Ghidul dumneavoastră pentru războiul de generația a cincea

30/03/2022    |   de James Corbett

Suntem în mijlocul unui război care schimbă lumea chiar acum. (…) Se numește război de generația a cincea și sunt aici să vă spun totul despre el.

CE ESTE RĂZBOIUL DE A CINCEA GENERAȚIE? 

Ce este, de fapt, războiul de generația a cincea? Și care au fost primele patru generații de război?

Bune întrebări. Pentru un răspuns aprofundat la această ultimă întrebare, vă invit să citiți „The Changing Face of War: Into the Fourth Generation” — un articol din 1989 din Marine Corps Gazette al cărui co-autor este William S. Lind — și veți vrea să vizionați „William S. Lind & Philip Giraldi – Fourth Generation Warfare & The Deep State„, în special prezentarea făcută de Lind, de la minutul 13 încolo.

Pe scurt, teza lui Lind și a co-autorilor săi este că „epoca modernă” a războiului a început o dată cu Tratatul de la Westfalia din 1648, care, crede Lind, „a dat statului monopolul asupra războiului”. Din acel moment, războiul modern a trecut prin trei generații, și anume:

  • Războiul de primă generație: tactica de linie și coloană, dezvoltată în epoca muschetei cu țeavă lisă;
  • Războiul de a doua generație: tactica focului indirect și a mișcărilor în masă, dezvoltată în epoca muschetei cu încărcare pe gura țevii, a încărcătoarelor, a sârmei ghimpate și a mitralierei; și
  • Războiul de a treia generație: tacticile mișcării neliniare, inclusiv manevrele și infiltrarea, dezvoltate ca răspuns la creșterea puterii de foc pe câmpul de luptă în primul război mondial.

Acest lucru, potrivit lui Lind și coautorilor săi, ne-a adus la sfârșitul secolului XX, când statul-națiune a început să-și piardă monopolul asupra războiului și conflagrațiile militare au revenit la o formă descentralizată. În această eră – epoca războiului de a patra generație – linia dintre „civil” și „militar” devine neclară, armatele tind să se angajeze în operațiuni de contra-insurgență, mai degrabă decât în bătălii militare, iar dușmanii sunt adesea motivați de ideologie și religie, ceea ce a făcut ca operațiunile psihologice să fie mai importante ca niciodată.

Dar, susțin unii specialiști, am intrat acum într-o nouă eră a războiului, și anume războiul de a cincea generație. Există încă multe dezbateri despre ceea ce definește războiul de generația a cincea, cum știm că suntem implicați în el sau chiar dacă acesta există sau nu (Lind, de exemplu, respinge conceptul). Diverși cercetători și-au făcut propriile încercări de a defini războiul de generația a cincea (5GW), cum ar fi Dr. Waseem Ahmad Qureshi, care îl identifică ca fiind „bătălia percepțiilor și a informațiilor”, sau Qiao Liang și Wang Xiangsui din Armata Populară de Eliberare, care scriu despre epoca „Războiului fără restricții” în care „o reducere relativă a violenței militare” a dus la „o creștere a violenței politice, economice și tehnologice.”

Dacă vă interesează dezbaterile academice despre natura schimbătoare a războiului, atunci există o mulțime de lecturi pe care să le întreprindeți pe această temă, de la The Handbook of 5GW: A Fifth Generation of War? la o pleiadă de articole academice.

Dar, pentru editorialul de față, această dezbatere nu ne interesează. De fapt, vom folosi ca punct de plecare o definiție categoric non-academică a războiului de generația a cincea, preluată dintr-un articol Al Jazeera: „Ideea de bază din spatele acestui termen [războiul de a cincea generație] este că, în epoca modernă, războaiele nu sunt purtate de armate sau gherile, ci sunt purtate în mintea cetățenilor de rând.”  

Există două lucruri importante de remarcat despre această definiție. Primul este că războiul de generația a cincea nu se poartă nici împotriva armatelor permanente ale statelor-națiune, nici împotriva insurgenților de gherila, ci împotriva cetățenilor obișnuiți. Al doilea este că acest război nu se duce pe un câmp de luptă undeva, ci în minte.

Voi extinde întrucâtva definiția pentru a include faptul că acest război se poartă la toate nivelurile, nu doar la cel mental. Esența este următoarea: Războiul de generația a cincea este un război total care este purtat împotriva noastră a tuturor de către guvernele noastre și organizațiile internaționale din care fac parte. El se poartă împotriva fiecăruia dintre noi chiar acum și este o luptă pentru o dominație pe tot spectrul asupra fiecărui aspect al vieții tale: mișcările și interacțiunile tale, tranzacțiile tale, chiar și gândurile, sentimentele și dorințele tale cele mai interioare. Guvernele din întreaga lume lucrează cu corporații pentru a folosi tehnologia pentru a vă controla până la nivelul genomic și nu se vor opri până când fiecare persoană care le rezistă este fie supusă, fie eliminată.

Partea cea mai incredibilă a tuturor acestor lucruri este că atât de puțini știu măcar că războiul are loc, cu atât mai puțin că sunt combatanți în el.

Cel mai bun mod de a înțelege acest război este să ne uităm la unele dintre modalitățile prin  care acesta este purtat împotriva noastră.

RĂZBOIUL INFORMAȚIONAL

Oprește-mă dacă ați auzit acest lucru înainte, dar acesta este un război informațional și puterile-care-nu-ar-trebui să-fie sunt angajate „într-un război pentru mintea ta.”

Desigur, ați auzit de „Infowars” dacă v-ați învârtit în spațiul media alternativ pentru orice perioadă de timp. Și pe bună dreptate: războiul informațional este o parte absolut esențială a războiului împotriva tuturor celor care definesc războiul de a cincea generație.

Cel mai evident mod de a înțelege acest lucru este să ne uităm la forțele militare reale care se angajează în operațiuni psihologice împotriva propriilor cetățeni. Vă veți aminti, de exemplu, un episod care a avut loc cu mai puțin de doi ani în urmă, când Forțele Armate Canadiene au lansat un psyop sfidător cu lupi falși împotriva publicului canadian, declarând că pandemia le-a furnizat o „oportunitate unică de a testa tehnici de propagandă pe canadieni.” Sau s-ar putea să vă amintiți un episod de acum zece ani, când Armata SUA a folosit o brigadă de operațiuni informaționale împotriva Senatului american pentru a-i „manipula pe senatorii americani care vizitau trupele în scopul furnizării de mai multe trupe și finanțări pentru război.”

Dar nu doar operațiunile militare ale soldaților îmbrăcați în camuflaj fac parte din acest război informațional de generația a cincea. În războiul împotriva tuturor, stabilimentul folosește toate mijloacele de care dispune pentru a manipula percepția publicului.

Astfel, Richard Stengel – fostul editor al Time, care în 2006 acorda titlul (dez)onorific de persoana anului în revista Time vouă tuturor! – este acum fericit să prezideze o dezbatere din cadrul Consiliului pentru Relații Externe în care apără utilizarea propagandei împotriva propriilor cetățeni de către guvernul SUA. Sau Hill & Knowlton – firma de PR angajată de guvernul kuweitian pentru a crea înșelăciunea Nayirah în primul război din Golf – și care este angajată de OMS în 2020 pentru a identifica „influencerii” celebri care ar putea fi folosiți pentru a amplifica mesajele înșelătoare ale pandemiei. Sau Grupul științific de gripă pandemică al guvernului britanic pe behaviorism, care recunoaște direct că folosesc tehnici psihologice pentru a manipula publicul să se teamă de pandemie, o mișcare pe care unii dintre membrii grupului au numit-o „totalitară” . . . și nimeni nu tresare măcar.

Poate cea mai insidioasă parte a războiului informațional de generația a cincea este că a devenit atât de firească încât toată lumea știe că se întâmplă, dar nimeni nu se gândește la asta ca la un război. Desigur că totul este „publicitate” și „propagandă”. Și sigur că este folosită pentru a manipula comportamentul nostru. Doar așa funcționează lumea, nu-i așa?

Dar ignorăm natura reală a războiului informațional pe riscul nostru. La urma urmei, am observat adesea că acesta este un război pentru mintea noastră și că cel mai disputat spațiu de luptă din lume este spațiul dintre urechile noastre. S-ar putea să fi crezut că am vrut să spun ceva metaforic, dar de fapt chestiunea trebuie luată literalmente. Ceea ce ne aduce la …

RĂZBOIUL NEUROLOGIC

Dacă îl auziți pe dr. James Giordano vorbind fără să ascultați ce spune, aveți impresia că este doar un om de știință articulat, bine informat, pasionat de cercetările sale. Când ascultați ceea ce spune el, totuși – sau dacă vă uitați doar la slide-urile sale de PowerPoint, vă dați seama că el este Dr. Strangelove. Sau, dacă nu este însuși dr. Strangelove, atunci cel puțin purtătorul de cuvânt al dr. Strangelove.

Dar nu armaghedonul nuclear este cel care îl motivează pe Giordano, ci ceea ce el numește „arme de perturbare în masă” – diferitele tehnologii de intervenție neurologică pe care armata americană și alte armate din întreaga lume le dezvoltă. Acestea includ (în sporovăiala bine repetată al lui Giordano) „medicamentele, virușii, toxinele și dispozitivele” care pot îmbunătăți sau perturba funcțiile cognitive ale țintei lor, cum ar fi nanoparticulele „care provoacă agregări ridicate la nivelul Sistemul Nervos Central (SNC)” care, potrivit lui Giordano, „se înghesuie în creier sau în sistemul vascular” și „creează, în esență, ceea ce arată ca o diateză hemoragică”. Pe cât de SF sună, el insistă că se lucrează deja la aceste nanoparticule (și la multe, multe alte arme neurologice oribile):

„De fapt, acesta este unul dintre lucrurile care au fost teoretizate și examinate într-o oarecare măsură de către colegii mei din NATO și [de către] cei care lucrează la cea mai proastă utilizare a științelor neurobiologice pentru a crea perturbări ale populației. [Sunt] foarte, foarte îngrijorați de potențialul acestor agenți-nanoparticule de a deveni factori de agregare a SNC pentru a provoca perturbări neuronale, fie ca perturbatori hemoragici și vasculari, fie ca perturbatori reali ai rețelei neuronale, deoarece interferează cu proprietățile de rețea ale diferitelor noduri și sisteme neuronale din creier.”

Și în cazul în care nu ați înțeles acest lucru, veți observa că el își ilustrează slide-ul cu o imagine a unui creier uman în colimatorul uneia dintre aceste arme neurologice. Nu e nimic greu de înțeles despre imaginea redată aici: suntem în război cu un dușman care ne vizează literalmente creierul.

Dar, încă o dată, nu este doar utilizarea literală a armelor neurologice de către militarii convenționali în setările de război convenționale de care noi – combatanții în mare măsură involuntari ai războiului de a cincea generație împotriva noastră a tuturor – trebuie să ne facem griji. După cum ascultătorii mei știu deja, tehnocratul declarat Elon Musk încearcă să-și vândă tehnologia cipului implantat în creier Neuralink mulțimii de hipsteri, ca pe o modalitate cool și sexy de a vă actualiza cunoașterea … sau pentru ca dumnezeul AI care va sosi să aibă milă de noi. Sau ceva de genul ăsta. Oricum, e musai să vă băgați Neuralink în cap cu prima ocazie! Și orice ați face, nu puneți întrebări despre motivul pentru care 15 dintre cei 23 de macaci pe care Neuralink îi folosea ca animale de testare în experimentul lor de „interfață creier-mașină” au căzut morți.

Pentru oricine nu este încă o victimă a operațiunii de război informațional menită să pregătească omenirea pentru distopia transhumanistă care vine, toate acestea sună nebunesc. Dar pentru cei care au căzut pradă psyop-ului din războiul informațional declarat de inamic, aceste tipuri de tehnologii care modifică mintea fac exact ceea ce se laudă că fac: produc oportunități interesante de a „actualiza” materia biologică slabă pe care o numim creierul nostru.

Dar dacă credeți că puteți evita aspectul biologic al războiului de a cincea generație prin simpla evitare a cipului din creier, nu aveți noroc. Va trebui, de asemenea, să vă confruntați cu …

RĂZBOIUL BIOLOGIC

Narațiunea războiului biologic este, lesne de înțeles, în prim planul conștiinței publice în ultimii ani, nu doar din cauza pandemiei, dar, de asemenea, din cauza întrebărilor ridicate cu privire la laboratoarele biologice ucrainiene susținute de SUA, și orice operațiuni ar putea sau nu ar putea face la poarta Rusiei.

Imaginea aceasta, de exemplu, vine direct de pe Army.mil, care au fost fericiți să se laude încă din luna iulie a anului trecut că soldații americani efectuau „exerciții practice de instruire și practică pe teren cu trupele ucrainene în medii de laborator și de teren”, care includeau asigurarea pregătirii „laboratoarelor mobile dislocabile”. Nimic de văzut aici, oameni buni. (Poate că singurul lucru surprinzător despre articol este că nu l-au șters de pe site-ul lor … încă.)

Dar, încă o dată, dacă ne gândim doar la războiul biologic în termeni militari convenționali, neglijăm operațiunea mult, mult mai largă de manipulare, control și transformare în arme a tuturor aspectelor mediului nostru, aprovizionarea noastră cu alimente și chiar însuși genomul nostru, pentru a servi scopurilor oligarhilor de la guvernare. Acest război biologic de a cincea generație purtat împotriva noastră include:

Sunt sigur că puteți completa spațiile libere cu nenumărate alte exemple de atacuri asupra aerului, a apei și a biomului Terrei, care constituie acest război biologic fără restricții de a cincea generație care e purtat împotriva noastră.

Când și dacă reușiți să puneți piesele acestui puzzle cap la cap și căutați să avertizați oamenii în masă că sunt atacați, capacitatea dumneavoastră de a rezista acestei agende se va baza pe abilitatea dumneavoastră de a vă folosi resursele acumulate (bogăția) pentru a finanța comunitățile de rezistență. Nu vă faceți griji, totuși; inamicul are și acel domeniu acoperit. . . .

RĂZBOIUL ECONOMIC

Având în vedere evenimentele din ultimele săptămâni, chiar și cei mai somnoroși dintre cei somnoroși își dau seama că ne aflăm într-o perioadă de război economic.

Și acest război are elementele sale convenționale. Pe tabloul 2D, am văzut că imperiul NATO a lansat armele sale de distrugere financiară asupra Rusiei în ultimele săptămâni și, exact așa cum s-a prezis, a dus la consolidarea unui bloc geopolitic convenabil pe post de baubau și la o pierdere gigantică a încrederii în sistemul monetar internațional. Și, de asemenea, așa cum s-a prezis, a furnizat „Problema” și „Reacția” necesare pentru ca tehnocrații să-și prezinte „Soluția” prestabilită a monedelor digitale ale băncii centrale (CBDC). Întrebați-l doar pe Larry Fink, CEO al BlackRock:

„Războiul va determina țările să-și reevalueze dependențele valutare. Chiar înainte de război, mai multe guverne căutau să joace un rol mai activ în monedele digitale și să definească cadrele de reglementare în care operează.”

Aceasta nu este doar o bătălie între statele naționale sau chiar între blocurile de putere concurente. Aceasta este o bătălie dusă de fiecare structură de putere autoritară și de fiecare guvern (dar mă repet) împotriva propriilor cetățeni pentru controlul celei mai importante resurse dintre toate: portofelele noastre.

Da, asistăm la începutul unui moment cu adevărat istoric pe plan mondial: prăbușirea Pax Americana, moartea sistemului de rezerve de dolari și începutul unei paradigme monetare cu totul noi, sistemul „Moneda digitală a Băncii Centrale” de bani programabili care vor putea controla algoritmic când, cum și dacă vi se permite să tranzacționați în economie. Trebuie doar să ne uităm la evenimentele recente din Canada pentru a înțelege cum va arăta acest lucru.

Acest control perfect asupra umanității până la nivelul de a fi capabil să asiste și, în cele din urmă, să permită sau să nu permită orice tranzacție între orice indivizi la orice moment dat, reprezintă apoteoza tehnocrației și unul dintre obiectivele-cheie ale războiului de a cincea generație. Pe măsură ce acest coșmar se apropie din ce în ce mai mult de realitate, totul pare fără speranță.

Dar apoi, din nou, asta e și ideea. . . .

ADEVĂRATUL RĂZBOI

Aș putea să continui și să continui și să continui la nesfârșit. Dar sper că ați prins ideea de-acum: Există un război mondial, și se întâmplă chiar acum. Este un război de generația a cincea (sau cum vreți să-i spuneți). Acesta este purtat în fiecare domeniu simultan. Este un război pentru dominația cu spectru complet a fiecărui câmp de luptă și a fiecărui teren, de la cele mai îndepărtate zone ale globului (și nu numai) până la spațiile interne ale corpului vostru și chiar la gândurile voastre cele mai personale. Și este un război împotriva voastră.

Recunoscând acest lucru, sarcina cu care ne confruntăm pare aproape insurmontabilă. Cum trebuie să ripostăm într-un război pe care majoritatea oamenilor nici măcar nu-l recunosc ca având loc? Cum ripostăm împotriva unui inamic care a petrecut zeci de ani rafinându-și armele de control economic, militar, tehnologic și biologic? Cum ripostăm într-un război care nu are loc pe două fronturi sau chiar pe trei fronturi, ci simultan în fiecare domeniu și spațiu de luptă?

Încadrate în acest fel, perspectivele noastre par într-adevăr lipsite de speranță. Dar aici este cheia: percepția noastră că e de datoria noastră să „ripostăm” împotriva inamicului în războiul lor, pe câmpul lor de luptă, în termenii lor de confruntare, este în sine un cadru narativ. Iar această narațiune în sine este o armă care este mânuită împotriva noastră în lupta pentru mintea noastră.

Îmi veți permite aici să mă citez pe larg, deoarece acesta este un lanț argumentativ pe care l-am făcut de multe ori înainte, poate cel mai important din conversația mea despre „Anatomia Noii Ordini Mondiale„, pe care am avut-o cu Julian Charles în cadrul podcastului The Mind Renewed în urmă cu nouă ani:

„Sunt intrigat de ideea că ni s-au dat niște șabloane false de urmat în ceea ce privește rezolvarea problemelor noastre – unul fiind acela de a „lupta împotriva dușmanilor noștri” – șabloane ce ne-au fost furnizate prin tot atât de multă condiționare socială și mass-mediatică. Așadar, ideea este că trebuie să găsim inima sau capul organizației și să ucidem cumva acea persoană sau acel grup, sau orice ar fi; eliminați acest lucru și totul se va transforma în mod magic spre bine!

Gândind în termeni generali, acel șablon fals apare în aproape fiecare distopie science fiction pe care ați vizionat-o vreodată: dacă totul se termină cu bine până la urmă, este doar pentru că au reușit să decapiteze Capul Fiarei, fie că este vorba de Stăpânul Inelelor sau de Tron, sau de orice alt astfel de film. Cred că este fundamental și total greșit să te uiți astfel la lucruri, pentru că la finalul zilei acei indivizi care ar putea sau nu să dețină „Inelul Puterii” sunt înlocuibili. Într-adevăr, există foarte mulți oameni care ar sări la jugulară pentru a ajunge în această poziție de putere în cazul în care garda veche ar fi înlăturată din orice motiv.

Cred că este nevoie de o revoluție mai fundamentală: nu de a răsturna o anumită materializare a acestei idei, ci de a răsturna ideea cu totul. Iar asta nu poate veni, cred, decât prin construirea unui sistem alternativ la care oamenii chiar să vrea să adere. Cred că trebuie să ne detașăm de acest sistem în care am fost întrețesuți. Din păcate, acest lucru este probabil la fel de dificil de făcut precum sună această analogie, pentru că suntem atât de întrețesuți în țesătura societății încât este dificil să ne imaginăm cum ne-am putea detașa pe  noi înșine din toate aceste procese.”

Ne bazăm pentru atât de multe dintre nevoile noastre de zi cu zi pe acest vast și greoi sistem corporatist, care este legat de toate aceste organizații care trag sforile în instituțiile guvernamentale, că poate părea destul de copleșitor. Cum poate un singur individ să schimbe acest lucru? Dar cred că trebuie să căutăm orice punct posibil în care să putem începe să ne detașăm de aceste sisteme de control și să începem să ne reiterăm orice fel de independență. Acesta poate fi un lucru extrem de mic, cum ar fi, de exemplu: în loc să vă faceți cumpărăturile de la magazinul alimentar, ați putea să le cumpărați de la o piață a fermierilor, sau cel puțin o parte dintre alimente. Sau poate le-ați putea crește singur într-o grădină de legume. Ceva de felul acesta pare un lucru mic la nivel individual, dar cred că este pe termen lung singurul lucru care poate duce la tipul de societate pe care vrem să o creăm. Din nou, cred că sunt lucruri mărunte, dar dacă începem să le punem în aplicare cu sârguință și perseverență, vor putea în cele din urmă să răstoarne acest sistem. Dar, din păcate, așa cum spuneam, suntem în pragul acestei revoluții științifice care face posibilă dictatura științifică, așa că, din păcate, nu avem neapărat generații la dispoziție ca și timp. Asta oferă o perspectivă temporală pentru toate acestea – nu voi spune că este o bombă cu ceas, dar înțelegeți ce vreau să spun. Nu avem prea mult timp de pierdut.

Avem de ales. Fie continuăm să interacționăm în această matrice tehnologică, corporatistă – care implică chiar și lucruri cum ar fi cumpărarea următoarei generații de iPhone, despre care se spune deja că va avea propria tehnologie de scanare a amprentelor digitale și toate aceste elemente corporatiste, militare, Big Brother la care ne înscriem de bunăvoie în fiecare zi a vieții noastre și pentru care plătim de fapt bani – fie începem să creăm structuri alternative care nu se bazează pe acest sistem. Este o alegere pe care trebuie să o facem în viața noastră, aș spune mai repede decât a fost evident în orice alt moment al istoriei umane.

Cititorii mei obișnuiți vor înțelege ceea ce propun aici: crearea unei societăți paralele. Nu vom realiza acest lucru cerând mai multe resturi de la masa stăpânilor, sau supunându-ne cu blândețe pe măsură ce suntem înghesuiți în țarcuri tehnologice din ce în ce mai restrictive sau gândindu-ne că putem câștiga acest război prin confruntarea inamicului în domeniul lor controlat. Putem realiza acest lucru doar prin crearea propriei noastre mese, a propriei noastre economii și a propriilor noastre comunități de interes. Acest lucru va necesita sarcina îndelungată și dificilă de a ne spori independența față de sistemele autoritare din fiecare domeniu: domeniul informațional, domeniul alimentar, domeniul sănătății, domeniul monetar, domeniul mental și orice alt spațiu de luptă contestat în acest război total de a cincea generație.

Mai ușor de spus decât de făcut, desigur. Dar nu există alternativă.

Unii vor spune „Dar nu vor veni după noi în acea societate paralelă?” ca și cum aceasta ar fi o replică la ceea ce am prezentat aici. Ideea este că sunteți deja ținta inamicului într-un război în care cei mai mulți oameni înțeleg doar vag ce se întâmplă. Da, dușmanul va veni după tine. Dar ei te domină deja în mai multe moduri decât poate înțelege pe deplin orice persoană. Acest lucru nu se oprește doar pentru că vă conformați cerințelor lor sau participați la sistemul lor.

Trebuie să încetăm să le mai jucăm jocul. Trebuie să încetăm să luptăm în războiul lor. Trebuie să încetăm să le mai cedăm puterea, autoritatea, timpul, atenția, energia și resursele pentru a confrunta inamicul în termenii lor pe câmpul de luptă.

Trebuie să ne creăm propria societate paralelă în termenii noștri.

Așa că redescoperim un fragment de înțelepciune din trecut. Pentru a parafraza: „Războiul de generația a cincea este un joc ciudat. Singura mișcare câștigătoare este să nu joci.”

Războiul se termină … dacă vrem noi.

Sursă: https://corbettreport.substack.com/p/your-guide-to-fifth-generation-warfare?s=w

1 Comment

  1. Ghițescu Teodor spune:

    De fapt în contemporaneitate războaiele au drept scop eliminarea unuia din cele două modele socioeconomice actuale:
    1. CAPITALISMUL, în care STATELE liberale, în slujba unei MINORITĂȚI PRIVILEGIATE încă din evul mediu, exercită DOMINAȚIA ACESTORA pentru polarizare bogăției private prin jefuirea majorității populației și distrugerea echilibrului cu natura;
    2. SOCIALISMUL, cu modelul cel mai evoluat CALEA A TREIA (chinez actual), în care STATUL comunist, aflat în slujba TUTUROR CETĂȚENILOR NAȚIUNII și împotriva PRIVILEGIILOR PRIVATE, exercită DOMINAȚIA MAJORITĂȚII, împotriva minorității distructive a dezvoltării durabile și armoniei cu mediul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *