Toleranță în schimbul tiraniei

25/10/2017    |   de Peter Hitchens

Voi fi foarte fericit dacă nu voi mai fi nevoit să scriu sau să citesc vreodată despre homosexuali.

Chiar nu vreau să știu ce fac alți oameni în dormitoarele lor. Dar în zilele noastre, ei insistă ca noi toți să știm. Și, mai important, țin cu tot dinadinsul să fim de acord. Nu mai este suficient să ne ținem părerile doar pentru noi, să fim politicoși și amabili.

Suntem obligați să declarăm că pentru noi homosexualitatea este un lucru bun iar cuplurile homosexuale sunt în toate privințele la fel ca cele heterosexuale. Cel mai strigător este că ni se cere să acceptăm ideea că un cuplu homosexual este la fel de potrivit să-i crească pe copii cum sunt bunicii copiilor. De fapt, mai potrivit.

Mulți oameni care nu cred o iotă din toate acestea știu că indiferent de domeniul în care activează (politică, media, armată, poliție sau educație) cariera lor va fi terminată dacă își fac cunoscute opiniile lor reale. Sunt sigur că mulți dintre ei mint în mod curent în aceste chestiuni, pentru a evita neplăceri.

Facem concesii noii Poliții a Gândirii, de parcă am fi supușii unui dement stat stalinist obsedat de sex, care ne obligă să fluturăm micile noastre steaguri curcubeu, în timp ce parada gay mărșăluiește prin fața noastră.

Și ajungem acum la alt subiect. Nici măcar nu îi mai putem numi pe homosexuali „homosexuali”. Acest cuvânt neutru este insuficient de entuziast. Trebuie să le spunem „gay”. Este exact ceea ce nu fac, cu excepția folosirii în ghilimele.

Credeți că exagerez puterea și violența acestor forțe. Când vine vorba de acest subiect elanul totalitar este incredibil. Am avut mai multe dispute și am fost numit în toate felurile de militanți.

Pot să trăiesc cu asta. E meseria mea. Dar ce se întâmplă cu un cuplu de bătrâni din Edinburgh, ai căror nepoți sunt distruși de ororile nenumărate ale societății noastre „eliberate”?

În primul rând, fata lor ajunge narcomană, la fel ca mulți alții într-o țară care permite publicitatea nesfârșită a drogurilor de către vedete rock dar refuză să-i pedepsească pe cei care dețin stupefiante, singura măsură care ar funcționa.

Apoi, când încearcă să aibă grijă de copiii fetei lor, bătrânii sunt informați batjocoritor că sunt prea bătrâni pentru acest lucru, iar bolile lor minore îi descalifică pentru această sarcină. Ferească sfântul ca vreun angajator „să discrimineze” în felul acesta! Dar noua Poliție a Gândirii face, în mod ciudat, excepție de la propriile reguli.

Apoi, bătrânii sunt informați că nepoții vor intra în grija unui cuplu de homosexuali. Și – iar acesta este momentul crucial – sunt avertizați că dacă obiectează împotriva acestui aranjament nu îi vor mai vedea vreodată pe cei mici.

Nu mai contează restul. Această cerință de a aproba vocal noul regim, ca niște deținuți într-un proces stalinist, este partea care ar trebui să vă facă pielea de găină.

Este tirania în acțiune, în special folosirea copiilor pentru șantajarea părinților și a bunicilor. Oamenii care fac acest lucru, sunt în stare de orice.

Nu e uimitor când te gândești că această campanie a început în numele toleranței?

Traducere din engleză de la http://www.dailymail.co.uk/debate/article-1133033/PETER-HITCHENS-We-tolerance-gays-tyranny-return.html

7 Comments

  1. Daniela Proinov spune:

    Astept sa apara anticorpii.. cam deodata chiar nu imi pot da seama din care zona, cert e ca boala e cu mult mai grava decit credem. Singura idee la care ma mai pot opri ramine catehizarea, s.ar cere reinvatarea alfabetului crestin. Dar nu prea mai e cu cine.

  2. Rodica spune:

    Sunt creștină ortodoxă practicantă; nu mi-e rușine să spun că nu trece aproape nicio seară și dimineaţă fără să mă rog; dar tot circul ăsta cu CpF și referendumul îmi face greaţă și mă revoltă. De ce? Pentru că în Codul Civil căsătoria este deja clar definită ca fiind uniunea dintre un bărbat și o femeie, deci revizuirea Constiţutiei e inutilă dpdv juridic; pentru că prin revizuirea Constituţiei, așa cum o doresc de fapt cultele neoprotestante din SUA, la care s-a raliat și BOR, s-ar redefini nu căsătoria, ci Familia. Adică familie va fi doar cea constituită dintr-un bărbat și o femeie. Nu dintr-o mamă singură/tată singur, cu copii; nu din bunici/mătuși care cresc copii orfani; astea nu sunt familie, dupa cum zice CpF. După această revizuire, familiile cele mai vulnerabile ar putea pierde protecţie și drepturi, pentru că nu mai sunt Familie.
    CpF și referendumul sunt folosite în interes politic; oamenii sunt manipulaţi pentru interesul politic. Dragnea, care și-a păcălit nevasta să divorţeze, după care și-a luat amantă mai tânară decât copiii lui, Tăriceanu 5 neveste (deocamdată, că poate poftește omul la carne și mai tânară) vor să profite cât pot, cu cinism și nerușinare, de acest referendum; l-au amânat iniţial cât au putut, dar îl scot din pălărie acum, că poate mai cresc în sondaje. Se dau creștini; nu sunt decât făţarnici; poate păcălesc oameni, dar pe bunul Dumnezeu nu-l pot păcăli.
    Acest referendum, categoric, nu este despre căsătoria dintre persoane de același sex, dacă o acceptăm sau nu. Nu avem nicio iniţiativă legislativă care să propună recunoașterea unei casătorii între persoanele de același sex. Avem însă o propunere privind parteneriatul civil, susţinută și de PSD+ALDE: „persoanele de același sex sau de sex diferit își pot organiza viața de familie sub forma uniunii consensuale, care se înregistrează la starea civilă, iar partenerii sunt asimilați soților în ce privește drepturile civile, de întreținere, moștenire, asigurări, dar nu au drept de adopție.” Adică faţă de căsătoria dintre un barbat și o femeie, parteneriatul civil se deosebește doar prin interdicţia adopţiei; de cununie religioasă nu se pune problema în cazul parteneriatului civil; între parteneri de sex opus, pentru că nu permite statul (prin lege, BOR poate săvârși taina cununiei doar după efectuarea căsătoriei civile), între parteneri de același sex, pentru că nu permit bisericile.
    Vedeţi cât de absurd și ipocrit apare acum referendumul? Cum se ascund partidele tradiţionale după piersic? Cum se dau creștini de 2000 de ani, dar nu au curaj să denunţe manipularea, de frică să nu piardă voturi? Adică pe de o parte vor să pună în Constituţie că familia e formată exclusiv dintr-un bărbăt și o femeie, dar vor da și o lege prin care partenerii civili, inclusiv cei de același sex, „sunt asimilați soților”. Să nu înţelegeţi cumva că am ceva contra parteneriatului civil și partenerilor de același sex, doar subliniam ipocrizia.
    Astăzi senatorii USR au fost singurii care au votat pentru respingerea unui referendum inutil și manipulator; sunt mândră de ei și le mulţumesc. Eu n-o sa merg la referendum.
    Pentru că acest referendum nu este despre valorile familiei; nu este despre muncă, cinste, iubire de copii și de soţ; este despre ce vor CpF și unele partide; pe mine nu mă manipulează.”

    • Mihai spune:

      Stimată doamnă, mă bucur că sunteți o creștină practicantă. Însă treaba asta că e definită căsătoria în Codul Civil si nu mai e necesar referendumul nu stă în picioare, deoarece oricând Codul poate fi modificat, fără o consultare populară, în spiritul „corectitudinii politice”. În al doilea rând, referendumul urmărește să specifice clar în Constituție ce este căsătoria, nu familia. Sunt de acord că alianța PSD-ALDE urmărește să câștige capital electoral cu mișcarea asta, încercând să își mai „spele din păcate”, dar asta e stilul lor perfid de a face politică. M-aș fi bucurat dacă ar fi profitat de acest subiect domnul Cioloș și USR-ul ( pe care îi simpatizez de asemenea) când au avut ocazia, poate altfel era rezultatul alegerilor si nu eram conduși de niste semi-analfabeti astăzi. Vă recomand să reciți articolul de mai sus, sau măcar titlul, să vedeti cum, prin politica pașilor mici, activiștii LGBT (căci cu ei avem de luptat, nu cu bieții oameni cuprinși de anumite patimi) au ajuns de la a cere toleranță, la a-și impune cu forța ideologia. DOAMNE-AJUTĂ să nu ajungem să trăim ceea ce se întâmplă în Canada sau anumite state din S.U.A. Vă mulțumesc, un simplu și păcătos preot

  3. Skorpio spune:

    Rodica…esti crestin-ortodoxa practicanta?BOR nu are nevoie de astfel de imbecili fatarnici…ce spui tu acolo are noima doar pentru tampiti nu pt oameni normali la cap.Pune mana pe o carte si mai intereseaza-te un pic inainte sa scoti asemenea ineptii…pt ca acest referendum nu are nicio legatura politica…inscrie-te tu in UNIUNEA SODOMIZATI ROMANIA si lasa-ne pe noi restul sa ne aparam valorile asa cum o facem de mii de ani.

  4. Gogu Demagogu' Anti-Marxist spune:

    Rodico, ai scris cinci mii de cuvinte, invartindu-te in jurul cozii. Tipic USR-isto comunistoida. Habar nu ai despre ce vorbesti, bati campii intr-un mod deosebit. Referendumul nu a avut niciodata treaba cu PSD-ul, ba din contra, acestia s-au dezis nitel de el. Apoi, daca tot esti crestina practicanta, ce-ti spune tie Dzeu, ipocrito? Sa nu barfesti, sa nu te uiti in curtea vecinului samd. Si atunci, tu, ce mama dracului cauti sa vezi ce face Tariceanu acasa, sau Dragnea? Cu spalati din astia pe creier, ca tine, o sa ne incalece stalinismul inca odata. PS: macar daca citeai articolul si il puteai intelege ( desi este clar ca nu ai capacitea sa o faci) ai fi stat in banca ta. Si eu nu sunt asa bun crestin, asa ca: tereacu’, tampito!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *