Paul Reiter, Pasteur Institute & IPCC,

  Prof.Richard Lindzen, Dept.of Meteorolgy, MIT(Massachusetts Institute of Technology) & IPCC,

  Dr. Roy Spencer, NASA, Weather Satellite Team Leader,

  Prof.Nir Shaviv, Dept.of Physics, University of Jerusalem,

  Prof.Syun-Ichi Akasofu, Director of International Arctic Research Center,

  Prof.Frederick Singer, Former Director of US National Weather Service,

  Prof.Carl Wunsch, Dept.of Oceanography, MIT,

  Prof.Eigil Friis-Christensen, Director of Danish National Space Center

  si altii ca acestia.

  Vedeți si documentarul Marea Șmecherie a Încălzirii Globale (The Great Global Warming Swindle ):

  https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2010/10/25/marea-smecherie-a-incalzirii-globale-the-great-global-warming-swindle/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *