Despre Antihrist, de la unul dintre autorii preferați ai lui Putin

25/06/2018    |   de Daniel Lattier

Este binecunoscut faptul că Biblia prorocește venirea unui fals Mesia, la sfârșitul lumii, numit „Antihristul” Această profeție a dat naște multor speculații legate de caracterul acestui Antihrist, speculații care au stârnit interesul credincioșilor, cât și al ateilor.

Una dintre cele mai cunoscute speculații se regăsește în  „O scurtă povestire despre Antihrist” (o povestire scurtă pe care o puteți citi aici). Unii dintre voi își amintesc, poate, că președintele Rusiei, Vladimir Putin, i-a pus pe membrii cabinetului său să citească „The Justification of God”, o altă carte a lui Soloviev (semnificativă pentru meniul intelectual al lui Putin este absența gânditorilor sau filosofilor ortodocși – n. trad).

Pe scurt, iată care sunt caracteristicile pe care Soloviev (al cărui nume apare și ca “Solovyov” sau “Solov’ev”) i le atribuie Antihristului, în povestirea sa:

 • Era posedat de „o iubire de sine incomensurabilă”.
 • Voia să fie „binefăcătorul omenirii”.

„Menirea mea este să fiu binefăcătorul aceleiași omeniri,  parțial reformate, parțial incapabile să fie reformate. Voi da fiecăruia ceea ce își dorește … O voi uni (n.t. omenirea) prin lucrurile de care au nevoie, în egală măsură, și cei buni, și cei răi.”

 • A scris o carte, aclamată universal, intitulată „The Open Way to Universal Peace and Prosperity”(„Calea Neîngrădită către Pacea și Prosperitatea Universale”):

 

„Nimeni nu a crâcnit împotriva cărții. Toată lumea a acceptat-o drept o descoperire a adevărului deplin. În carte, trecutului i se face dreptatea absolut cuvenită, în timp ce prezentul este evaluat într-un mod atât de imparțial și de catolic, iar viitorul – cel mai fericit cu putință – este descris într-un mod atât de convingător și aplicat, încât toți nu au putut să spună mai mult decât atât: <În sfârșit, avem ce ne-am dorit. Iată idealul, care nu este o Utopie. Iată un proiect, care nu este un vis>. Iar admirabilul autor nu doar că i-a impresionat pe toți, dar toți au consimțit

 • A fost ales președinte pe viață al Statelor Unite ale Europei și, apoi, a fost făcut „Împărat Roman”.
 • A asigurat „pacea universală”.
 • A pus în aplicare „un program inteligent de reformă socială”.

 

„[Zise împăratul:] <De pace te poți bucura doar dacă există prosperitate. Dacă, pe timp de pace, te paște sărăcia, nu te poți bucura de pace. De aceea, vă chem la mine pe toți cei cărora vă este frig și foame. Vă voi da căldură și hrană!>…

Întrucât toate resursele financiare și toate proprietățile colosale ale lumii se aflau în mâna lui, Împăratul putea să-și pună în aplicare reforma în conformitate cu dorințele săracilor și fără să le provoace prea multe neplăceri bogaților.  Toți primeau în funcție de abilitate, iar fiecare abilitate în funcție de silință și merit”

 • A împlinit dorința fiecăruia de desfătare:

„Mai important decât aceste detalii a fost instituirea, în rândul omenirii, a celei mai fundamentale forme de egalitate, egalitatea îndestulării universale.  Aceasta s-a înfăptuit în al doilea an al domniei sale. Problemele sociale și economice au fost, în sfârșit, rezolvate.  Dar dacă îndestularea este o problemă de importanță capitală pentru cei înfometați, cei îndestulați tânjesc după altceva.  Chiar și animalele care și-au potolit foamea nu vor, de regulă, doar să doarmă, ci și să se joace – cu atât mai mult omenirea post panem („după pâine”) a tânjit după circenses („circ”).

Împăratul Superman a înțeles dorința mulțimii. În vremea aceea, un mare magician, învăluit într-un nor gros de întâmplări ciudate și povești uluitoare, a venit la Împărat, la Roma,  din Orientul Îndepărtat… Împăratul, fermecat de-a dreptul de acest om, l-a primit ca pe un dar de sus, l-a gratulat cu tot felul de titluri de glorie și l-a transformat în companionul său permanent. Astfel că națiunile lumii, după ce primiseră de la stăpânul lor pace universală și abolirea universală a foametei, primeau acum șansa unei desfătări nesfârșite cu minuni dintre cele mai felurite și mai neobișnuite.”

Cu alte cuvinte, Antihristul lui Soloviev a îndeplinit ceea ce oamenii acestei lumi așteaptă, adesea, de la un conducător și de la o societate.

http://www.intellectualtakeout.org/blog/one-putins-favorite-authors-antichrist

1 Comment

 1. Baz spune:

  https://worldwide.espacenet.com/publicationDetails/biblio?CC=US&NR=2612994&KC=&FT=E&locale=en_EP

  Ziia in care a fost patentat codul de bare 7 octombrie 1952 ,ziua de nastere a lui Putin
  Vladimir in slavona inseamna stapanitorul lumii…Cand Iisus a zis nu va voi mai spune multe caci trebuie sa vina stapinitorul lumii…El l-a numit pe antihrist pe nume ..caci vine Vladimir… Doar un hint… 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *